EHEC livshotande bakterier

Asdis Afzelius Februari 28, 2016 Miscellanea 8 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
EHEC-bakterien är uppkallad efter Dr Theodor Escherich han är namne av Escherichia coli förkortat E. coli. E. coli är uppdelat i sex olika grupper. Den senare formen är ansvarig för den så kallade hemolytiskt uremiskt syndrom. Varit sedan mitten av 90-talet av förra seklet, finns det vissa epidemier, den senaste är att i maj 2011 i stora delar av Tyskland

Farlig

EHEC -bacterie är extremt farligt och kan spridas snabbt. Patienter som är desperata tillstånd hamnar oftast upp på intensivvårdsavdelningar. I svåra fall kan patienter orsaka allvarliga skador på njurarna, de brukar få en dialysbehandling. Om villkoret är avgörande även då kan det vara så att det inte får vara artificiellt ventilerade.

Syndrom

Den kliniska bilden åtföljs av en plötslig svåra magkramper, ibland i kombination med kräkningar, förekommer i de flesta fall finns det ingen feber. Detta kommer att följas där vattnig diarré som är blodig efter en till tre dagar. Symptomen varar vanligtvis två till åtta dagar och oftast självbegränsande. I ett fåtal fall som utvecklats av de infekterade patienter hemolytiskt uremiskt syndrom.

Källa

Infektion med bakterien E. coli kan orsakas av otvättade grönsaker, men även rå, okokt eller rå nötkött mjölk kan orsaka en infektion. I USA, även kallad den "hamburgersjukdomen" På utbrott av en epidemi är att hitta källan är viktigt att förhindra en epidemi.

Olycksoffer

Som regel behöver barn under 5 år och äldre grupper som löper störst risk att smittas av bakterien. Men i det senaste utbrottet i Tyskland är främst vuxna kvinnor som har utsatts för EHEC-bakterien. De tyngsta offren lider av så kallade hemolytiskt uremiskt syndrom, detta orsakas av tarmbakterier. Detta kan leda till njursvikt, är njursvikt orsakad av anemi, detta orsakas av upplösningen av röda blodkroppar och en brist på blodplättar. Den farliga sjukdomen, som även åtföljs av blodig diarré, kräkningar, illamående och buksmärtor, har funnits sedan andra veckan i maj aktiv.

Positiv

Trots ovanstående, är bakterierna också ofta används i alla typer av studier som främjar hälsan är korrekt. En viktig anledning till varför används denna bakterie, är det faktum att bakterien kan själv var 20 minuter till delar under rätt förutsättningar, vad som finns i vilket grad att efter en timme eller 12 för mer än 65 miljarder bakterier av endast första bakterier uppstod. även inom bioteknik gör omfattande användning av denna bakterie.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha