Effekterna av graviditeten på brösten, vagina, livmoder

Effekterna av graviditeten på brösten, vagina, livmoder

Vi vet att magen sväller under graviditeten, men mindre är känt om de andra små förändringar som påverkar bröst, livmoder, bäcken, vagina ... Din kropp har nio månader på sig att förbereda sig för leverans. Uppdatera bakom kulisserna.

 Innehållet i den här artikeln
  •  Livmodern ökar kontinuerligt
  •  Brösten sväller under graviditeten
  •  Slidan och bäckenet förbereder sig för förlossning
  •  Förändringarna kropps

Den fysiska och fysiologiska förändringar på grund av graviditet pågår under de första dagarna efter befruktningen. Målet: att hjälpa barnet växa bra och gradvis förbereda kroppen vid födseln.

Livmodern ökar kontinuerligt

De första tre månaderna av graviditeten

I början av det första kvartalet, är livmodern storleken på en bild ungefär tre centimeter. Livmoderslemhinnan förändras under inverkan av hormoner för att rymma ägget.

Vid slutet av den tredje månaden, livmodern tillbaka in i bukhålan och komprimerar blåsan. Livmodern är nu jämförbar med en grapefrukt.

Den andra trimestern av graviditeten

I den fjärde månaden, livmoder storlek ökar och når 16 centimeter. Mot slutet av den andra trimestern, blir livmodern större fortfarande ett melon.

Installeras på rätt sätt, rör den sig organen: membranet tillbaka, vänder magen till sidan och ner längs kusten. Sköldkörteln blir mer aktiv. Resultat: din kroppstemperatur stiger.

De sista tre månaderna av graviditeten

Livmodern väger ungefär ett kilo mer än före graviditeten. Den sträcker sig från bröstbenet till pubis med en kapacitet på 4 till 5 liter.

Det kan hindra dig när du sitter och orsaka några små sammandragningar utan konsekvenser. Strax före leverans, kommer du att känna livmodern ned gradvis, mjukar upp livmoderhalsen för att öppna snart. Födseln är nära.

Brösten sväller under graviditeten

Under hela niomånadersperioden kommer bröstet att vara beredd att uppfylla sin huvuduppgift: att föda det ofödda barnet.

De första månaderna av graviditeten, brösten blir tyngre, spänd och ibland lite smärtsamt. Vårtgården, området kring bröstvårtorna, expanderar och mörknar. Genom den åttonde graviditetsveckan, vilka typer av små upphöjda knappar visas: Montgomerys tuberkler.

Redo att amma i slutet av den sjätte månaden

Under det andra kvartalet, startar en gulaktig vätska som skall lagras i brösten är råmjölk presentera de första dagarna av amning och bröstmjölk ovan.

De vener runt bröstet är ofta mer synliga och bröstvårtorna i slutet av den sjätte månaden, ökar i volym. På den tiden, dina bröst är redo att föda barnet.

Läs också: För eller emot amning: tre mammor vittna

Slidan och bäckenet förbereder sig för förlossning

Du undrar kanske hur ditt barn kommer att kunna säkert komma ut ur kroppen. Tja, tänk dig att bäckenet och slidan är att utnyttja de nio månaderna av graviditeten för att förbereda sig för denna övergång.

Din slida, med en längd på 8 centimeter normalt visat stor flexibilitet under graviditeten. Det kommer att sträcka, ligger lite tid innan leverans, att låta barnets huvud. Paradoxalt nog är slidan något smalare på grund av veckväggar.

Att få några millimeter

Som för poolen, förändringar särskilt under det sista kvartalet. Fogarna kommer successivt släpp för att expandera poolen av några millimeter.

Detta leder till känslor av täthet, smärtlindring av lite massage genom försiktig stretching som de som föreslås i förberedelse för förlossningen genom att gå och vila.

Läs också: ligament smärta under graviditeten: hur man lindra?

Förändringarna kropps

Bröst, mage, livmoder förändringar under graviditeten. Men det finns också andra rent ekologiska förändringar.

En liter av blod och mer

Du kommer att känna en större blodflöde. Det gör att ditt barn att utvecklas ordentligt. Den gravida kvinnan har ungefär en liter blod i kroppen och mer, därav ökad hjärtfrekvens. Du kommer att ha intrycket att andas snabbare. Du konsumerar faktiskt mycket mer syre, ibland med en känsla av andfåddhet.

Behovet av att urinera, de också avsevärt öka under graviditeten. Förklaringen: mängden blod är viktigare, så arbetet i njurar ökar för att filtrera avfall och onödigt avfall.

Funktionerna Slow

Slutligen vissa funktioner i kroppen tomgång. Man har funnit att matsmältningen är svårt. Det finns mer frekventa anfall av förstoppning eller band som sträcker sig till illamående eller kräkningar.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha