En av de 10 öarna i Kap Verde, Sal

Kap Verde är ett afrikanskt land. Det är en ögrupp i Atlanten cirka 600 kilometer från Senegals kust. Sal är en av de tio bebodda öar som ligger i avstånd långt ifrån varandra. Det är så ?? s trettio kilometer lång och i genomsnitt 7 kilometer bred.

Hur tar jag mig dit?

Från Belgien
Två gånger i veckan finns det ett chartrat Jetairfly.com flyg från Bryssel till Sal, med en möjlig landning i Boa Vista. Du kan också ladda ner via TAP att gå, men då finns det alltid en övergång genom flygplatsen i Lissabon behov, är den senare också betydligt dyrare.
Från Nederländerna
Med TUI flygningar per vecka från Amsterdam direktflyg med TACV från Amsterdam
För att uttrycka det är bäst att besöka de andra öarna i Kap Verdes nationella flygbolag, TACV. Det är verkligen pålitlig och uppfyller alla krav. Det finns också en ny flyg öar sammanlänkade uppsättningar Halcyonair.

Vilka papper?

Du behöver inte vaccinationer för Kap Verde-öarna, kontrollera de senaste riktlinjerna för belgarna rakt igenom för nederländska.
Du behöver ett giltigt pass minst sex månaders giltighet efter ankomsten. Du kan få ett pass i din stad. Leveranstiden är mellan 7 och 14 dagar. Skyndsam handläggning är alltid möjligt, men kostar tre gånger mer. Fråga efter mer information på din rådhuset.
Visum
Boka en resa med vistelse genom resebyrån eller researrangören, kommer du ses där du ordnar visum normalt. Att åka på lycka och du bara boka din flygresa genom en webbplats kom ihåg att ordna visum. Du kan göra detta genom att gå till Kap Verdes ambassaden i Bryssel. Ingen utnämning är nödvändig. Du måste vara i besittning av ditt pass, ett passfoto, din returbiljett och 45 euro i kontanter. Detta kan också maila.
Den sista möjligheten att köpa ett visum på flygplatsen är Sal. Detta är dock inte rekommenderas. Långa köer och för dem som inte talar portugisiska, kan det vara ett svårt arbete. En fördel är att det är billigare, 25 euro.
Kap Verdes Ambassabe; Avenue Jeanne 25 ?? Bryssel
Öppet varje vardag från 9:00 till 12:30

Valuta?

Alla butiker, resto ?? s, barer, taxi och hotell accepterar både euro ?? s som den nationella valutan, Kap Verde Escudo. Eftersom dessa har nästan samma värde, de får tillbaka av varandra. Så bli inte förvånad om ändringen får tillbaka där euron ?? s mellan dig Escudo sitta ?? s. Du skulle göra bäst att byta din Euro ?? si en bank. Vi råder dig om Caixa Economica Espargos.
För de människor som inte har ett Visakort, men bara en vanlig bankkort, är det mycket svårt att ta ut kontanter från ATM. För allt vi vet att detta kunde bara ett ställe i Murdeira där den är begränsad till 100 euro per dag. Notera att kostnaderna är mycket höga. Se till att du har tillräckligt med kontanter med dig eller har ett Visa-kort.
€ 1 = 110,25, den officiella kursen, men de användas överallt € 1 kontra 100 escudos ?? s.

Tidsskillnad?

Det finns en skillnad på -2 timmar med vår tid. På sommaren är detta -3 timmar.

Kollektivtrafik och transporter?

Sal har ingen kollektivtrafik som vi känner den. Det finns inga offentliga transportbolag eller tåg på ön.
De billigaste transportmedlet är Aluguer minibussar. De lämnar från Espargos och från Santa Maria för en euro per enkelresa. Det tar cirka femton minuter är för din destination. Du kan göra någonstans mellan ut- och destination lämning och plocka upp ledigheten. Nackdelen är att bussarna bara lämna när det finns tillräckligt många människor i det. Detta kan ibland ta upp till femton minuter eller längre.
Tätare och lite mer äventyrliga, pickup lastbilar. De kör någonstans, när som helst, och du ofta fråga dig själv om du behöver en åktur. Ta din plats i din lön € 1, Nestlé själv på en av de två bänkar i bagageutrymmet i lastbilen kommer att kosta dig .50 cent per ride. Kom ihåg att det finns en stark vind på Sal, så den senare inte alltid så trevlig.
Espargos, Palmeira, Santa Maria Murdeira och det är inga problem att ta en taxi. Du ser dem överallt. Låt det vara bara ett stopp på vägen.
De genomsnittliga priserna taxi ?? s:
  • Espargos Murdeira 500-escudon ?? S
  • Murdeira Santa Maria 600 escudo ?? s
  • Espargos Santa Maria 1000-1200 escudo ?? s

Kom ihåg att ?? natten priserna är cirka 30%.
?? S hyrbil kan på olika platser på ön. Kostnaderna är ganska hög.

Från flygplatsen?

När du anländer, kan du ta en taxi för att åka till din destination. Priset på taxi till Santa Maria är ca 1000 escudos. Kom överens om ett pris innan du får i.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha