En kort introduktion som beskriver automutilation

En artikel beskriver kortfattat vad ordet "självskada". Här hittar du en översikt över -kort- följande frågor: Vem gör det? Varför gör de det? Var gör de det? Självstympning eller självstympning är helt enkelt definieras som Fat Van Dalen ?? medvetet lemlästa sig ?? Detta är naturligtvis alldeles för vag beskrivning och varför vi har några diskuteras ytterligare för att de lär sig en hel del saker om denna lilla diskuterade ämnet.
Självstympning börjar vanligtvis i ungdomar under arton och är vanligare hos kvinnor än hos män. En brittisk studie visar att i en klass för tjugo elever i genomsnitt två studenter är som medvetet lemlästa sig. I Belgien är självstympning inte så vanligt, men i Japan rituella självstympning är en tradition bland Yakuza som de har svikit sin befälhavare / gängledare. Att erbjuda sina ursäkter för sina misstag, skar de sig med en kniv den övre delen av deras små fingrar och erbjuda den till sin chef. När de återigen göra ett misstag, måste de betala för detta med sina liv.
Kan lemlästa dig på olika sätt.
Några exempel är:
 • Skär med ett vasst föremål på platser där det inte syns.
 • Bränn dig själv så att det finns brännskador.
 • Med nävar och / eller huvudet näven mot en vägg, slå dig själv.

Bortsett från detta, det finns andra sätt som folk använder för att skada sig själva.
Till exempel:
 • För mycket att äta.
 • Starta en relation där övergrepp sker.
 • När det gäller själv repor, skärning eller bränning som vanligen på natten ?? händer när de är ensamma.

Det kan finnas flera skäl till varför någon lemlästade sig.
Några exempel är:
 • Vill straffa sig.
 • Den förlorar spänning.
 • Konvertera psykisk smärta till fysisk smärta.
 • För att bevisa att du kan stå smärta.
 • Märker att du lever.
 • För att ge dig själv en känsla av makt eftersom du kan avgöra om du känner smärta eller inte.

Människor som lemlästar själva kan stoppa svårt här. Genom att skada sin egen kropp beroendeframkallande endorfin hormon frigörs. Endorfin är en naturlig smärtstillande medel, men kan också ge en känsla av lycka. Vanan lemlästa sig sker ofta gradvis och är svår att bryta. Driften att självstympning utlöses av fysiska beroende av endorfiner, men framför allt genom mental beroende av känslor som induceras eller undertryckta under självstympning. Många människor tror att självstympning är ett sätt att få uppmärksamhet från omvärlden men utan ord. Ett slags antydan om att det inte går bra med dig. Du behöver någon att ge din uppmärksamhet och hjälp. Egentligen är det märkligt att det ses som ett rop på hjälp. Eftersom såren oftast väl dolda. Självstympning är oftast ett sätt att ta itu med dina känslor. Ta itu med dina problem för att kunna fortsätta. Du skadar mjukar upp inre smärta.
Människor som utövar självskadebeteende är inte galen, men vet inte riktigt hur man ska uttrycka sina känslor och gör det på fel sätt ?? ??. Många människor som skadar sig oftast någonsin har upplevt mycket smärtsamma eller upprörande upplevelser starka känslor av rädsla, smärta, skuld, ilska eller hjälplöshet genererat. De känner också att de kan gå någonstans eller ingen förstår dem. Dessa erfarenheter kan ha att göra med våld, övergrepp, vanvård, förnedring eller förlust av nyckelpersoner. Anser därför någon inte längre är bra, vilket gör det svårt att uttrycka dina känslor och är osäker i kontakt med andra. Självstympning är en vurm bland ungdomar. De uppmuntrar varandra genom MSN och mobiltelefoner för att lemlästa sig eller i extrema fall, att begå självmord. Detta sker framför allt hos flickor. Den hype började i våras, när en student av Stedelijk Lyceum i Enschede hängde sig. Via chattrum och textmeddelanden gick ?? flickor mellan tolv och femton sedan uppmuntra varandra att göra detsamma. Fyra vänner till den avlidne flickan körde varandra galen. De skickade ett annat meddelande och som ?? J. Vet du? Kommer att begå självmord i kväll? Vem vågar också ??? Strax efter, kastade en andra flickan själv framför tåget. Snabba ingripanden i skolan, polisen och en cirsisteam psykologer hindrade situationen ännu längre ut handen, men en av flickorna var så besatt av att hon var tvungen att bli antagen. Det finns ett antal grupper och jourer stöd till personer som vill sluta självstympning eller för människor som bara behöver ett lyssnande öra. En av dessa guider är självmordslinjen.
Självmord är ett extremfall av självstympning. I de flesta fall av självmord, offret första åren lemlästade sig.
Minst en gång i veckan en elev begår självmord i Belgien. Vid 15 procent av grundskolan och 30 till 40 procent av eleverna i gymnasiet, forskare självmordstankar fast. Fler pojkar än flickor. Efter trafiken är självmord för oss andra dödsorsaken för ungdomar i åldern 10 till 24 år. Tre av fyra offer för självmords gjorde sin avsikt veckor tidigare kända. Ingen hade märkt signaler eller tas på allvar. Deras lärare inte.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha