En patch, framtida behandling av jordnötsallergi?

Lindevi Kroon December 27, 2015 Hälsa 15 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En patch, framtida behandling av jordnötsallergi?

En fransk start-up har just publicerat mycket lovande resultat vid behandling av jordnötsallergi hos barn. Hans hemliga vapen: en patch för att hålla i ryggen.

Den enda behandling av jordnötsallergi är, för nu, för att undvika tidskrävande. Men ett franskt företag, kan DBV teknik vara lösningen. Det testar för närvarande en lapp, som kallas Viaskin Peanut innehåller jordnötsprotein.

Confronting kroppen mot allergenet

Tanken är att jämföra kroppen mot allergenet, genom huden och utan passage genom blodet, så att immunsvaret är modulerad. Det är ett nytt sätt att okänsliga allergiker.

  • Hos vuxna och ungdomar, håller plåstret till överarm.
  • Hos barn är det placeras i ryggen.

Effektiv behandling hos barn

I ett uttalande som släpptes i morse, 5 oktober, DBV Technologies tillkännager goda resultat hos barn, efter två års uppföljning. Graden av patienter korrekt svarar på behandling ökade från 50% det första året och 70% det andra året.

Men om behandlingen verkar effektiva i 4-11 år, med ett plåster som innehåller en dos på 250 mikrogram jordnötsprotein, är det inte samma sak hos ungdomar och vuxna. DBV Technologies meddelar sin avsikt "att studera en högre dos i denna patientgrupp."

Forskningsinsatser kommer att aktivt driva yngre. Ett test som kallas "fas 3", så större skala, kommer att starta i slutet av året.

Andra projekt är på gång i företaget, inklusive patchar mot allergi mot komjölk, kvalster och ägg.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha