En jukebox reparera, underhålla och söka efter delar

En trevlig jukebox kan vara ett värdefullt tillskott till vardagsrummet, men även en väl restaurerade maskin kan ibland ibland misslyckas. För många är det inte givet att styra hela teknik en jukebox, som möjliggör en mekaniker verkar det enda alternativet. Ändå finns det vissa reparationer som verkligen kan vara sig själva.

Fel på jukebox

Innan någon reparation måste utföras på jukeboxen, är det klokt att titta på frågan. Om jukebox exempel har just flyttat och han väljer mindre, kan det vara så att justeringen av urvalsmekanism återigen behöver finjustering. Detta inte på alla märken och modeller att vara så, men framför allt vissa 78rpm Wurlitzers är kända för att göra det. Även vissa modeller Seeburg vet problem urval, ofta en ny justering måste kunna göra susen. Justeringen av en jukebox är ofta genomförbart, vanligtvis näringsidkaren där jukebox köps förklara detta, det är i en reparationsmanual eller hittas på Internet.

Ljudkvaliteten på jukebox

Bortsett från problemen urvals är förmodligen det vanligaste problemet, kvaliteten på ljudet. Exempelvis ljudet knarrig, eller är mycket svaga. Problem med ljudet av en jukebox kan variera från mycket lätt till mycket lösligt komplex. Det första som måste göras är att kontrollera att nålen; Det är fortfarande bra? Kontroll kan vara mycket lätt att sätta en annan nål i armen; Om problemet är löst, det var nålen. En svagt ljud, dock vanligtvis skiljer sig från elementet; det kan också lätt bytas ut. Om det inte är på elementet eller nål, är svårare i naturen problemet. Möjligheten finns sedan att problemet är i högtalaren eller, mer troligt, förstärkaren. Översyn en gammal rörförstärkare är en specialist ritning, som bäst kan göras av experter. Även om det finns fler människor som kan göra en rörförstärkare arbeta igen, det finns inte många som en förstärkare av en jukebox också kan få det att låta verkliga väder som en riktig jukebox.


Boka och underhållstekniker

Om det finns problem som inte tas upp i denna klass av gemensamma problem, är det klokt att köpa ännu en tjänst bok av typen jukebox. Dessa underhålls böcker är fortfarande allmänt tillgängliga, även om det mesta i piratkopierad form. Med en sådan reparation kan kontrolleras manuell jukebox för att se om för att lösa problemet i sig; Ta tillräckligt med tid, eftersom felaktiga handlingar kan se till att fler kommer att behöva repareras. Om problemet inte hittas, då är det lämpligt att ha en jukebox mekaniker titt på det. På internet i varje region har hittat ingenjörer; annars är det en idé att få antalet mekaniker genom en återförsäljare.

Fel på Internet

Om reparationshandbok är dessutom inte tillräckligt tydlig vid en viss reparation, är det ofta möjligt att få samma reparationen förklaras på Internet. Det finns vissa Internetforum där vissa fel förklaras, ibland även med en komplett fotosession där. Om det inte finns, det finns alltid möjlighet att ställa frågan i dessa forum sig för men måste reflektera över det faktum att de flesta av dessa forum har engelska som officiellt språk.

Att hitta delar

Om problemet upptäckas, men det finns extra delar, är internet också ett användbart verktyg. Via Internet kan du beställa ett stort antal delar, till exempel genom jukebox fanatiker. Denna webbplats säljer huvudsakligen replika delar, men också att det finns många gamla delar i lager. Om det är inte där för att hittas, det finns aktörer som fortfarande kan ha del; dessa är oftast också tillgängliga via internet. Det sista alternativet är fortfarande ljudet av jukebox mässor såsom jukebox utställning i Rosmalen.
(0)
(0)

Kommentarer - 10

Min Seeburg AY160 spelar perfekt, precis som plattan är över jag får är ett högt ljud som nålen på posten. Mycket irriterande när en födelsedag eller en fest! Vad kan jag göra åt det?

De lysrör i mitt Wurlitzer OMT jag vill men kan inte ersätta mig. Har någon en instruktionerna ovan eller ett telefonnummer till en mekaniker i regionen Zwijndrecht? Tack

Min jukebox, Wurlitzer 3010, spelar ibland inte avsluta hela plattan, så sluta lite tidigt med det. Någon som vet hur jag kan fixa detta?

Min jukebox, NSM prestige ES160 har för en tid irriterande botemedel. Tidigare, inga problem, men nu efter strömlampan displayen för val inte. Utgör myntet inte gör något val kan göras från plattorna. Vad fungerar är vid transport pickup längs styrelser med hjälp av en återställningsknapp. Även om jag tror att en brist på 5 volt strömförsörjning en av plattorna, kan jag inte räkna ut. Finns det någon som kan ge mig några användbara tips i det här? Tack så mycket.

Reaktion. Min jukebox, Tempo 2 gör när han kör en sub ljud och det är som skivtallriken genom det ändå. som ger mig ett tips?

Vem kan hjälpa mig på tel Jukebox mekaniker. bor i Leeuwarden.

Tack, måste det vara en klamparm fjäder på cirka 2-3 centimeter varje 45 rpm register på plats och flytta slitna. Jag äger ett diskotek Seeburg jukebox. Var kan jag köpa en sådan fjäder och hur ska det installeras? Bvhd

Jag är en pull fjäder förlorade, men vet inte var man kan köpa. Kan ni hjälpa mig? Det är föraren jukebox Seeburg diskotek

Det kan alltid fråga en mekaniker, eller en jukebox forum.

Prova på eller om objektet är inte på webbplatser kan det vara ett alternativ att kontakta dem. Om de har den del som inte finns, kan det vara värt att besöka eller kontakta jukebox show i Rosmalen med jukebox konservatorer.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också