En ledarhund på arbetsplatsen

Tyvärr verkar det som relativt yrkes mycket mindre risk att få ett jobb än "vanliga" anställda, även om de har kapacitet och verktyg för att göra ett jobb perfekt. Lyckligtvis ett antal synskadade måste arbeta, men de är oftast det som måste övervinna hinder. Också ta ledarhund användare med sin ledarhund, deras fyrbenta, med till arbetsplatsen. Detta väcker ibland frågor, men ofta ger en ledarhund för ett positivt klimat på arbetsplatsen.
  • Intresse
  • Fördelar
  • Riktlinjer för kollegor
  • Praktisk

Intresse

Trots att synskadade ofta har rätt kompetens och talanger, de ändå fortfarande har svårt jobb. Från arbetsgivaren är en hel del ångest men också okunskap om vad som kan eller inte kan. Arbetsgivarna har ibland ganska lite kalla fötter att anställa en person med funktionshinder och även med en hund; Det kan också ge upphov till frågor. Så det finns en kulturell förändring krävs av arbetsgivaren, men också till anställda och personer från målgruppen så det är normalt att de kan integreras i samhället och kan gå på en integrerad arbetsmarknad. De är verkligen mer än bara ett handikapp: De är en vanlig anställd, som kan behöva justeras något, men ytterligare en kollega är som alla andra. Ett antal synskadade anställda tar sin ledarhund med dig att arbeta.

Fördelar

En guide på arbetsplatsen ger många fördelar:
  • Destination: Det gör det möjligt att föra chefen på bestämmelseorten
  • Mer energi: Chefen har mer energi för att hugga i arbetet; gå med käpp är mycket mer ansträngande än med en ledarhund
  • Högre produktivitet: Flera studier visar att närvaron av en hund på arbetsplatsen ökar produktiviteten. Folk tycker att det är mest roligt, kom har en chatt, petting hunden, skapar hunden ett visst lugn.
  • Atmosfär: Stämningen är gladare och mer avslappnad om en hund är närvarande på arbetsplatsen. Kolleger ?? s verkligen vara lyckligare om det.

Riktlinjer för kollegor

Om lämpliga åtgärder har vidtagits med chefen om hanteringen av guiden, går det väldigt smidigt. Ofta behöver kollegor inte ens märker att det finns en guide. Det är viktigt att chefen och kollegorna ?? s förblir så konsekvent som möjligt eftersom vissa hundar kan gå mycket snabbt och till exempel dra för mycket uppmärksamhet kan börja kräva eller objudna i papperskorgen, väska eller jacka av någons snooping.
  • Inte köra: En ledarhund levereras alltid med chefen, eftersom han annars kan vara sjuk och / eller det kan vara ganska snabbt alltför fäst till någon annan. Regeln ?? inte bära ?? är ohållbar lätt för alla, så chefen måste också vara strikt där.
  • Inte oönskad stroke / lure / Play: Hunden kan bara gå efter chefen att kollegor tillstånd att bli klappad eller att spela ett spel. Hunden kan annars snabbt tenderar att dra uppmärksamhet hela tiden med kollegor, även när det är olämpligt. Vanligtvis husdjur och spela en stund i pausen och / eller på morgonen och / eller kväll.

Praktisk

När en ledarhund användare börjar någonstans att arbeta, får man information om miljön. En ledarhund är det oftast ganska snabbt etablerat fullständigt. Hunden är i korgen eller på en matta nära chefen. Han sover eller vilar där, eller han underhöll sig med ett ben eller leksak. Han går alltid till ett möte eller seminarium, men chefen håller i princip ta hänsyn till människor som är allergiska exempel; hunden kan inte delta på lika villkor. Under dagen hunden kan ibland tillfälligt, för att hälsa kollegor eller att spela den med mig. Mellan eftermiddagen, chefen med ledarhund ut och föra samman dem i lite frisk luft. Ibland kan det finnas intill utloppen fortfarande spelas även om det finns även en kort losloopwandeling i.
En synskadad anställd, med eller utan guide, har samma förmåga än någon med normal syn. Ledarhund är inte ett problem på arbetsplatsen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha