En av 36 barn som föds genom IVF.

Luci Åhlund Februari 27, 2016 Miscellanea 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Förra året föddes i Nederländerna drygt 4700 IVF spädbarn. Det är ungefär densamma som året innan, men med 10 procent färre behandlingar. Jesper Smeenk, gynekologen som underhåller siffrorna talar om en effektivitetsvinst på 10 procent. Vilket förklaras av att ständigt förbättra laboratoriekapacitet. En i varje 36 barn som föds under 2013 i Nederländerna, var en IVF barn.

Vad är IVF?

När IVF ägg befruktas i ett laboratorium med sperma. Då en eller två livskraftiga embryon överförs till livmodern i hopp om att bli gravid. Embryon som finns kvar är frysta, att så småningom bytas ut senare.

Flerbördsgraviditet och IVF

2013 230 tvillingar och sex trillingar födda från IVF. Dessa tre män har skapats efter det upp en av två embryon. "Detta skapar en tvåäggstvillingar och enäggstvillingar på en gång" Smeenk förklarar.

Troligtvis för att bli gravid?

Kvinnor har i Amsterdams VU University Medical Center, den högsta chans att lyckas att bli gravid med hjälp av IVF är 40-45 procent. Chansen är minst vid University Medical Center Groningen i Groningen: 16-22 procent.

Hur kommer det sig att Groningen poäng låg

Ändå Smeenk varnar för lätt slutsatser. "Att en centrum poäng låg, kan bero på att de mer" svåra "kvinnor behandlar: kvinnor som är lite äldre till exempel, eller att vilja frysa alla embryon religiösa skäl. Med denna typ av grupp är det allt lite mer komplicerat. "

Teknik

Spelar också en roll för vissa laboratorietekniker som används, Smeenk vet av erfarenhet. För två år sedan, antalet gravida efter IVF-behandling i "hans" Elisabethziekenhuis lägre än normalt. "Ett antal förändringar i laboratorietekniker vi sedan hade genomförts nyligen, vi har vänt." Med verkan: Tilburg sjukhus är nu tillbaka i topp tre.

  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Anonym surfning göra det
Nästa artikel Andre Hazes, DRE
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha