Effekterna av alkohol på ungdomar

Reimar Åkerman Februari 28, 2016 Hälsa 11 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ungdomar dricker till nöjesställen eller annan alkohol. En eller två drinkar per tillfälle per vecka skulle vara om maximum för en yngling sexton. Men det är oftast mer och mer ofta dricks än detta. Vilka effekter har det på utvecklingen av en ung människa?

Möjliga positiva effekter

Även om inte alla forskare är överens om det, verkar användningen av en låg dos av alkohol i allmänhet för att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Detta verkar dock endast gälla för personer som har en vanlig måttliga dryckesvanor har inga episoder av tungt dricka. Dessa positiva effekter verkar också endast träda i kraft efter 45 års ålder.

Negativa konsekvenser

Naturligtvis reagerar varje person olika på alkohol. Faktorer som vikt, födointag, det sociala sammanhanget i spel vid tidpunkten för dricka och förväntningar det en viktig roll. Ett visst mått av alkohol, alltså inte nödvändigtvis leder till samma för varje person / ett svar. Ändå är allt konsumeras av ungdomar och det finns andra anmärkningsvärda utvecklingen i alkoholkonsumtionen bland ungdomar kan vara mycket farligt för utvecklingen av kroppen och sinnet.
En avhämning effekt
Eftersom alkohol har en disinhibition effekt kan leda till mer vågad i ett socialt sammanhang. Vem som helst kan fritt ?? ?? eller ?? lösare ?? känner. Detta kan leda till att göra det lättare för sociala kontakter. Detta kan dock också spridas till aggressiva och riskbeteende. Någon kan göra saker som han aldrig skulle göra, som att ta en-night stands, provocera slagsmål eller udda satsningar. Till exempel, fann att flickor som har dricka, ha sex tidigare. Som ett resultat de riskerar det att bli gravid och / eller en STD att gå på. Ungdomar som visar sig vecko drink också mer brottsligt, låter våldsamt och aggressivt beteende än att se unga människor som inte dricker varje vecka.
Effekter på kort sikt: Alkoholförgiftning
Även om fylleri är också ett symptom på förgiftning är med alkoholförgiftning innebär ofta scenen som kommer efter fylleri. Förutom symptomen av den normala ?? ?? fylleri, kommer personen att vara groggy, trött och frånvarande uppvisar beteende. Han kommer alltid att somna. När alkoholförgiftning ofta innebär kräkningar, diarré och illamående. Personen kommer inte längre svarar att överklaga, ringa eller fysisk kontakt. Allvarligare alkoholförgiftning kan leda till en andningsstillestånd, koma, eller till och med hjärtstillestånd ?? detta alkoholförgiftning kan vara så dödligt.
Kropp: Brains och organ
Alkohol är en icke-endogen substans och kroppen har svårt att bryta ned alkohol. Detta återspeglas i kroppen av den unge, kanske ännu mer än på kroppen av en vuxen, eftersom de fortfarande utvecklas i kroppen. Till exempel, är drabbade bland annat hjärnan. Det visade sig att i ungdomar med en diagnos av alkoholmissbruk eller beroende finns avvikelser i både volym och struktur av hjärnorna. De har därför större svårigheter med inlärning och minne.
Bredvid påverkas på lång sikt organ, särskilt i levern. De största problemen är leverfett, hepatit och levercirros. Dessutom finns en ökad risk för cancer, kardiovaskulär sjukdom, skador i hjärnan och nerver.
Amnesi
Med stora mängder alkohol kan orsaka minnesförlust. Detta kallas ofta som en blackout. Här finns hål i minnet av perioden var berusad eller är alla minnen. Under ungdomstiden, kan överdriven konsumtion av alkohol bly ?? bara ?? minnesförlust, såsom en blir äldre det kan leda till Korsakoffs syndrom eller delirium.

Vad är regeringen gör om det här?

Regeringen försöker begränsa användningen av alkohol bland ungdomar. Den 1 januari 2013 var förbjudet för personer under 16 år att ha alkohol med dem. Från den 1 januari är 2014 denna åldersgräns höjs till 18 år. Detta innebär att ungdomar under 18 år inte bör dricka alkohol med dem, men också att det är ett brott att sälja alkohol till dem.
Dessutom finns det utplacerade på förebyggande. GPs får till exempel riktlinjer för att känna igen tidiga tecken på alkoholism. Det sker även utbildning i skolorna. Det finns särskilda paket som utvecklats av Trimbos Institute och genomförs av den kommunala hälso- och missbruk. Dessutom är föräldrar uppmanas att ta med sig alkohol in i deras uppfostran. Till exempel, det finns tips om "hur gör du det."
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha