Dyslexi: om ord genom läsning, desorientering

Beret Geijer Februari 27, 2016 Hälsa 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Dåliga tecken kan erkänna eller faller tillbaka för att läsa över texten under rubriken dyslexi. Den levereras med en rimlig andel av ungdomar, som ges stor uppmärksamhet i skolan. Extra lektioner ge barnen mer uppmärksamhet och koncentration, så att texterna måste läsas och tolkas korrekt. Med villkoret hitta ovanliga hjärnaktivitet, vilket begränsar de delar av hjärnan är inte synkroniserade. Genom skräddarsydd utbildning hjärnans aktivitet kan mycket väl stärkas för att möjliggöra korrekta hjärn anslutningar har gjorts. Vad är dyslexi och och vilka är konsekvenserna?

Dyslexi

  • Vad betyder det?
  • Varför var det?
  • I otakt
  • Titta och iaktta god
  • Tidig upptäckt

Vad betyder det?

Villkoret innebär att människor inte kan läsa, med stavning och ordigenkänning försämras. Den ser till att vissa ord eller fraser inte läsas. Detta kommer att påverka behandlingen, skriva, tala och stavning. Med andra ord, är alla aspekter av kommunikation påverkas med den. Läsning kan därigenom försenas eller läsa ord inte uttalas. Detta tillstånd är oberoende av intelligens, och orsakas inte av andra skäl bakom.

Varför var det?

Hjärnan består av två delar, som bör fungera för begripligt kommunikation. Hjärnan är en komplex uppsättning av signaler med miljontals uppgifter skall behandlas snabbt och i rätt tid. Den så kallade prefrontala cortex är nödvändigt för det goda samarbetet mellan de två hjärnområden. Vänster och höger har separata funktioner, som bör fungera bra tillsammans. Följande skillnad görs mellan hjärnhalvorna:
  • vänstra hjärnhalvan: denna del är mer aktiva för analys, logiskt tänkande. Det ger möjlighet att förstå ord läsa;
  • högra hjärnhalvan: Det är viktigt för rumsuppfattning, känslor och kreativitet. Det översätter ord för att läsa bilder, så att en anslutning kan göras till information som redan lagrats.
Dessa två delar alltid arbeta tillsammans, så att läsa information behandlas på rätt sätt. Både hjärnaktiviteten hos den vänstra eller högra sidan kan fortgå på olika sätt, vilket kan orsaka så två typer av dyslexi. Eftersom det handlar om samarbetet mellan de två delarna, kan i själva verket aldrig visat vilken del är ansvarig. Vänster och höger är båda nödvändiga för att kunna läsa, men också för att utföra komplexa operationer. Tänk kräver därför hjärnans kapacitet av de två delarna.

I otakt

Väl samverkande hjärnområden är nödvändiga för att lära sig bra. Både vänster, höger och cortex praefrontalis att gå i takt med varandra. Om kommunikationen störs sig, skapar det en ovanlig effekt på hjärnan. Hjärnvävnaden kommer att försöka göra en korrigering så att information som erhållits eller behandlas på rätt sätt. Med andra ord kommer hjärnan att användas på ett annat sätt än normalt, eftersom strukturen justeras. Sålunda kan en ha medfödd dyslexi och dyslexi kan bildas med tiden. Det kan finnas en skruv lös ?? ?? eller det inte är helt bra förbindelser. Det omvända är också sant. Om personen lär sig att läsa bra, kan den högra hjärnhalvan anslutningen stimuleras och kan försvinna sjukdomen.

Titta och iaktta god

Människor som tror på bilder mycket hellre se vissa ord. Symbolerna som inte kan identifieras, uppvägs av hjärnan. Medan läser ord inte erkänns. Desorientering är resultatet, vilket leder till en snabbare ytterligare fel. Det är nödvändigt att bryta denna omständighet genom att läsa skicklighet förvärv. Större koncentration och uppmärksamhet på alla de små symbolerna får du kläm på det. Nya nervförbindelser kan sedan fastställas i hjärnan, så att med tiden minskar, påverkan av dyslexi. Dvs bra stöd och motion leder till goda språkkunskaper. Det kräver en hel del uppmärksamhet och koncentration, vilket villkoret korrigeras.

Tidig upptäckt

Det beror på varje person, när det är just erkänt. Ibland är det redan upptäckt när man läser timme, så att barnet får extra uppmärksamhet åt språket. Det kan också hända att det enda gymnasiet är erkänd. I så fall kommer det att finnas en fördröjning i korrekt erkännande av språket. Man bör dessutom få utbildning i det språk som grammatik, formulera och läsa allt. Personen kommer att vara mer säker när man läser, som de småningom kom att känna igen flera tecken. Med andra ord kommer att läsa och skriva förbättras, med någon desorientering försvinner.
Har du eller ditt barn lider av dyslexi låt dig väl informerade vad du kan göra. Genom skolan kan erbjudas mycket hjälp för att se till att sjukdomen gradvis minskar när det gäller inflytande.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha