Ekologisk Trädgårdsskötsel - manual

I en ekologisk trädgård du har betydligt mindre arbete, mindre avfall och mycket njutning. Genom att eliminera gödningsmedel och kemikalier, växer din trädgård till en naturlig balans.

Rätt plats

Rätt växt på rätt plats blir bättre, är friskare och inte behöver någon extra vatten. Rhododendron exempel sätter dig i syraälskande jord, soldyrkare på södra och skugga växter i mörka hörn. Ge tillräckligt utrymme för varje anläggning, så du beskära knappt. Plantera en grupp av buskar, sätta en remsa av marktäckande växter längs att hålla ogräset. Håll tomrum täckt med ett lager av gräsklipp, flis eller kompost. Satsa på en blandad häck med region grön; växter som är i kombination, är mindre mottagliga för sjukdomar och locka fler nyttiga djur.

Länge leve kompost

Kompost är det magiska ordet av den ekologiska trädgården. Det används i trädgården, bland dina blommor, om lyft för din gräsmatta och dina balkonglådor. Kompost gör lerjord lättare och håller vattnet i sandjord längre. Han aktiverar jorden och gör jorden lättare, vilket gör växter växer lättare. I en trädgård som är mindre än 250 m2 du arbetar bäst med en kompost; i en större trädgård passar kompost. Hemligheten till framgångsrik kompostering är i mixen av brunt ?? ?? och ?? grön ?? materialet. Ventilera regelbundet; ju mer luft, och hur balanserad blandningen, desto snabbare du mognat kompost.

Go skadedjur attacke

Så länge insekter i litet antal som bor i trädgården, finns det alltid gott om naturliga fiender för att begränsa skadan. Koltrastar, trastar, igelkottar och paddor är förtjust i sniglar; nyckelpigor, spindlar, talgoxar och ensamma getingar festa på bladlöss. Är pesten för stor, byt sedan till miljövänliga bekämpningsmedel: organisk snigelpellets och insektskontroll baserad på raps eller pyretrum.

Bli av med besvärliga ogräs

Ihållande ogräs såsom bindweed, mark äldre eller hästsvans bara du bli av med dem genom att gräva hela anläggningen och att noggrant ta bort alla rötter. Observera är en rot kvarleva tillräcklig för att få anläggningen tillbaka till tillväxt. Även mot de mest envisa ogräs du kan vinna kampen så länge du kan pågå. Inte du, då det finns biologisk ogräsbekämpning som åtminstone kontakta ogräset gula färger. Vet att alla andra produkter, såsom systematiska och selektiva herbicider, och total ogräsbekämpning med uthållighet, rester i din trädgård. Försök att undvika dem.

Tips

  • En gräsmatta betyder berg grönt avfall och arbetstid. Byt ut din traditionella gräsklippare med en mulching gräsklippare eller robot. De mal gräset fint och strö plats.
  • Du vet inte hur du kommer igång? Gå till kompostering av din kommun eller en medlem av samhället för ekologisk Living och trädgårdsskötsel.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha