Egypten: symbolik Nilen

Adalbert Holmgren December 27, 2015 Miscellanea 45 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Nilen är känd som "livsnerv" i Egypten. Vem har redan dragit runt med den egyptiska landskap, kommer denna nominering helhjärtat överens. Om det når Nilens vatten, sjuder av liv; sträcker sig bortom den ogästvänliga öknen honom. Men inte bara Nilen själv betydande, men också flödesriktningen, och båda bankerna har format hur den forntida egyptiska riket tog sin form. Nilen separerade sfären av liv och död.

Övre och Nedre Egypten

Nilen har sitt ursprung i två sjöar i Afrika och kör norrut genom Egypten, för att kulminera småningom i Medelhavet. Detta utlopp namnges i form av en flod, Nildeltat. Ursprungligen Nilen uppdelad i sju grenar, vilket är en stor, bördig bit mark som skapas i den nordligaste delen av Egypten. Uppströms om Nildeltat, är den bördiga jorden begränsad till en smal remsa längs floden. Detta får bara några få procent av den totala arealen av Egypten utrustad med Nile vatten. Resten är en stor öken.
Nilen i det gamla Egypten
Nilen i det antika EgypteIn de första dagarna av den egyptiska civilisationen fanns två individuella riken: Nildeltat bildade Nedre Egypten och den södra delen tillhörde Övre Egypten. Denna rika härleda sitt namn från loppet av Nilen: närmare ursprung var "högsta" och närmare munnen var "down". Egypten hade ursprungligen två kungar. I hieroglyfer, var kungen av Övre Egypten symboliseras av en vit krona och lotus, medan den nedre egyptiska kungen bär en röd krona och alltid avbildad med papyrus anläggningen. Dessa anläggningar har präglat landskapet befruktas av Nilen i båda regionerna. Runt 3100 v. Chr. båda rikena slogs samman under en enda härskare, farao. Detta visades med en dubbel krona, som styr över ett enat Övre och Nedre Egypten symboliserades.
Men det symboliska värdet av papyrus och lotus gick utöver bara riken de företräder var. Lotus öppnar vid soluppgången och stänger igen vid solnedgången. Egyptierna också förknippat med blomman återfödelse och regeneration. De beviljades också en gudomlig värde till den starka doften av lotus. Papyrus fabriken växte till stora rikedomar och blev en symbol för fertilitet och livet självt. Med tanke på den djupa betydelse som beviljats ​​papyrus och lotus, är det inte förvånande att de spelar en viktig roll i den egyptiska skriftligen.

Östra och västra kuster

Kolumner i templen i Karnak
Kolumner i templen i KarnakDe orientering Nilen också skapat en särskild symbolisk betydelse för båda bankerna av floden. Bakom landskapet öster om Nilen, solen kom upp, och på den västra sidan han gick under igen. Soldyrkare som egyptierna var, var den östra regionen sägs symbolisera livet, och väster om döden. Detta har legat till grund för de religiösa ritualer och bygg konsterna av de gamla egyptierna.
På östra sidan av Nilen var "de levandes land." Det var på denna sida där faraon, som de människor som står närmast till gudarna, utfört sina religiösa ritualer. För detta ändamål var i Övre Egypten, nära staden Thebe, grundade ett stort tempelkomplex: templen i Karnak. Under loppet av tid det tog byggnaden i storlek eftersom nästan varje farao finns en del i fro. Besökaren till tempelkomplexet flyttar också i allt äldre delarna eftersom det fortskrider längre in i komplexet. I grunden är det "allra heligaste", där endast farao hade tillgång. Matcha symbolik av solen, är ett porträtt av solguden Amon-Ra, känns igen på sina två fjäder krönt huvud, ofta i hieroglyferna i Karnak.
pyramiderna
PiramidesDe västra stranden av Nilen också kända monument med en lämplig funktion som "dödsriket" förkroppsligad. Här gravar faraon restes, eller pyramiderna. Egypten har många pyramider, i olika storlekar, men den mest berömda trio står i Kairo. En av dessa pyramider, en av Khafre, innehåller en "sailing", som är en kvarleva av det yttre skiktet som ursprungligen skulle ha täckt hela pyramiden. Denna slät, sten skikt skulle ha gnistrade i starkt solljus, vilket pyramiden skulle ha haft en gudomlig utseende. En passande viloplats för en farao, som skulle gå enligt egyptiska tron ​​till det av gudarna.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha