Egenskaper hos choklad

Förutom att vara läcker choklad smak är, har produkten också dess unika egenskaper. Mayafolket och aztekerna redan medvetna om detta. Kakaobönan var ingen vanlig frukt. Bönorna gav dem så mycket kraft och energi som de trodde att kakaobönor har dolda krafter. Du skulle säga kursen är rent nonsens, men moderna vetenskapen gör stödja denna teori, eftersom det finns fler och mer användbara ämnen som finns i choklad.

Användningen av choklad

Mayafolket och aztekerna använde choklad på ett andligt sätt än på en kulinarisk. Choklad har använts i särskilda ritualer, såsom äktenskap, offer eller andra viktiga religiösa händelser. Den chokladdryck var således inte avsedd för dagligt bruk. Kings som Montezuma och Quetzalcoatl skulle alltför drack choklad slumpmässigt ögonblick. Vanliga människor inte ens tillåtet att dricka choklad, såvida krig bör föras.
De positiva effekterna av choklad var därför kända för mayaindianerna. Det hade funktionen av vitamintablett, stimulerande, afrodisiakum och medicin samtidigt. Choklad gav dig mer kraft, energi och visdom. När det gäller kärlek, var det också rekommenderat att använda choklad eftersom det skulle förbättra din fertilitet och ge dig en högre libido. Det kan också vara ett slags salva av kakaobönoma blandas. Denna salva hjälpte dig att slappna av och lugna ner. Också kunde läka såren. Under svåra magsmärtor var också ofta rekommenderas chokladdryck mot smärta.

Egenskaperna hos choklad

De flesta människor tror att choklad "bara trevligt" och att historien om choklad som kärlek elixir är nonsens. Men för några år sedan en gång visat vad gjorde Mayans och Aztekerna redan. Choklad fungerar som ett afrodisiakum! Det finns 300 olika ämnen i choklad, som vi ännu inte vet ner allt. Det är klart att det finns många spännande komponenter i choklad, som ömsesidigt förstärker varandra ganska troligt. Tyget fenyletylamin är en aktiv ingrediens i choklad. Det förvånande är att vår kropp producerar detta ämne även när vi är förälskade. Det ger dig en euforisk känsla och känslor stimuleras av. Precis när vi är i kärlek, vi har inte mycket behov av sömn. Detta är tack vare den stimulerande fenyletylamin som du ger.
När spanska upptäcktsresande kom till Mexiko, snabbt tog de ett antal medicinska idéer om aztekerna. De trodde också att choklad hade en medicinsk effekt. Spanjorerna gjorde ett personligt recept, genom att lägga till flera andra nyttiga ämnen till choklad. Choklad var ett läkemedel mot förkylning och senare även tuberkulos. En rolig faktum är att när tandkrämen ännu inte uppfanns, och naturligtvis folk ville något färskt lukt från munnen. För att motverka eventuella lukt var tuggade på en bit choklad.
Endast i 17-talet, började folk att se choklad som oppepmiddel och det var inte annorlunda i dag, som kallas reliever av smärta och amorös hjärtsjukdom. " På 20-talet kunde vi bara bevisa att detta var faktiskt så!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha