Dysautonomia / POTS: Vad är det?

Dysautonomia, allvarligt försvagande men praktiskt taget okänt för läkare och kuratorer Tycker du att ?? hatar att stå i kö i kassan? Ja, många av er säger, de flesta hänvisar särskilt till det faktum att raden bredvid dig alltid verkar bara gå något snabbare, Dysautonomia patienter har dock en helt annan anledning: de är fysiskt sjuka av stillastående, deras kroppar inte kan upprätthålla blodtryck och hjärtfrekvens. Dysautonomia har en mycket försvagande effekt på livet för patienten och det ofta tar år innan en diagnos ställs dysautonomia. Det finns en enorm brist på kunskap om dysautonomia bland vårdpersonal och socialarbetare. Detta med alla obehagliga följder för patienten. En bra holländsk webbplats information om de många former av dysautonomia saknas helt! Denna artikel kommer att diskutera en särskild form av dysautonomia ytterligare tw Krukor.

Vad är dysautonomia?

Dysautonomia är ett samlingsbegrepp som används för att beskriva olika sjukdomar som är relaterade till en dysfunktion av det autonoma nervsystemet.
Vad är det autonoma nervsystemet?
Det autonoma nervsystemet styr huvuddelen av de väsentliga funktioner i kroppen, det vill säga de som är ofrivilligt, såsom hjärtfrekvens, blodtryck, matsmältning, utvidgning och sammandragning av eleverna och temperaturkontroll.
Det autonoma nervsystemet består av två grenar: det sympatiska systemet och det parasympatiska nervsystemet. Det sympatiska nervsystemet styr mer aktiv "kamp eller flykt" reaktioner; såsom ökning av hjärtfrekvensen och blodtrycket.
Det parasympatiska nervsystemet ses som en vilande / matsmältning del av det autonoma nervsystemet, saktar hjärtslag när det är nödvändigt och bistå i matsmältningen. Även de endokrina och metabola system är inblandade.
Vad händer när dysautonomia?
Normalt finns det en balans mellan dessa system. Din kropp anpassar kontinuerligt till förändrade omständigheter. Men om systemet är ur balans och inte fungerar korrekt, kan autonom dysfunktion, eller dysautonomia inträffar. Detta kan leda till symtom som yrsel, svimning, instabilt blodtryck, takykardi, bradykardi, gastro och mer.
Form dysautonomia
Dysautonomia kan uppstå som en primär sjukdom eller i kombination med andra sjukdomar som diabetes, reumatoid artrit, MS, Parkinsons sjukdom, Ehler Danlos syndrom, hänvisade mig till kroniskt trötthetssyndrom av. Det finns flera former av dysautonomi. De vanligaste formerna av dysautonomia inkluderar neurokardiogena Synkope, Postural ortostatisk takykardi syndrom och ortostatisk intolerans.
Vad finns det att göra?
Det finns idag inget botemedel mot dysautonomi. Det finns många behandlingar som är tillgängliga för att förbättra livskvaliteten, både med läkemedel och livsstilsförändringar / justeringar som är anpassade till den typ av dysautonomia som du har och den unika hälsotillstånd hos patienten. Det finns dock inga färdiga lösningar, är det ofta ganska jobbigt att försöka se vad som fungerar och vad som inte hjälper i varje enskild patient.
Upplysningar om dysautonomia
Det är anmärkningsvärt att i Nederländerna, är informationen mycket begränsad på detta tillstånd. Det finns knappast någon information om holländska webbplatser. Lyckligtvis verkar nyligen fler och fler vetenskapliga artiklar på villkor, är det vettigt din husläkare eller specialist för att påpeka detta. Se exempelvis sammanfattningen av publikationer som ges på http://www.dysautonomiainternational.org/page.php?ID=49.

POTS närmare look

POTS står för Postural Ortostatisk takykardi syndrom. Det är en form av dysautonomi.
Det händer ofta?
I Nederländerna, lite är känt om hur många personer med krukor, statistik från USA visar att en i varje 100 tonåringar POTS utvecklas innan de når vuxen ålder. Vidare uppskattas det att 500.000 till 1 miljon människor i USA har POTS Majoriteten av dessa är kvinnor. Men, kan i alla åldersgrupper och i både män och kvinnor voorkomen.POTS är POTS vanligare än MS, Parkinson, men eftersom det är en sjukdom som är dock bara nyligen mer och mer kommer in i stoppljus att stå där inte många människor som kunskap om tillståndet / vet vad det är.
Symptom
Som ett resultat av att inte POTS väl ha funktionen av det autonoma nervsystemet hos patienter som lider av takykardi, bröstsmärta, utmattning, yr, yr, svag, illamående, allvarliga gastrointestinala problem, migrän, blod sammanslagning i armar och ben, lila fötter, skakningar, allmän svaghet, dålig syn, netto / skuldra, för lite eller för mycket svettningar, kognitiva begränsningar / ?? Brain dimma ?? och mycket, mycket mer. Det finns också ofta en övning intolerans. Ansträngning förvärrar känsla av obehag. Vissa av dessa symtom kan lindras om patienten ligger ner. Dessutom är det viktigt att patienten har tillräckligt med fukt och saltintag. Detta hjälper till att återställa den normala balansen, speciellt blodflödet till hjärnan, och bröstet. Detta är anledningen till POTS patienter har så mycket problem att få.
Mycket försvagande
Även om några krukor patienter kan fortsätta att arbeta kan fortsätta att gå i skolan och en form av socialt liv kan upprätthållas, det uppskattas av POTS experter att omkring 25% av krukor patienterna vid allvarliga deras symptom är så begränsade i sina förehavanden att de inte kan arbeta eller gå i skolan.
POTS Vissa patienter upplever en förbättring av tiden, som sedan kommer att lära sig, bland annat genom att ta itu med sina sjuka, eller för att de faktiskt återhämta sig från sjukdomen. Men en del av patienterna fortfarande sjuk och inte återhämta sig, eller förvärras, även genom åren.
Det är viktigt att också inse att en Dysautonomia / POTS patienten hela dagen genom att känna mycket sjuk, är det inte så att sjukdomssymptom och känna "bara" prestanda vid monter och patienten fortsatte att må bra. Dysautonomia / POTS påverkar så många olika system och organ i kroppen, dygnet runt, sju dagar i veckan, 365 dagar. Detta belopp av symtomen som gör en patient känner starkt ogiltigförklaras. Den sjukdomskänsla är ofta omöjligt att beskriva i ord. Vetenskaplig forskning har visat att POTS är lika handikappande som svår KOL eller hjärtsvikt. Patienter känner ofta missförstådd när de möter människor i deras område för att försöka förklara hur sjuka de känner dagligen och att många enkla vardagliga saker ofta extrem ansträngning, eller gör dem extra sjuk. Något så enkelt som att duscha eller tvätta håret kan kännas som ett maratonlopp. Tänk också hjälpa matlagning, tvätt hängande, långvarigt sittande, ärenden, etc, gör etc. Motion intolerans ett försök efter nästa dag känner sig ofta sjukare. Detta återspeglas i en försämring av existerande symtom, såsom extrem hjärtfrekvens eller blodtrycksmätningar och öka den totala sjukdomskänsla. .
Behandling
För närvarande finns det inget botemedel för POTS. Symptom kontroll är där uppmärksamheten går, men det fungerar inte för alla patienter.

Diagnostiska kriterier för POTS: När du pratar om POTS?

  • En ökning i hjärtfrekvens med 30 eller fler slag / min inom 10 minuter efter det att patienten står upp. Obs: Hos barn mellan 12 och 19, är kriteriet 40 eller flera slag / minut. Detta bör ske i frånvaro av ortostatisk hypotension; en sänkning av blodtrycket efter stående omedelbart.
  • Pulsen är ofta stiger till 120 eller mer efter att ha stått inom 10 minuter.
  • Denna ortostatisk takykardi kan associeras med symtom på cerebral hypoperfusion, autonom hyperaktivitet, vilket minskar ligga på.

Hur är POTS?

Den mest tillförlitliga testet är den så kallade tilt test. En patient är först under en lugn period på en säng, sedan sängen på vilken patienten ligger som föreligger som ?? n till 60/70%, vilket gör att patienten är nästan stående position. POTS patienter är karakteristiska symptom som beskrivs ovan uppträder den registreras / övervakas genom att hålla hjärtfrekvens och blodtryck noggrant och symptom som patienter upplever register.

Slutligen

Det finns också människor som inte exakt uppfyller kriterierna KRUKOR men upplevt många liknande klagomål, kan det finnas andra former av ortostatisk intolerans, såsom ortostatisk hypotension, där det är en sammanfattning av blodtrycksfall inträffar efter att ha stått och även puls upp är att kompensera för det låga blodtryck. Många av de symptom som beskrivs för POTS kommer vara igenkännlig för dessa patienter. Det är upp till dig och din läkare att korrekt söka vad som är specifikt i ditt fall pågår.
(0)
(0)

Kommentarer - 11

Jag ser att den här artikeln är från 2014, tyvärr, många artiklar om dysautonomia försvann 2015 från Internet, inklusive alla artiklar på webbplatsen i LUMC.Medicatie som Florinef och midrodine, vilket kan bidra till att dessa villkor uppfylls, från alla paket per 1 Jan och alla tester för att inkludera dem i förteckningen över godkända läkemedel är stopgezet.Helaas Nederländerna finns det inget annat alternativ än att göra fler övningar. Jag mitt fall jag hört från min neurolog som jag inte skulle gå överbord med saltanvändning IVb med det faktum att jag är över 10 år gamla njurarna inte längre än omkring skulle hebben.De framsteg som gjorts under de senaste åren, har tyvärr försvunnit 2015 . Vi ses som posers som bara behöver mer salt gebruiken.Oktober är Dysautonomia medvetenhet månad, kanske ett bra tillfälle att skriva en ny artikel om det här?

Hej, redan säkra tack för info, jag är mycket verhelderend.Zelf än 16 j sjuk Här några av mina senare sjukdomshistoria där det autonoma nervsystemet spelar troligen en roll: - 2009/2010 autonom neuropati med blåsevakuerings störningar, darmmobiliteistsstoornissen - 2011 omvända ödem, ortostatisk hypotension rpm. Rapporterna anger ortostatisk hypotension men jag vet från diskussionen efter test som vi var tvungna att avbryta rättegången eftersom min puls var extremt hög. Jag såg bara en brun och blå dis, mitt huvud kunde inte hålla upp, började svettas kraftigt och var på väg att förlora medvetandet = kan finnas POTS? Sen fick jag bära strumpor rådet. Jag har ingen lidit två veckor. Under den perioden kom jag till 6 kg och mina händer var enorma gezwollen.- 2011 maagevacuatiescintigrafie: fördröjd magtömning för standaardmaaltijd- 2011 medicinsk genetik: genduplikation DHRSX på Chrom. Xp22.33- 2011 på grund av ett behov av intermittent zelfsondage sona blåsan med innehåll + 1,2 liter och residualurin till 500cl: neurogen smärta av rätten pudentalnerven eller S2 till S4-radicular område. Allt tillskrivs av neurologi autonom dysfunktion i vid bemärkelse, men utan ytterligare verklaringsgrondIk hade tidigare trots att diagnosen av Zollinger-Ellisons syndrom och ökad gastrin behandlades vid roten av min kroniska magnesium förlust och efterföljande spasmophilia och fibromyalgi jag år lågt blodtryck och skillnaden mellan övre och lägre tryck på mig är alltid relativt liten Min puls är regelbunden hög men detta varierar ganska sterk.In 2012 och 2013 jag 2x också flydde äggstockscancer, den första operationen, den andra gången med homeopati. ?? Jag åratal varit mycket dåligt skick, diagnosen CFS var då inte meer.Nu Jag är ca 3 års behandling med en läkare och homeopat som också guidade mig mycket väl med klassisk onderzoeken.Op många områden som jag är väldigt förbättras: Jag kan oftast återgå till normal läsning, har under det senaste året min rullstol inte behöver, jag har mycket mer energi och mindre smärta, mår mycket bättre om mig själv och de flesta av blodvärden är nu gorgeous.I Probe + 5x per 24 timmar och jag därmed mer än 20 kg förlorade vilket eliminerar domningar i händer, ben och fötter starka afgenomen.Vochtregeling fortfarande ett problem att göra min vikt per dag lätt att +/- 3kg fluktuerar Nu tömmer min gut ett växande problem. Där jag är nu särskilt svår tid, men jag tycker lite eller ingen riktig information om det, är att jag har lite att inte längre känner sexuell stimulering. Det enda svar jag får från läkare är att detta förmodligen också en följd av den försämrade prestations min autonoma nervsystemet men det finns inget test för tillvaron ?? Jag är 56 men jag är inte i min klimakteriet, men känslan förlust är mycket påfrestande för mitt äktenskap relation ?? Detta är naturligtvis bara en liten del av mina journaler. Men dessa saker känns igen och skulle du tilldelar för detta med Dysautonomia / POTS? Och det finns kvinnor som är sexuellt härmed stöter på problem och hur du hantera det? Alla fasta bedanktgrtjs Roos

Nej, autonom dysfunktion inte bara stress. Enligt den nuvarande forskningsläget tycks existera autoimmunitet. För övrigt kan jag förstå din poäng eftersom "" stress "" fungerar via en fysisk mekanism som följer vägen i det sympatiska nervsystemet. Detta ger liknande klagomål. Skillnaden är om du tar bort stressen från systemet kommer att vila och patienten mår bättre igen. POTS så inte är fallet. Det är ett problem som objektivt mäts och ligger under till exempel stå. Det är då ett mått onormalt svar av hjärtfrekvensen och en kraftigt minskat blodflöde till hjärnan, är dessa inte hittas hos friska individer stressad. Dessutom finns det ofta en extrem form av motion intolerans och känner ökande klagomål från sittande och stående. Dessa är människor med utbrändhet, depression eller ångest inte. Det är därför mycket viktigt att hålla en etikett på exakt rätt problem. Detta sker i praktiken är inte alltid. Det kommer att finnas massor av människor gå omkring med krukor som får en psykologisk etikett som ångest / panikångest, depression eller utbrändhet eller somatisering oordning. Detta skapar mentala och fysiska hälsoskador i krukor patienter. Var mycket försiktig med att ge ut klistermärken.

Autonom dysfunktion kan också vara en annan etikett igen betona? Allt som beskrivs är mycket att känna igen! Men i Nederländerna, sticker det ut klistermärken, ?? Jag skulle vilja höra från u.Hartelijk tack, Carlijn

Det finns en facebook dysautonomia / POTS.In den Radboud Nijmegen är också kompetens i krukor. Det är att hitta rätt läkare och information, särskilt i Nederlands.Zelf I POTS sedan 2008-2009.

Min dotter som är bara 13 regelbundet drabbas av trötthet. Av en slump, en italiensk läkare, när vi var på semester, upptäckte att hennes puls ökar till ca 150 pm när hon står upp. Samtidigt har vi fått höra av barnläkare som hon har POTS syndrom, men att vi inte oroa dig eftersom det är vanligare hos ungdomar och att de tenderar att växa efter puberteten. Men om vi tittar på publikationer på Internet, jag tvivlar ändå. Också eftersom det finns ibland en förbindelse med borrelia. Vår dotter har några år sedan drabbades av en fästingbett på huvudet i Österrike. I Nederländerna, eftersom de har haft en kurs av antibiotika för en månad, men åsikter isär om det eller det nederländska tillvägagångssättet är tillräckligt. Vem kan vi bäst rapport för vidare utredning? Vilka råd du till oss. Jag vill höra från dig

Bra artikel, det finns lite information tillgänglig om Dutch, så tack Fråga: Jag förstår så det borde bli något stabilt blodtryck i tipp tabellen test för POTS att etablera detta syndrom? Eller ska det också ses en onormal ökning eller minskning av blodtryck?

Kära Rose, Tack för din kommentar. Gosh vad har du varit med om en hel del när det gäller hälsa. Vad irriterande. Jag är inte en läkare så jag kan, jag är rädd, tyvärr, inte ger en uttömmande svar, men det är sant att om man tittar på listan av symptom i samband med dysautonomia och krukor som sexuella problem det regelbundet uppmanade faktiskt. Det är irriterande att Nederländerna är egentligen inte ett specialiserat center för dysautonomia där en hel del kunskap om OFANTLIGHET av sjukdomen och titta på alla klagomål i de olika kroppssystem, och påverkan på ditt liv och där information kan få och råd, även när det gäller sexualitet. Men jag kan tänka mig att det är mycket viktigt att göra detta inte oklanderlig, och dessa klagomål som ännu inte diskuteras igen med din gynekolog, han / hon kan nog hänvisa dig till en sexolog för att diskutera hur man bäst här gaan.Wat kan tolka skillnaden mellan ortostatiska hypotension / POTS, som ibland är verkligen en fin linje. Kan mycket väl fortfarande vara POTS. Ledsen att jag inte längre kan göra för dig, hoppas du hittar terapeuter som du menar allvar och vill tänka tillsammans med dig och hålla ute. Styrka med allt.

Bästa IMMiranda White har, som jag läst, redan gett ett bra svar på din fråga. Ingen dysautonomia är verkligen inte samma sak stress. Tyvärr, ofta tar det i genomsnitt år innan patienter får rätt diagnos, och snart orättvist ofta klistras in en etikett kommer att vara stress eller sitta mellan öronen. Dysautonomia / POTS är mycket mer omfattande och mer försvagande än så. Patienterna får om inte ordentlig vård och därför ofta indirekt ansvarig för felaktigt ha och inte återhämta sig från sin sjukdom. Det finns en hel del fysiska problem med krukor, eftersom det autonoma nervsystemet i många olika kroppens system / organ påverka. Den som strävar har en förhöjd puls, men det är inte på något sätt kan jämföras med de extrema variationerna i ökad hjärtfrekvens och fysiska symptom som följer det, såsom de som observerats med krukor. Det är en ofta mycket hög, och ibland plötsligt extremt låg, puls eftersom kroppen har svårt att hålla blodcirkulationen / blodtryck. Detta objektifieras genom mätning av blodtryck och hjärtfrekvens hos patienten, och att be för sina klagomål från enkla att stå stilla i några minuter, eller av en tjänsteman vid en lutningstest specialist. Denna cirkulationsproblem är mycket obehaglig känsla av svaghet, yrsel, svimning, medan den totala utmattning, svaghet, etc. En annan funktion är blod sammanslagning i ben och armar. I en frisk man drar fartygen under vissa attityd förändras tillsammans, till exempel i stående, för att motverka allvar och se till att tillräckligt med blod fortsätter att cirkulera i kroppen och framför allt din hjärna får tillräckligt med blod och syre. POTS detta inte alltid fungerar bra, och håller en hel del blod hängande ?? ?? / Ackumuleras i ben och armar. I många potter patienter ser så ganska snabbt scarlet-tröghets ben och armar / händer, inte mycket senare blå färger. Människor är alltför snabba att kvavt och i huvudsak, helt enkelt eftersom blodflödet minskar i hjärnan. Hjärndimma är också ett särskilt problem som orsakas av för lite blod, och därmed syre, in i hjärnan. Många potter patienter kan därför bättre avspegla liggande eller sittande / stående än koncentrat. Detta är inte ett fenomen som du ser med stress. I många potter patienter har hypovolemi, så att kroppen måste arbeta mycket hårt för att hålla den igång god cirkulation, för att få tillräckligt med blod till vitala organ. Hypovolemi ofta förknippas med sjukdomen, och är inte resultatet av ett tids influensa / diarré eller för mycket att dricka, är kroppen tillräckligt kan fukt och därför cirkulationen att underhålla, trots POTS patienter rekommenderas mycket extra vätska och salt ta det till dem. Vissa har akut behöver ytterligare en infusion av vätska, varefter deras blodtryck och hjärtfrekvens för att stabilisera mer normala värden. Dessutom, många potter patienter också lider av mycket lågt blodtryck, vilket också skapar alla tillhörande karakteristiska symptom, vissa patienter har kroniska, alltid, lågt blodtryck, dips till extremt låga värden, andra har kombinationer av normal eller överdriven till extremt låga blodtrycksvärden, är det olika för varje patient. En person med en hel del stress, men har ingen blodtryck 80/40 mmHg, eller en låg puls. POTS patienter har ofta en liten pulstryck. Många patienter har också problem med blodsockernivåer. Dessutom arytmier förekommer ofta i krukor patienter, liksom extrem magbesvär, muskelsvaghet och förlust av styrka och darrande i benen eller armarna, bara för att nämna några. Alla symtomen förvärras efter träning. Kombinationen av alla dessa klagomål är att patienten dagligen att verkligen känna. Lyckligtvis finns det nu en växande litteratur om POTS tillgängliga. Det är fortfarande säker sak att detta hamnar tillräckligt med läkare och socialarbetare i Nederländerna.

Hej Jan, Ledsen för min sena svar på .Vad att din dotter så ung har ställts inför en sådan allvarligt tillstånd. Jag är ingen läkare, men patienten och vet hur försvagande detta tillstånd kan vara. På inflygning / behandling och särskild testning av Lyme finns många diskussioner pågår faktiskt. En läkare kommer att säga att fyra veckor är tillräckligt, i andra länder som de tror att det finns ofta annars. Har hon någonsin har testat positivt för Lyme?, Då skulle det verkligen vara en orsak till sina krukor, vilket också syns i litteraturen tillbaka, jag skulle då definitivt dit från ytterligare forskning för att göra, med tanke på hennes klagomål. Andra orsaker är också möjliga EDS, eller andra infektionssjukdomar, är det ofta svårt att bestämma en orsak. Men Lyme är verkligen en väg för att se mer i detalj, och eventuellt dess omställning testas för Lyme Beträffande POTS finns tyvärr inga specialistcentra i Nederländerna. Cardiologisten Prof. Fiskare Foundation Cardio Care, ser många patienter och även forskar POTS. Du bör överväga honom att kontakta för att se om minst med livsstilsförändringar eller medicinering, om han kan hjälpa henne och ge råd. Jag vet att när en misstanke om borrelia finns, råder han säkert att lösa det, om det kombineras med ett positivt testresultat, han kommer alltid fram till en kollega för vidare behandling därav, eftersom det verkligen kan vara en orsak till klachten.Veel ME patienter, av vilka många verkar också ha Lyme, har varit under behandling med Prof. Dr Kenny i Belgien. Det skulle möjligen skulle ett annat alternativ vara att vilja honom till contacteren.Informatie över POTS hitta särskilt på engelskspråkiga webbplatser, tyvärr, några förslag för din dotter: På facebook är en bra grupp av patienter, där jag har en hel del personligen och läder, kan du registrera dig på: ger en hel del erkännande och ofta betryggande att läsa att många klagomål har identifierats, kommer du ofta också många andra symptom / klagomål och identifiera förbindelser med krukor som läkarna inte som en två till tre länk POTS. Också många praktiska förslag på facebook webbplats användbar zijn.Google också kort Dr. Peter Rowe, Johns Hopkins University, USA och du hittar också massor av information som är meningsfullt. Youtube är full av olika högskolor hem.Hoop som jag gillar lite bit've hjälpte vård för POTS och Lyme är mycket begränsad / under par i Nederländerna tyvärr och kunskap bland läkare gering.Succes och hälsningar till din dotter. Om du har några fler frågor, vänligen maila oss

Tas Hej, ursäkt för den sena svaret. Enligt officiella POTS-kriterier bör vara ingen skarp blodtrycksfall under tippbordet testet. Emellertid bör det finnas en tydlig ökning av hjärtfrekvensen har observerats i tippat läge. Problemet är att vissa människor med dysautonomia under tippbordet testet kommer att kollapsa, vilket naturligtvis vid den tidpunkten kommer att ta hand om ditt blodtryck. Dessutom POTS är bara en variant av dysautonomia finns även andra varianter av ortostatisk intolerans men bryr sig särskilt en blodtrycksfall kan uppstå omedelbart efter lutning. Det är upp till läkaren / specialist för att ta reda på med dig vilken version du har.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också