E-cigarett och barn: dödlig kombination

Den elektriska cigarett, vattenpipa penna eller Flavor Vapes är mycket populära bland spjäll, användare av e-cigaretter. Cigaretterna innehåller inte tobak och bör därför vara mer friskare än vanliga cigaretter. Det har emellertid visat sig, att nikotinet fill for livsfarliga situationer kan resultera i barn.

E-cigarett

Elektroniska cigaretter är batteri. De finns att köpa på fyllning som innehåller en förhandsgranskning eller bara fylla som också innehåller nikotin smaksatt nästa. E-cigarett innehåller inte tobak. Den elektroniska cigaretten använder ett värmeelement för att förånga nikotin och andra fildelning. Användaren kan sedan inhalera ångan genom att suga på munstycket, precis som en vanlig cigarett. Emellertid är den därefter utandad rök inte orsakas av förbränningen av tobak, men så består av vattenånga. Här är namnet på "spjäll" som används för användare av e-cigarett härrör från. Eftersom e-cigarett innehåller ingen tobak, bör det vara en ofarlig ersättare för den vanliga cigaretter. Forskning utförd av Institutet för hälsa och miljö från 2013 har visat att innehåller e-cigarett, precis som vanliga cigaretter är beroendeframkallande och ibland till och med cancerframkallande ämnen såsom nitrosaminer, formaldehyd.

Inte bara fördelar

Nikotinförgiftning
Den nederländska myndigheten för livsmedelssäkerhet varnar för faran att fylla flytande nikotin som används för e-cigarett. Ett barn behöver bara här för att ta en liten klunk av att köra en allvarlig nikotinförgiftning. I Nederländerna 2013 var minst sex rapporter om barn som har en nikotinförgiftning gick genom nikotin påfyllnad av e-cigarett. Utomlands, det finns även en avliden barn nikotin överdos.
Skador på ofödda barnet
Nvwa visar att e-cigarett med nikotin bör inte användas av gravida kvinnor eftersom när rökning dessa kan frigöra ämnen som är skadliga för det ofödda barnet. Nikotin överförs via moderkakan, och tas upp av det ofödda barnet. Nikotin kan vara skadligt för lungorna, hjärta och nervsystem av det ofödda barnet.
Skador hos små barn
Utandad rök e-cigaretter med nikotin patron kan innehålla ämnen som är dåligt för barn.
Biverkningar
Organ som RIVM visar att användningen av e-cigarett är ännu inte tillräckligt väl testas för att se om det verkligen är ingen nackdel för hälsan hos dess användning. Har varit kända biverkningar av för att uppstå när användare är:
  • mun och halsirritation
  • hacking hosta
  • yrsel
  • illamående

Åldersgräns

Med införandet av e-cigarett kan detta även av människor i alla åldrar köps. Byråer hemma och utomlands är rädda att användningen av e-cigaretter ungdomar kommer att användas som en språngbräda till att röka vanliga cigaretter. I december 2013 så att det är majoriteten av kammaren för att öka åldersgränsen för inköp och användning av e-cigarett till 18 år i jämnhöjd med åldersgränsen för inköp av tobak och alkohol som gäller från den 1 januari 2014.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha