Effekter av dietary gurkmeja

Gurkmeja är en växtfamilj emellertid detta ord som vanligen används för att hänvisa till den långa gurkmeja, gurkmeja, safflor, gurkmeja, saffran eller gurkmeja inhemska-the-Lerna. Denna rot har varit känd i över 2500 år i Indien, en region som troligen användes som ett färgämne för första gången. Egenskaperna och fördelarna med denna krydda har varit kända och utvecklas långsamt över tiden. Kolla in följande egenskaper, fördelar och indikationerna för användning av gurkmeja.

Funktioner och fördelar

Gurkmeja har anti-inflammatoriska och antioxidant befogenheter, på grund av närvaron av curcumin i kompositionen, det pigment som ger roten guldgul färg. På grund av dess egenskaper, hjälper fabriken i hudens hälsa, skyddar akter lever mot cancer, aids i matsmältningen av proteiner och reglerar ämnesomsättningen. Vissa studier har visat en minskning av inflammation och förbättring vid behandling av patienter med reumatoid artrit, osteoartrit, Alzheimers sjukdom, luftvägsinflammation och diabetes.

Hjälper dig att gå ner i vikt!

På grund av antiinflammatorisk verkan av curcumin, är kraften i gurkmeja mot kroppsfett och viktminskning processen avsevärt. Enligt experter, användning av kryddan bidrar till att minska episoder av hetsätning, förhindrar individen överstiger det dagliga kalorigränsen.

Dessutom gurkmeja minskar blodflödet i fettvävnad, vilket försvagar de fettreserver i kroppen och därigenom hjälpa till viktminskning.

Kolla in följande andra fördelar med gurkmeja:

  • Det är en naturlig antiseptisk och anti-bakteriell och används ofta för att desinficera skärsår och brännskador;
  • Tillsammans med blomkål, hjälper till att förhindra prostatacancer;
  • Kan bidra till att förebygga melanom;
  • Naturlig leveravgiftaren;
  • Det är en naturlig smärtstillande;
  • I kinesisk medicin, används det som en behandling för depression; bland andra fördelar.

Vad är gurkmeja?

Stark och karakteristiska smak och gulaktig färg, är denna krydda ofta används i matlagning för att ge färg åt söta smaken av rätter, fisk, ris och såser i allmänhet. Förutom att användas som ett färgämne inom livsmedelsindustrin, är deras smak används i parfymer.

Hur du använder?

Håll gurkmeja i ett glas och använda ½ tsk om dagen för att förbereda ris, soppa, salladsdressing eller strö direkt på mat. Föreslagna användningen: strö en ört tesked pulver i färdiglagad mat eller upplöst i en matsked olivolja säsong sallad.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha