Effektivitet hormonbehandling för bröstcancer väger inte upp mot de biverkningar för alla

 En av sex kvinnor med bröstcancer hitta effekten av hormonbehandling uppväger biverkningar och varaktighet för användning, enligt en publikation av forskare från Utrecht University, Nivel och LUMC och Diaconessenhuis Leiden i tidskriften Annals of Oncology.

 Fem års behandling med läkemedlet tamoxifen minskar risken för återfall i bröstcancer med 41%. Trots denna effektivitet stannar i USA, ursprungligen 20 till 25% av kvinnorna, och efter några år, 30 till 40% med läkemedlet på grund av biverkningar av tvivel beträffande effektiviteten.

 Forskning

 Forskarna försökte ta reda på varför i denna forskning för många kvinnor biverkningar uppväger effekten av resurser. Tanken är att dessa kvinnor är mer benägna att avsteg.

 Biverkningar

 "Läkare kan göra det i samtal med patienter över vatten försöker få och göra nytta av dem," säger Nivel programchef Liset van Dijk. "Till exempel i extra av effektivitet och vikten av att behandla stress." Även om kvinnor effektiviteten av hormonbehandling är viktigast, de är också mycket försiktig med biverkningar såsom led- och muskelsmärtor och en ökad risk för cancer i livmoderslemhinnan. För en av sex kvinnor väga möjliga biverkningar uppväger dess effektivitet. I dessa kvinnor, risken för avhopp därmed större.
   

 Avvägningar mellan fördelar och nackdelar

 Hans Wouters, forskare vid universitetet i Utrecht: "Med vår forskningsmetod får vi mer insikt i vad som verkligen är viktigt för kvinnor i deras behandling. Mycket forskning görs för att den oro som patienterna om läkemedel. Men över kompromiss som gör kvinnor mellan olika biverkningar av ett läkemedel, varaktigheten av behandlingen, och effektiviteten är mycket mindre kända. Även om denna faktor är viktig för hur kvinnor är nöjda med sin behandling och i slutändan även för hur väl de tar sin medicin. "

 Värmevallningar


 Projektet omfattade 241 kvinnor med bröstcancer gavs med hormonbehandling. Kvinnorna kan alltid välja i ett urval av två prov behandlingsalternativ med två olika funktioner. Till exempel, två år sväljer med massor av värmevallningar som en bieffekt, svälja jämfört med fem år och få värmevallningar. Det är viktigt att ett behandlingsalternativ för en egenskap är förmånligare än den andra, utan snarare ogynnsamma för andra attribut. I den andra behandlingsalternativ är precis tvärtom. Kvinnorna var tvungna att göra en riktig bedömning.

 De var fortfarande femton av dessa par att välja mellan och baserat på deras svar nya val erbjöds. Denna forskningsmetod används nu i hormonbehandling, följ denna metod även studier om användningen av antidepressiva och kolesterol.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha