Duty donera 2012

Heike Hammarberg Juli 12, 2016 Miscellanea 0 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Om du gör en donation eller ta emot gåvoskatt du måste betala om. Det finns dock undantag att betala tull och skattefritt att ta emot en donation. Duty bidrag under 2011 och 2012, de skattesatser och undantag.

Vad är en gåva?

Ett annat ord för donation är en gåva ?? ??. Du ger någon något som en fördel är, utan att kräva en motprestation. En donation består vanligtvis av pengar eller varor, men ett lån som du betalar mindre än 6% ränta, är också delvis ses som en donation.

Skattebetalande föräldrar och barn

Du kan ge ditt barn eller fosterbarn per år ?? 5000 skattefria. Beloppet är per barn. Om ditt barn är mellan 18 och 35 år, kan du donera en gång om året en gång ?? 24.000. Beloppen gäller föräldrarna tillsammans. Om mamman gör en gåva ?? 3000, kan fadern fortfarande donera ?? 2000 skattefria.

En försäkran om donation

Dessutom, om du använder undantaget, bör du göra självdeklaration av donationen.

Finansiering för studier eller bosättning

Undantaget för ?? 24 000 för barn mellan 18 och 35 år, kan en gång ökas upp till ?? 50.000. Det måste då vara kostnader för att betala en mycket dyr undersökning eller kostnad för sitt eget hem.

Undantag för finansiering av studier

Ovanstående undantag för finansieringen av studien måste uppfylla flera villkor.
  • Studien kommer att kosta minst 20.000 per år ??
  • Donationen är inspelad i en notariatshandling
  • Du kan bevisa att gåvan betalas av dig och barnet spenderar pengar på utbildning

Undantaget bör inte användas för återbetalning av studielån.

Ta emot skattefria donationer

För gåvoskatt, det finns tre undantag: det allmänna, lindring av föräldrar till sina barn och undantaget engångs för barn ökade från 18 till 35 år. Undantag ?? ?? innebär att du bara betalar gåvoskatt på det belopp som överstiger undantaget.
I tabellen nedan är undantagen för gåvoskatt ingår.

Pay gåvoskatt

Det finns också ett antal särskilda situationer där du måste betala någon gåvoskatt.
Du behöver inte betala gåvoskatt om:
  • Givaren inte bor i Nederländerna
  • Du får donation för att betala av brådskande skulder
  • Givaren av gåvan skatt du betalar för
  • Inställningen är en Anbi eller SBBI
  • Du betalar inkomstskatt på donation
  • Du kommer att få en donation på grund av en moralisk skyldighet
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (3)
Agnea Ekbom
  Like 5   Dislike 1

Fick en relation ?? 40.000,00 donation i september, därför att han var omedveten om förändringen denna regel senast den 1 oktober, var det en andra donation här belast.Is Dessa donationer har nu rätt att ta tillbaka andra donation till donatorn och detta åter betala 2014, nu med undantaget?

Ragge Lundberg
  Like 4   Dislike 2

Jag är ett registrerat dagmamma, nu ska jag ta hand om mina barnbarn som hon måste ?? 300 själv betala mig, men när farmor vill att du får pengar från dina barn eller barnbarn, kan jag ge henne denna belastinvrij, jag inskriven i en GOB så allt är officiellt fast, ser fram emot att höra från dig på denna reaktion, previsously min tack.

Trols Malmquist
  Like 2   Dislike 0

Goda kunskaper som jag i flera år om golvet komma och hjälpa dem, har fått höra att jag är arvtagare till samtliga lokaler som betjänar vår familj. Också notariell jag är deras exequteur. Miss. Har ett hus som ägs och en liten summa pengar. Nu min fråga, överväger jag får ett minimum av undantag vd skatt på arvsskatt, eller det kan redan gett på papper utan Mrs. ovan för att göra riktiga pengar, så det har en sorts skuld eftersom hon inte vill ha och Inte jag heller. Hon behöver ingenting emot henne att göra, men vi anser att det som ett slöseri med pengar, där 40% v. Går mot skatter. Notarius publicus har redan begått denna donation. Tax Service har också rätt till huset? eller är det bara om summan av pengar på banken? Hur mycket kostar det att etablera donation notarized på papper? Ser fram emot att höra från dig, tack för det.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha