En hög rabatt ofta missvisande. Ganska lågt pris

Kattarina Axelsson Februari 28, 2016 Miscellanea 12 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Rabatt för oss konsumenter ofta viktigare än det slutliga priset som skall betalas. En stor andel rabatt eller rabatt beloppet antyder verkligen att den säljande parten förtjänar minmaal transaktionen. Och att den köpande parten så slår en bra kamp. Många företag och butiker låta sina kunder denna behaglig känsla och göra deras rekommenderade extra höga, så att de kan ge en fin rabatt till kunden och ändå göra en fin vinst. Snacka om bedrägeri! Vilket pris och rabattsystem, finns det några gemensamma från företag till företag

Funktionella rabatter

Om tillverkaren av en produkt fastställs en bruttokonsumentpriset, kommer han att göra detta baserat på prisnivån är redan på marknaden för en liknande produkt och baseras på dess kostnad. Om fastigheten är dess kostnaden blir så bra att han kan bygga en tillräckligt stor marginal mellan kostnader och bruttocirkapris för att belöna de mellanhänder på marknaden för att leverera prestanda och även för sig själva också ta still vinst.
Till exempel, kan beräkningen av produktens pris struktureras på följande sätt:
  • Konsumentpriserna exklusive. Moms = ?? 100
  • rabatt återförsäljare 20%
  • rabatt för grossist 20%
  • vinst för tillverkaren 20%
  • Kostnad ?? 51,20

Ingen kommer att bestrida nödvändigheten av ett sådant belöningssystem för grossist och detaljist, eftersom rabatter här ersätta kostnaderna för lagerhållning, distribution, finans, sortiment sammansättning och försäljning.

Extra rabatt

Men naturligtvis ingen detaljist nöjd med ovannämnda standard rabatt på detaljhandelspriset som erbjuds honom av grossisten. Och alla grossister i sin tur också mer rabatt från tillverkaren än andelen föreslog ursprungligen. Argumenten därtill av företagskunder i kampen kastas sträcker sig från ?? vi får på din konkurrent har en mycket högre diskonteringsränta ?? till ?? Vi gör mycket mer intäkter än den genomsnittlige användaren och är också mycket bättre än någon annan, så vi måste få en lägre rabatt än någon annan ??

Konkurrensfördelar

Ibland är dessa argument är giltiga, men där kursen verkligen kokar ner till är att kunden en mer fördelaktig position på marknaden vilja än sin konkurrent. Om säljaren ser på begäran och lågpris ökar något, men han kommer alltid måste inse att när en given diskonteringsränta, kan aldrig bli mer minskas, utan att komma gräl med kunden. En rabatt justering nedåt när kunden har fastställts eftersom samma negativa effekt som en löneminskning i personalen.

Rabatt bidrag utan alltid att fastna

Hur tillverkaren eller grossisten kan denna biverkning av ?? det för gott att en viss procentsats gång fastnat ?? undvika och kunden har fortfarande en ytterligare inköp fördel.
Nettopris
Det kommer att bli ett antal populära artiklar överens om ett nettopris med kunden, som inte direkt kan räkna är en logisk procentsats. Eftersom rabatter inte kan vändas utan strid, men nettopriserna kan höjas när som helst utan krångel. Som mest kommer kunden tillfälligt gå till en konkurrent om en av marknaden skulle priset.
Fria artiklarna
En annan möjlighet är att göra gratis med vissa tillbehör. T.ex. batterier med en elektrisk anordning. Även här, kan leverantören igen från vid en given tidpunkt.
Mängdrabatt
Vid beställning av t ex. 10 stycken på en gång, tillverkaren eller grossisten ger en gratis kopia till sin klient.
Tillfälliga specialprojekt pris
Gäller endast ett specifikt projekt som betjänar ett förutbestämt antal. Även då skulle de hellre inte arbeta med en rabatt. Men helst inte med en lägre nettopris än normalt eftersom det i praktiken inte kommer att vara lätt att utarbeta särskilda nettopris efter projektet tillbaka till normal nivå. Köparen nu vet, trots allt, på baksidan av tungan av hans leverantör. Detta kan lösas genom att ge en av de många gratis eller med andra fria artiklar, så att leverantören kan fortsätta normal faktura normalt högre pris.
Årlig bonus
Vid en viss nivå av omsättningen i slutet av året beviljas på en ytterligare rabatt. Det finns andra möjliga bonus strukturer: till exempel en exklusiv bonus eller en bonus säsong.

Spelet

Köpare korporationer är folk, de vill bara något extra ?? s så att de kan visa sin chef att de är till nytta för bolaget. Själv ger naturligtvis en smart försäljare ingenting i förväg, men han ser till att efter några tuffa förhandlingar i plånboken för att ge fortfarande vissa inköpsfördelar, så att han kan stänga affären.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha