Ekonomisk dip över tiden är fördelaktigt att köpkraften

Annemargret Augustsson April 24, 2016 Miscellanea 16 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Överflöd leder till spillo. Därför är det bra om det ibland lite mindre. Gå sedan regeringar, företag och konsumenter klokare med knappa budget som är över. Om ekonomin återigen vad som lockar alla vi tillsammans blir starkare, friskare och mer köpkraft sig ur recessionen. Det är ett mänskligt fenomen som du bara starta oroande omständigheter tror att vad du gjorde fel, hur man återställa och nu kan förhindra sådana fel. Jämför det med hälsoproblem orsakade av övervikt, brist på motion för mycket dryck etc. Först när det går fel, inser vi att radikal förändring. Samma mekanism gäller handväskan av staten, företag och privatpersoner.

Familj budget

Om du befinner dig i något väsentligt avseende ingenting är alltför kort, din månadslön är fortfarande ofta på. Uppenbarligen inte helt nödtorft, men också till alla typer av dumma saker där du har något egentligt behov. Liksom tre helgdagar per år, står att du endast använder onödigt inköp av kläder, elektronik, möbler, kök etc. Alla saker som du är nöjd med det mycket kortfattat. Om din inkomst går ner, utan förvarning, är det viktigt att ta med utgifter på karta, prioritera och genomföra åtstramningar. Ofta token du gå ihop med mindre ändå. Är din ekonomiska situation sinom tid bättre än du har stor fördel av dessa nödvändiga neddragningar eftersom du hellre gå igen slöseri, kanske kan spara lite mer, att ha en grundplåt.

De offentliga finanserna

Vad har beskrivits ovan för en familjesituation gäller även en regering, vilket också gör att alla typer av obalanser i det finansiella området i tider av högkonjunktur. Till exempel en låg moms på konst föreställningar, vilket är ingalunda en nödvändighet i livet. Denna anomali har nu tagits upp. Så finns det på många områden pengar kastas i sjön. Ger emellertid en ekonomisk depression möjlighet att ta itu med missbruk i det finansiella området och genomföra remediering, för då finns det politiskt stöd för. Om vi ​​sedan ekonomiskt igen klättra ut ur dalen är den nationella ekonomin bättre än tidigare för i slutändan kostar skattebetalarna mindre pengar och är bra för vår konkurrenskraft med andra länder.

Affärs

Företag ger ofta alltför mycket onödiga pengar på mindre viktiga saker så länge träden växer till himlen. Men kontorsutrustning fortfarande ofta kan ta några år, och företaget ?? s kan också vara en storlek mindre. Och kunderna förstår att relationen gåvor är vad mindre om det går dåligt. Personal med hjärta för ärendet, och att de flesta, men inte gillar det förstår väl att årsskiftet bonus är ibland mindre. Leverantörerna anser att en prishöjning är helt enkelt inte i det. Så snart det blir bättre igen, företaget och dess konkurrenskraft under tiden lyckats öka genom att minska kostnaderna.

Mindre lön leder till lägre priser

Det finns en annan speciell företeelse i tider av ekonomisk nedgång, baserat på "lagen om Supply & Demand". Eftersom konsumenterna har mindre att spendera, och på så sätt minska efterfrågan på produkter kommer även försäljning butiks, tillverkare och andra företag ned. Men det är det sista dessa företag vill ha och så kommer de att sänka sina priser så nedgången i efterfrågan stannar. Det betyder stillastående, även om inkomsten för många konsumenter i en lågkonjunktur eller krymper, men att en del av inkomsten kompenseras av lägre priser, och kraftigt fallande inflation.

Förlorare

Inte alla är naturligtvis mer av en lågkonjunktur. Som en som förlorar sitt jobb på grund av konjunkturnedgången och båten dimma när det blir bättre. Till exempel, eftersom du kan komma att arbeta hårt av din ålder igen.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha