En notarie i Belgien: Från och med 2012 mervärdesskatt på avgifter

En hel del människor får göra deras liv en notarie för upprättande av en fastighet titel för ett hypotekslån, för äktenskapsmål, och så vidare. I Belgien från 2012 moms på toppen av arvoden notarie.

 Notarie

De flesta av oss har i sina liv mer än en gång med en notarie. Notarier utför handlingar i laga form, som behövs till exempel för inköp av ett hem eller ta ut ett hypotekslån. Naturligtvis måste notarien skall betalas för detta, sker detta i form av en avgift. Den notariatshandling för köp av fastighet avgiften är ca 2% på köpeskillingen.

 Budget-avtalet

Efter alla de svåra koalitionsförhandlingarna lyckades belgiska politiker slutet av november 2011 fortfarande att nå en överenskommelse budget. De kommande åren kommer att vara ganska vissa besparingar i Belgien, och att pengarna måste komma från olika vinklar. Ett av de beslut som fattas i den nya budgeten avtalet gäller arvoden till den notarie som kommer från och med 2012 att lyftas i mervärdesskatt.

 MOMS

Den avgift som tas ut av notarius publicus kommer att höjas från och med 2012 med 21%. Detta innebär en ökning av kostnaderna med så mycket som en femtedel. Med beaktande av de belopp som redan är laddade, är detta en rejäl avgift.
Moms skuld är inte en trevlig förändring, men det är inte så konstigt. Belgien var tills nu ett av de få länder där jurister inte var föremål för mervärdesskatt. Den nya avgiften kommer att landa harmonierar med resten av EU. Enligt Notarier federationen kommer att ta upp ytterligare skatt mer än 100 miljoner euro. Notarien kommer att vara 21% moms i sin helhet genom dumpning i staten.

 Mata in det nya systemet

Federationen notarier har bett den belgiska regeringen att anta ett övergångsarrangemang av sex månader. Detta bör göra det möjligt alla notarier att anpassa sin mjukvara och bör se till att mervärdesskattesystemet kan lätt införas.

 Beräkningsexempel

En ökning av notarie kostnaderna med 21% eller en femtedel, låter ganska abstrakt. Vi gör en beräkning av den faktiska kostnaden provet från 2012.
När du köper ett hem ?? 250.000 personer betala cirka 5000 € avgift till notarie. Dessutom, med det nya arrangemanget 21%, nämligen 1050 €. Ett hem ?? 250.000 köpa, kommer det nya systemet således redan mer än 1000 euro dyrare. Konkret man betalar köpeskillingen, registreringsavgifter och avgifter på 2% + 21% moms. Den totala kostnaden i det här fallet är drygt ?? 280 000 uppskattas i fallet med stora beskriva.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Kära, jag och min flickvän gör att köpa ett hus, nu köpare kan antagligen först i februari nästa år. Men förra veckan fick vi veta att mervärdesskatten från och med 2012 kommer på avgiften. Nu är frågan kommer att inledas den 1 januari och är inte säker på var jag noga följa denna info. Kan någon hjälpa mig om detta och maila mig snart. Annars skulle vi vilja att agera även i slutet av december att passera men säljarna fortfarande två månader i vårt hus där vi sedan att betala ut!

Kära Kenneth, tillhandahålls för ett övergångsarrangemang av sex månader. Möjligheten finns alltså att man under de första månaderna av 2012 inte kommer att få betala, men det är inte säkert. Handlingen lämna före utgången av året utförande, den säkraste lösningen. Du kan innehöll en klausul i handlingen om att säljarna är "hyra" till lön för tiden mellan lagen och deras avresa så att du kan kompensera en del av din betalning. Den enda frågan är om din advokat kommer nu att ha tid att få igenom ett dokument, är det en hektisk period ... Lycka till!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha