En träsk i trädgården

En träsk i trädgården är perfekt att ha i köttätande växter. Men inte alla köttätande växter .. Hur gör ni nu ett träsk på? Och vilka typer av köttätande växter är lämpliga för att förvandlas till ett träsk? Läs tillsammans och lära sig att göra det själv. Köttätande växter kan sättas inte bara mellan andra växter i trädgården. Men vissa arter i ett träsk på gården hålls. I ett kärr växer följande typer av varor:
  • Darlingtonia
  • Sarracenia
  • Vissa Drosera arter som D. Anglica, D. inter, D. rotundifolia, D. filiformis
  • Vissa Pinguicula arter såsom P. vulgaris, P. grandiflora, P. alpina

Ovannämnda typerna är härdiga. Täck marsh på vintern mot vinden för att förhindra uttorkning av marken.

Mutter Askkopp

Om mutter askkopp kan användas en cementlåda eller förformade damm. Båda är mycket solid. Muttern askkoppen i storlek beror på antalet plantor som kommer in och det tillgängliga utrymmet i trädgården. Placera muttern askkopp i marken. Välj en plats i trädgården, så träsket så många timmar, får direkt solljus.

Innehållet i ett träsk


Tvärsnitt mutter askkopp Så snart muttern askkopp är i marken, kan fyllas på. Illustrationen visar en snittvy av en mutter askkopp och ger en klar bild av de olika skikten som kommer in i behållaren. Klicka på bilden för att förstora.
Först muttern askkopp med ett skikt av 5 till 10 centimeter perlit fylld. Perlite är mycket lätta korn absorberar vatten och mark gör det fluffigt. Pelletsen finns i de större plantskolor. Ovanpå skiktet kommer att vara en blandning av perlit. Denna blandning består av torv, sand spela eller silver sand och perlit. Torv bör inte finnas några tillsatser såsom gödningsmedel.
Förhållandet för blandningen är:
  • 3 delar torv
  • Den ena delen play sand eller kvartssand
  • En del perlit

I praktiken ..

Regnvatten

För att dränera dagvatten kör, är strax under ytan av torvlager, borrat flera hål. Hålen bör ha en diameter på 10 millimeter.
Innan köttätande växter kan översvämmar bör göras mycket fuktig med regnvatten. Vänta en halvtimme medan perlit kornen själva full av sugande med regnvatten. Gör träsket igen fuktig med regnvatten. Plantorna kan nu i den. Håll de första dagarna träsket kontrollera om detta är fortfarande fuktig nog.
Använd alltid regnvatten eftersom i kranvatten är alltför många mineraler.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha