En baby i en äldre

Om du har ett barn senare i livet, många personliga skäl för att vara där. Kanske du önskar finns under en lång tid eller har din situation förändrats så att du gillar en baby vill. En graviditet eller stick större risker, får du göra valet att ha fler tester för att göra, och det finns en ökad risk att få ett barn med Downs syndrom. Fysiskt tar en graviditet mer energi på grund av din ålder, å andra sidan, kommer mamman att vara mer speciell.

Chansen att bli gravid minskar

Om du vill vara om du är över 35 gravid, kan det ta längre tid att få rätt, eftersom äggproduktion än redan på nedgång. Dessutom kan kvaliteten på de oocyter vara allt som är reducerad, så att en befruktning uppnås svårare. Risken för spontan graviditet hos kvinnor mellan 35 och 38 år har minskat med 50%. Ändå kan även mycket snabbt kallas "framgångsrika" visar sig vara. Glädjen är stor på ett positivt graviditetstest. Sannolikheten för spontana tvillinggraviditeter ökar när ålder ökar, så ha detta i åtanke i ditt sinne.

Ökar risken för komplikationer

Om du blir gravid vid en högre ålder, har du en ökad risk för kromosomavvikelser hos barnet, gärna chansen att du får ett friskt barn, fortfarande den största. Kvinnor över 35 år har en halv gånger ökad risk, och kvinnor över 40 är dubbelt så hög risk för en för tidig födelse barnet. Risken att få ett barn med Downs syndrom när man är 35 är mindre än 0,5%, och om du är 40 ökas till omkring 3%. Mycket beror på din hälsa innan du vill bli gravid. Är du i god hälsa, hälsoriskerna är minimala. Du har en något ökad risk för graviditetsdiabetes, havandeskapsförgiftning och kejsarsnitt, men när du är gravid du inte lider av diabetes eller högt blodtryck, kan du bli gravid utan många problem.

Ytterligare undersökningar under graviditeten

Fosterdiagnostik aldrig erbjuda säkerhet. Om du är, kan du välja över 35 för att få en "nackuppklarning" och "triple test" för att få saker gjorda. Mätning hudvecket mäts med hjälp av en extern ultraljud, tjockleken hos NT av fostret. Den tredubbla testet är ett blodtest, och resultaten av dessa tester tillsammans ger en 80 till 90% tillförlitliga resultat om ditt barn har Downs syndrom. Nackdelen med denna typ av tester är att det bara visar "sannolikheten", och det kan vara så att ditt barns eller där eller inte. Om resultatet indikerar en ökad risk, kan det vara något du oroa dig mycket om kommer att skapa.

Skillnaden mellan "unga" och "äldre" mammor

Mor i alla åldrar är att bli en fantastisk händelse. Du är oftast igång "in love" med det lilla varelse. Om du själv är ung, är du ofta alltför upptagen med andra saker än ditt barn. Du vill mycket erfarenhet vinst, du är fortfarande upptagen med arbete, ditt hem, tjäna pengar, underhållning, familj och vänner, etc. Lyckligtvis har du en hel del energi, och du kan spara in ditt barn, även stickande den nödvändiga energin i alla andra saker som du tycker är viktiga. Om din åldrande mor, har många frågor som redan avgjorts. Ditt hus är klar, din ekonomi är i ordning, gå ut är inte på din prioriteringslista, och ditt liv har redan tagit form. Dessutom har du mindre energi än för några år sedan, så vill du förstås välja en lugnare vatten. Eftersom många praktiska saker har behandlats i ditt liv, du har mer tid, uppmärksamhet och sinnesfrid att njuta av ditt barn. Du trivs ålderdom ofta intensiv, notera om det var mer än när du var ung.
Baksidan av myntet är att om du använde för att efter många trasiga nätter, kunde fortsätta, du är nu mycket tröttare. Återigen kommer du därför att ta hänsyn till, och eventuellt med ditt barn tillsammans ska sätta in en middagslur.
En mamma är en underbar upplevelse, varje barn på ett annat sätt. Och ålder har ingenting att göra med denna känsla tur!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha