Elektriska cyklar: hur ska du hålla batteriet på rätt sätt?

Om du rida på cykelvägen, du alltid se två kategorier av äldre personer: en grupp rips du passerar, den andra gruppen släpar långt efter. God chans att det i båda fallen en elektrisk cykel. Detta beslut är mycket användbart när batteriet är fulladdat och stöd så optimal, men ve dig om det inte finns någon energi i den. Även om du fortfarande går i uppfyllelse, är detta i allmänhet på grund av din cykel är mycket tyngre med batteri, inget kul. När batteriet är tomt, naturligtvis, är oöverstigliga. Frågan är: hur gör du se till att batteriet tar slut snabbare och snabbare?

Laddning

Om du frågar tre skomakare hur man handskas med laddning, förmodligen får du tre olika svar. Följande tumregler att observera att du åtminstone inte skadar ditt batteri:
  • Se till att när det finns bara en prick / punkter / märke på skärmen, debitera dig batteriet. I själva verket är det mycket dåligt att lämna det tomt för en stund.
  • Akta dig, batteriet aldrig längre än 24 timmar laddare är: detta minskar spänningen.
  • Antag att alltför ofta eller onödigt lastning är dålig. Så se till att batteriet inte laddas halvvägs igen, om du, som beskrivs i föregående stycke, saken är inte använts på ett tag.

Olika befattningar

En elektrisk cykel har vanligtvis två eller tre lägen: alltid en eko och normalläge och ofta ett sportläge. Det senare är praktiskt om du har lite styrka i benen, bör ligga på en hög kulle, eller har mycket tung motvind. Det här läget använder mycket energi och det är därför olämpligt att använda det under gynnsamma förhållanden. I allmänhet fungerar ekoläget bra: en lätt men välsmakande form av stöd. Dessa lägen tänka helt enkelt in din skärm.

Acceleration och hastighet

Många moderna cyklar är utrustade med 8 växlar. Även om det är mycket bekväm att använda, för batteriet har också en baksida. Det är verkligen mycket dåligt att dra från en hög växel. Detta beror på att batteriet behöver omedelbar arbetar mycket hårt och så småningom kommer att förlora makten. Det är bäst därför att öka från växeln två eller tre, och när du ska, till knappen vrid till önskad växel. En ytterligare fördel för din utrustning, det vill säga även i de kalla vintermånaderna, förblir smidig.
En annan viktig punkt med dina redskap, driver upp mot bergen: när en bit upp, ska du göra klokt i att din utrustning, beroende på hur hög kullen, roterande fyra eller fem.

Väder

Nederländerna är ett riktigt regnig land. Tyvärr anser batteriet annorlunda: det är vattenavvisande. Om batteriet inte är skyddad av en cykel, se till att du har en plastpåse runt den gör. Även om batteriet går in i en sadel, är det lämpligt att hårt regn för att få in dem i en plastpåse för din cykel.
Det finns en annan komponent som inte tål regn: skärmen. Med denna behändiga enhet du styra hur stark du är stöds och du kan läsa hur mycket ström som finns kvar i batteriet. Med lite tur kommer du att ha efter en stor skyfall vattenskador. Detta garanterar att din skärm är inte bara oförmögen att ge vad som finns i batteriet, men stöd alls fungerar inte längre. För att undvika sådana problem, gör klokt i att åtminstone en plastpåse för att binda din skärm. Detta sparar inte bara en massa problem, men också en hel del pengar.
förkylning
När temperaturen sjunker igen, kapacitet batteriet minskar också. För att förhindra detta är permanent, inte vara klokt att batteriet helt ensam på din cykel, om du verkligen rida den. Om din cykel i ett skjul tillstånd, men det är ouppvärmd, detsamma gäller.
Hetta
Även aldrig i Nederländerna kommer att vara över 50 grader, är det fortfarande bra att veta att ett batteri kan inte heller stå ut med det. Ha detta i åtanke när det gäller att lägga till exempel på värme: en "neutral rumstemperatur" är bäst.

Pad?

Även om batteriet, om hösten, kan mycket väl ta stryk, det är inte rekommenderat att prova det här. Det kan hända en gång, men försiktigt hantera det ökar livslängden avsevärt.

Om spänningen är borta

Om det trots alla dina ansträngningar att vara bra att gå med det, är batteriet kraftigt reducerad kapacitet, det finns inget annat att du måste köpa en ny eller renoverad batteriet. I det senare fallet får du batteriet till en återförsäljare som tar honom i hand och behandlade honom som att- han gör en mycket bättre igen.
När det gäller att köpa ett nytt batteri, är det alltid klokt att se om det är värt det: ofta du betalar för en elektrisk cykel främst för batteriet och ramen är verkligen en eftertanke. Om du köpte en gammal modell, används och du behöver ett nytt batteri, kan det vara klokare att köpa en ny cykel modell, i stället för en ny.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha