En dyr, dyrare stämpel

Jaspar Lindblad Februari 28, 2016 Miscellanea 8 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kanske är det en överraskning om du ett brev på ett postkontor sen frankerings, men för många som har tätning i hemmet med en "1" på den är inte så vidare. Post priser har gått upp under 2013 för andra gången, nu med inte mindre än sex cent, vilket skickar ett brev under tyngden av 20 gram är nu 60 cent kommer att kosta. Som av 1 Januari, 2014 var det 64 cent, den 1 januari, 2015 till och med 69 cent. Du kan knappast föreställa sig att vi någonsin har skickat brev till några pennies ...

Stämplar

I maj 1840 in England den första frimärke fastnat på ett brev. Belgien följde 1848, Nederländerna 1852. Den första holländska frimärke som bär ett porträtt av den tidigare kungen Vilhelm III, och kom ut i olika värden: 5, 10 och 15 cent. Ju tyngre brevet, desto mer vård betalas, en princip fortfarande gäller. Observera att 5 cent i 1852, talar vi om pennies i den gyllene eran. Omräknat skulle innebära 5 gulden cent på två och en kvarts eurocent. Vi pratar naturligtvis om en tjock hundrafemtio år sedan.

Postlag

Reglerades genom postlagen av 1850 hur posttjänster tvungen att ta itu med e-post, utskick, tillgänglighet för allmänheten och för att hantera portokostnader. Det statligt ägda PTT skulle ta hand om posttjänsten. Den nuvarande postlag i Nederländerna är från 2009. Det statligt ägda PTT har nu övergått i privat ägo, och successiva förändringar av namn fört oss PTT, TPG, TNT och PostNL idag. Under flera år, kan andra företag också ta itu med postgången, som i huvudsak innebär tidskrifter, företag och reklampost.

Vår post

Med ökningen av e-post är antalet objekt kommer under stark press. Det är svårt att hålla en komplett post funktionell enhet, som i alla hörn av landet samlar dagliga post från brevlådor, sortering, distribution och så småningom slutar upp i rätt brevlåda. Även om semester och julkort fortfarande skrivs, ta digitala behov via e-post, Facebook eller andra sociala medier på, och även skriva brev till varandra individer knappt. Våra e-posttrafik å andra sidan har ökat enormt. Nu är fler och fler företag fakturor och meddelanden via e-post kommer att skickas, den mängd papper post minskar. Under andra kvartalet 2013. såg PostNL en nedgång i antalet artiklar på över 11 procent, och det är en hel del.

Annan organisation

Det föränderliga antal artiklar PostNL tvingas att göra val. Å ena sidan bör skära ner på tjänsterna, så antalet brevlådor, postkontor och post organ minskar, med PostNL försöker sprida tjänsterna så att tillgängligheten garanteras. Å andra sidan skära också tillbaka vid leverans. På måndag kommer inte längre att levereras post, med undantag för medicinsk eller begravning vanlig post. Och som grädde på moset, eftersom priserna går upp.
1 ">
Nederländska frimärken med värde display 1

I Europa

I Nederländerna för ett standardbrev upp till 20 gram beräknat en porto på 60 cent. Eftersom ett antal år inte längre uppgå på frimärket nämns, men endast värdet uppgiften "1" eller "2", är det konsumenten inte så. Om du jämför den holländska priset med vad som betalas i länderna runt oss, märker vi att våra priser är mycket enkelt. I vissa länder, räntan för ett brev över euro!

Utvecklingen av portokostnader

Numera den lägsta för ett brev upp till 20 gram. Förr i tiden, ett vykort eller ett kort i ett öppnat kuvert beräknat en hastighet av fem-gulden cent lägre. I tabellen nedan kan du se vad som var den lägsta ut i olika år. Siffrorna härrör från de värden som mottagna frimärken under året för utfärdandet.
Roll av frimärken med värde display 1
Roll frimärken med värde display 1

Standard indikationer

Under flera år, är det belopp som skall betalas inte längre på stämpeln, men använder värde indikationer. Sedan den 1 augusti är 2015 ett frimärke med värde display "1" för 69 cent, och kan klistras in i ett brev till 20 gram. Den något tyngre brev upp till 50 gram, får en stämpel med värdeindikator "2", vilket står för 1 euro 38. Så det finns andra viktklasser, som du behöver för att klistra in flera tätningar. De som inte "2" är i huset, även två gånger i "1" skivor. Till systemet med värdeindikationer är en främre och en nackdel. Nackdelen är att du inte har det i åtanke att öka eftersom skattesatserna. Alla de frimärken som du ser sitter på posten har skickats till dig som "1" att sitta i det övre högra hörnet. Avgiftshöjningar är därför inte så. Detta markerar också den fördelen. Vem leverans av frimärken med värde beteckningen "1" ligger, som under 2012 har varit inköp, har betalat 50 cent per tätning. Nu hastigheten sedan 1 jan 2015 nu på 69 cent, kan du fortsätta att använda dessa frimärken. Vi har också en liten fördel!

Nya ränteförändringar

Ministern PostNL har möjlighet att återigen höja priserna per den 1 januari år 2015. Ett frimärke kommer att kosta 69 cent från det ögonblicket. Med tanke på utvecklingen på postmarknaden bör räntehöjningar inom en snar framtid, förvisso en möjlighet, men PostNL väl så att de kan fortsätta att göra e-post på ett ansvarsfullt sätt, kommer vi inte undan det.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha