Duck loppor, parasiter ... vad försiktighetsåtgärder när du badar sjö eller älv?

Herved Mattisson Februari 27, 2016 Hälsa 27 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Duck loppor, parasiter ... vad försiktighetsåtgärder när du badar sjö eller älv?

På sommaren är en vattensamling välkommen att svalna. Men vissa försiktighetsåtgärder måste vidtas för att inte ha några besvikelser. Parasiter, loppor anka, vanligt ... upptäcka hur du skyddar dig.

Simning i sötvatten, liksom till havs måste vara vaksamma så att glädjen i sommar inte förvandlas till drama. Vad bör jag veta?

Akta dig för simmare kliar

Det brukar kallas "smart anka". Det följer av penetration in i huden av simning larver från vissa fåglar, utan även av vissa blötdjur.

Om detta är dermatit, mestadels godartad, kan den orsaka våldsamma reaktioner. Det manifesteras genom:

  • stickningar i penetrering av larver
  • sedan med röda fläckar och blåsor som kliar. Under senare sista från 5 till 15 dagar. Plack och vesiklar är belägna vid områden av kroppen som inte skyddas av baddräkt. Därav intresset att föredra ett stycke kostym eller en kombination av att surfa att mer skyddade.

Det finns ingen förebyggande för simmare kliar. Men larverna inte faller direkt under huden, är det lämpligt att duscha omedelbart efter bad och torka noggrant med en ren handduk är. Det måste också byta sin våtdräkt till en torrdräkt.

Om tyvärr var stucken, applicera på lesioner antiinflammatorisk salva för topisk kortikosteroid, och i händelse av super vesikler, fusidinsyra, en lokal antibiotika.

För att lindra klåda, kan du använda isbitar som har en bedövande effekt.

Parasiter i bakvatten som gör sjuka

Backwaters innehåller också parasiter, ofta från avföring. De kan orsaka gastroenterit, luftvägsinfektioner, sår super ... Mikroalger i sin tur, är orsaken till allergiska reaktioner.

Därför innan simma i en sjö, damm eller flod, är det viktigt att kontrollera med den regionala myndigheten i hälsa på lokal vattenkvalitet eller genom att besöka Institutionen för simning Hälsa informerar i realtid kvaliteten på badvatten webbplats.

Se till kursen att respektera badplatser förbjudna och tillåtna.

Strömmar och hål i sjöar och dammar

Om det inte finns några tidvatten eller vågor i sjöar och dammar, dock kan det finnas strömmar, hål, gropar.

Strömmarna är inte syns på utsidan men kan snabbt ta någon av. Det är viktigt att lära sig innan bad. Hålen och gropar kan förlora upp till ett barn och inte drunkna. Låt den aldrig simma utan uppsikt. Och så länge han inte kan simma, utrusta armbindlar, simning bälte eller en baddräkt med flöten.

Och naturligtvis, alltid berätta för någon när ensam börjar simma och aldrig kasta vatten efter solbad. Vatten från floder och sjöar är färskt och kan orsaka termisk chock. Det är också avrådas från att simma om du känner frossa eller någon annan fysisk störning.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha