Egmond aan Zee: Strand och dyn för idrott, lek och rekreation

Under hela året, fd fiskebyn Egmond aan Zee, en attraktiv stad med strand, hav och sanddyner. För ro eller idrotts ansträngning omgivande sanddyner reserv och på stranden. Kulturella sevärdheter, gott om boendealternativ och stor gästfrihet. Och vackra historiska byggnader såsom fyren JCJ av Speijk.

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee är en speciell by på Nordsjökusten, nära Alkmaar. Den mysiga varie byns centrum sträcker sig ända till havet, och har tillgång till en ganska bred strandpromenad, som till exempel på Zandvoort och Scheveningen är fallet. Detta gör Egmond aan Zee en unik före detta fiskeby till Nordsjön, vilket är det i regionen med någon annan kuststaden är.

Tidigare fiskebyn

När Egmond aan Zee jämför fiskeby med Katwijk och Scheveningen. Där män är separerade från sina fruar för veckor på havet där fisken var aktiva och ibland dyra betalt. Flera sevärda föremål påminna oss om denna period, liksom den vackra fyren på strandpromenaden, som kan besökas. Den attraktiva hus undsättning och livbåt är väl värt ett besök och ett foto.

Prince Henry Foundation

The Prince Henry Foundation, är en monumental vårdhem, som ursprungligen byggdes som ett ålderdomshem för gamla sjömän. Men på grund av brist på det, idag en omsorg för både kvinnor och män, som numera du åtminstone indikation paket ZZP-4 måste ha för att få helpension på grund av den kunniga och vänliga personal. Men den monumentala byggnaden kan besökas fritt varje dag av varje turist och bofast. Som är väl värt i.v.m. de många vackra havet målningar, vackra modell fartyg och andra maritima sevärdheter från förr, alla utan inträdesavgift.

Dorpskern

Centret når den vackra breda boulevard. Att tillåta Egmond är inte bara en badort med vackra sandstrand tillgänglig, men också en bostad med en trevlig shopping center ända fram till Nordsjön. Självklart i detta centrum, tillräckligt vackra terrasser, glassbarer och cafeteria. Och i sommarveckorna, också en barnvänlig mässan.

Kör

  • Egmond Halvmarathon i januari mest berömda kapplöpning i Nederländerna, med varje år en stark internationell fält. Start och mål ligger på boulevarden, medan 21 kilometer naturligtvis också strand, kalla sanddyner och byn.
  • Kärngruppen Zaanstreek organiserad i juli och augusti på tisdag några trim promenad på stranden, där du kan välja mellan avstånd 5 eller 10 km. För en liten anmälningsavgiften fortfarande smaka spänningen i att köra Egmond aan Zee, utan veckor innan behöva teckna.

Vackra sanddyner

Cyklister och vandrare kan njuta av norra Holland Dune Reserve, som sträcker sig från Wijk aan Zee genom Castricum att Egmond aan Zee. Vilket i sig kommer att köpas genom tallvedsnematoden en giltig biljett, som måste visas på begäran till skogvaktare. Campare campingplatser Geversduin och Bakkum har mot uppvisande av deras vittnesmål camping fri tillgång till sanddynerna. För mer info se: www.pwn.nl

Över natten Adresser

Välj mellan en rad olika enkla bed & breakfast-adresser, lyxhotell, gård camping och camping dyn, där den rena och vänliga läger med ett tält, husvagn eller husbil. Det främsta Camping Bakkum Castricum kan öka priserna under högsäsong kallas ?? s 50 € per tält per natt. Det finns camping Bakkum ofta talat med en stark Amsterdam accent, vilket innebär att komma på människor från Purmerend eller Almere.
Den tidigare fiskebyn Egmond aan Zee är välkomnande och mysiga. Promenera förbi butiker och terrasser till fyren och boulevarden och se solen försvinna i havet. Vandra över kustremsan till den skyddade sandvägar och de omgivande sanddynerna och leta efter vägen tillbaka.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha