En annan Gran Canaria

Lorett Lundmark Februari 27, 2016 Underhållning 15 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Gran Canaria är en välkänd semesterort för många holländska. Platser som Playa del Ingles, Maspalomas, och i mindre utsträckning, Puerto Rico och Puerto de Mogan är väl kända. Vackra rum med vackra stränder och alla ingredienser för en trevlig semester. Men vem avviker från allfartsvägarna och drar interiören, upptäckte en helt annan Gran Canaria till platser där det finns lite turism.

Mogan

Från vårt boende i Playa del Inglés vi lämnade med bil längs kusten genom Arguineguin, Puerto Rico och Puerto de Mogan. Vi utbytte kustvägen till CG 200 inlandet och orsaka en bra tio kilometer genom den så kallade Barranco de Mogan att komma fram till Mogan. Barranco de Mogan leder genom en vacker pjäs av Gran Canaria med alla typer av kaktusar och en av de vackraste väderkvarnar på Gran Canaria. Mogan var en gång en tillflyktsort för konstnärer. Alla typer av underbara mosaiker av män och kvinnor i traditionella dräkter påminner oss om den här gången. Det är en liten stad där det finns tystnaden.
Vi fortsatte vår resa i nordvästlig riktning och kom på höjden av Barranco de Veneguera på Fuente de los Azulejos. Här kör genom en karg stenig område, där du plötsligt ser hällar längs vägen i vackra färger: blå grön och rosa. En vacker syn när solen skiner på den. Färgerna framställs genom oxidation av olika slags metaller.
Huvudvägen när vi kom till San Nicolas de Tolentino. På denna plats verkade det som om det aldrig hade funnits en turist. Lokalbefolkningen som samlats på torget hälsade oss vänligt och erbjöd sig att plocka upp nyckeln till kyrkan, så att vi kan besöka. Allt på spanska, eftersom de inte talar engelska. Detta är för övrigt en av de äldsta kyrkorna i Gran Canaria.
Sedan turnén gick till den högsta byn i Gran Canaria Artenara 1200 meter. Här kan du fortfarande se grotta hus som är byggda i klipporna. Vi fick djupare in i det inre av Tejeda, som ligger vid foten av Roque Nublo. Roque Nublo är mer än 1800 meter högt och ligger nästan i centrum av Gran Canaria. Efter denna stigning vi härstammar genom San Bartolomé tillbaka ner till kusten. På Degollada de las Yeguas, kan vi fortfarande njuta av en magnifik utsikt över bergen för att komma fram längs kusten äntligen tillbaka på motorvägen.

Northeast

Resan genom den sydvästra delen av ön visade oss mestadels karga bergslandskap. Även vid något tillfälle drabbats av vidsträckta barrskogar, som även en del kanadensiska gjorde. Resan till nordöstra sidan av Gran Canaria gav en helt annan bild. Det började när vi kom nära Las Palmas och helt plötsligt i dimman föll i den samtidigt ?? morgon på sydkusten var vackert väder. Ett fenomen som inträffade oftare, så de berättade.
Den norra kusten är i skarp kontrast med den södra kusten. På sydkusten var vi sand som används till en lugn läppning havet. Men på norra sidan var grov med stenar, stora vågor och liten sandstrand. Den norra är grönare och mer fertila. Vi såg bananodlingar och blommande kaktusar. Den södra kusten är soligare och torrare än den norra kusten, där följaktligen är det också mycket mindre turism.

Arucas

Från kustvägen leds vi inåt landet till Arucas. Arucas är omgiven av bananer och sockerrörsodlingar. I själva staden är en stor katedral med många vackra bilder. En annan måste i denna stad är stadsparken där tystnaden.

Firgas


Nästa plats på vår färdväg var Firgas. Detta är en pittoresk stad med sin egen källa: Las Madres. Detta källvatten säljs överallt i Gran Canaria. Firgas se många mosaiker. Mycket speciell är Paseo de Canarias, Gran Canaria. Denna branta vägen består av två delen.Op överdelen avbildas sju Kanarieöarna i relief. Förutom någon lättnad kan ses på armar på ön.
På nedre delen av Paseo skapas en artificiell vattenfall. Längs väggarna i dessa är 22 bänkar med blå-gul mosaik, som symboliserar de 21 kommunerna Gran Canaria, en av öns regering. Ovanför varje bänk hänger vapen av en av de 21 kommunerna Gran Canaria.

Teror

Vårt sista stopp var pilgrimsfärden Teror. Enligt traditionen skulle Mary har dykt upp här i 1481. På Plaza Nuestre Senora del Pino är en plrachtige basilisk som bilden av Jungfru Maria hålls. Under Fiesta de la Virgen del Pino tusentals pilgrimer kommer hit för att.
Om du har alla olika landskap där du kommer igenom som två turer sätta på med en. Och det finns också de små västsahara ?? ?? Dunas mellan Playa del Inglés och Maspalomas, kan du lägga till rätta slutsatsen att Gran Canaria är en kontinent i miniatyr. Nästan överallt hittar du i så många olika typer av landskap ?? s liten yta tillsammans. Du kan därför tryggt konstatera att Gran Canaria är definitivt mer än stränder och nattliv.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha