En runda i Andalusien

Flygplatsen i den spanska staden Malaga är utgångspunkten för många en solsemester på en av orterna på den andalusiska kusten. Malaga själv men har också sin charm. Dessutom därifrån med kollektivtrafik eller en hyrbil kommer att upptäcka många fler vackra i denna sydliga region i Spanien. Stora städer som Granada och Sevilla, mindre städer som Ronda och Migas. Vi gör denna gång ett skott Málaga-Antequera-Córdoba-Málaga.

Turer i Andalusien

Vi reste i slutet av januari / början av februari 2014 en vecka i Andalusien. Mestadels solsken, milda temperaturer och en enda dag av regn bestämmer vädret. Turistattraktioner i den här säsongen mycket mindre trångt, det är inte så varmt att du bara vill ligga i poolen och överallt hänger äpplen av apelsin glatt snegla apelsinträd. Vi valde denna gång för oss att flytta till kollektivtrafiken, eftersom stora städer som Málaga och Córdoba ofta har mer problem än en bil. Vad avser hyra en bil: du är ofta mycket dyrare om du hyr en bil i förväg på ett av de internationella biluthyrningsföretag. På plats hyra bil på en spansk agent, t.ex. Atesa, är billigare och det används mycket mindre stränga villkor.

Málaga

Vårt första hotell i Málaga - MS Maestranza - beläget i centrum med alla sevärdheter inom gångavstånd. På taket av hotellet finns en jacuzzi under en glaskupol, varifrån man har en vacker utsikt över Alcazaba och katedralen.
Alcazaba och katedralen
För att besöka Alcazaba dig via en gångväg uppförsbacke, men det verkar vara en hiss som tar dig till hjärtat av denna gamla moriska fortet. Därifrån kan du gå vidare till högre Gibralfaro. Det finns inte mycket att göra, men du har en vacker utsikt. Vid foten av Alcazaba är katedralen i Malaga, även känd som La Manquita. Kyrkan har bara ett torn; det södra tornet avslutades aldrig. Stor pompa i katedralen, på påkostade ut som i så många kyrkor i Spanien.
Det visar en enorm hängivenhet. Katedralen bör också upprätthållas och därför bör du ?? 5 P.P. betala entréavgiften. Det kommer att göra på bekostnad av inkomsterna för de olika parametrar tiggare som slutar vid ingången. Lyckligtvis, kan i de flesta hus Guds gratis dig. .Det Är också fallet i kapellet i samband med sjukhus Noble. Det är en nästan mystisk upplevelse. I det lilla rummet där nätet är häftigt gewierookt, det finns en stor staty av Jesus på korset. Genom ett glas-glas-fönstret faller exakt solljus på hans sorgsna ansikte.
Flamenco
Nära katedralen vimlar av restauranger, tapasbarer och kaféer. Vi hitta en plats på en terrass precis i solen innan den gömmer sig bakom katedralen. Vid ett bord bakom oss ta två sångare och en gitarrist plats; en spontan Flamenco session. De män gör det av ren passion, eftersom de inte går med hatten. Den äldsta sångare måste vara mellan bolagen genom att bli hans långa, gråa hår med en kam på huvudet pinne, eftersom det finns en hel del vind.
Picasso-museet
Från katedralen du promenera i några minuter till Picasso-museet, inrymt i 16-talet Palacio de Buenavista. Museet har en permanent samling av verk av Picasso och har regelbundna utställningar av Picasso tema. Från museet du gå upp en smal gata till Plaza de la Merced, där Picasso bodde i en av de omgivande byggnaderna. I förbigående, måste du ställa som Bogeda El Pimpi steget in en av de bästa tapasbarer i staden.
Paseo Marítimo
En trevlig plats i Málaga på hamnen, också nära centrum. En bred strandpromenad med massor av restauranger och butiker. Om du sitter på en av terrasserna har du en fantastisk utsikt över det moderna och det gamla Malaga.

Antequera


Vi reser med buss från Malaga till Antequera. Hotellet ligger strax utanför centrum av Antequera, men det är en vacker gammal finca. Från vår balkong har vi en vy av ett träd fullt av citroner och vidare hälsocentret Aqua Lava som hotellgäster Finca esclava kan använda gratis. Den innehåller en pool med nästan olympisk storlek! Antequera är en medelstor stad och har omkring 30000 invånare och ...... 36 kyrkor, varav några är öppna för besök.
Från Alcazaba har du utsikt över staden med röda tegeltak av husen och konturerna av olika kyrktorn. Den närliggande Iglesia del Carmen har en rikt dekorerad 18th century altartavla. På torget i Alcazaba är en trevlig restaurang med en terrass. Perfekt för lunch, med undantag av att inte vädret samarbetar. Men i mitten av Antequera svärma trevliga rum, där du kan äta lunch eller middag i stor utsträckning för jordnötter. En kort avstånd från Antequera kan du beundra några enorma dösar. Sexton km söder om Antequera är El Torcal naturreservat med klippformationer.

Córdoba


Från Antequera går endast ett fåtal bussar per dag till Córdoba. Om du vill träna, har du 18 km från stationen Antequera-Santa Ana. Vi tar bussen och med betydande förseningar vi anländer i Córdoba, men efter en del regn, solen kommer nu att helt glänsa. Det är tillbringa veckoslutet, och det innebär att det finns en hel del turister - särskilt spanjorer - är på väg. Detta slår snart till receptionen på vårt hotell NH Amistad, ligger mitt i hjärtat av den gamla Córdoba. Därifrån kan du börja din prospektering i labyrint av smala gator och vitkalkade hus med obekväma bana. Här och där har du en glimt på en vacker uteplats, en av de saker varför Cordoba är så berömd. Många uteplatser finns även restauranger. Dessutom bör du inte missa ett besök på Mezquita, katedralen i Cordoba. Den ursprungliga moskén var efter den moriska dominans förvandlats till en katedral. I hjärtat av denna stora utrymme med en skog av kolumner är en ganska pråliga kyrka inbäddad i renässansbarockstil. Den här gången för mycket till bestörtningen av Charles V. Estetiskt tilltalande eller inte, är det hela en stor turistattraktion. Alcazar Viejo, är en värt att besöka och särskilt tillhörande vatten trädgårdar, som är bland de finaste i Andalusien. Trädgårdarna består av långa dammar omhaagd av apelsinträd, höga barrträd typiskt rakat och det finns flera bilder av Kungliga Högheter tid. Bakom Mezquita är att hitta Puente Romano, en gammal romersk bro över floden Guadalquivir.
 Där kan du också beundra en restaurerad islamisk vattenhjul. En del av den gamla Córdoba staden kallas Juderia, där shopping turister kan njuta av alla typer av prydnadssaker, men också vackra redskap gjorda av läder eller keramik. Mycket att njuta av i denna andalusiska pärla. Från Cordoba du med intercity inom en timme i Málaga.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha