Du ser vad du vill se

?? Se vad du vill se ?? Den omfattar inte allt. Människor tar selektiv där antingen om partiskhet. Det har funnits sedan människan har att göra med hur hjärnan som du får, tolka. Detta resulterar i varje person igen som bara något annat. Detta är i princip hela dagen igenom, och även om du inte inser, är att vad som händer inne i huvudet. Hur går detta arbete och du kan påverka detta?

Selektiv perception, hur fungerar det

Våra hjärnor gör det automatiskt eftersom mängden av stimuli som når oss varje dag är enorm och att vara mer klokt från den labyrint av information väljer hjärna att tala för oss. Fall där vår uppmärksamhet, enligt hjärnan, att behöva gå ut. Du måste därför medvetet försöker urskilja mönster.
Några exempel:
  • Kom ihåg våren det presenterar sig mycket tidigt. Vi är inställda på vintern och efter en tid verkar det att temperaturen inte vara så vintrar och börja våra hjärnor att bilda en möjlig tidigt på våren. Detta, medan om du skulle ha varit direkt alert, hade redan konstaterat att det redan våren blommor börjar växa, det finns redan flera kvittrande fåglar etc.
  • Men den gravida kvinnan plötsligt sa att ser så många kvinnor är gravid och inte sätta på graviditeten. Naturligtvis, fler kvinnor inte är gravid i genomsnitt än annars. Men ditt fokus ligger på detta ämne och därför din hjärna fyller i som sådan. Först när någon uttrycker det, gå och se det hela i perspektiv.

Detta innebär också att vi kan säga att vi satt till tänkande mönster och våra hjärnor passar mönster ibland automatiskt, om du hotar att falla utanför. Ibland är det bra, till exempel, skriver samma ord två gånger i rad, av många människor rättat från automatiskt. I samma ögonblick som du uppfattar det omedvetet, tar all denna åtgärd plats.
För- och nackdelar
Det har nackdelen att du inte alla uppfattar och eventuellt viktiga saker förbises se, om du inte medvetet gå till jobbet. Dessutom kan du snabbt komma till en slutsats, ta exemplet med våren, men återigen att tänka på.
Har fördelen att du selektiv information ?? eftersom detta kommer prydligt rationaliseras ?? bättre och kan bearbeta snabbare. Men allt detta betyder inte att du medvetet uppfattar, som fortfarande inte är heltäckande och kan kanske borde passa bättre ökande. Om du märker saker tidigare och du kan kliva utanför din referens. Den sistnämnda är för mannen eller kvinnan som måste fatta beslut, definitivt inte en lyx.

Hur tolkar du det?

Alla för- och nackdelar beaktas, kan du inte ställa in annorlunda än att selektiv uppfattning nästan ett måste, i ett samhälle där så många stimuli kommer ständigt till dig, att fungera. Faktum kvarstår att du och vissa åtgärder måste beaktas att inte reagera alltför mycket från tunnelseende eller blinda fläckar där bilden suddig. Utöver erfarenhet ökar risken för tunnelseende. Tänk på den unga medarbetare som fortfarande ser möjligheter överallt, jämfört med den man eller kvinna som redan är där för år. Vem har sett allt ?? och kan därför lite blasé. Trots den unge anställde utan erfarenhet i hans / hennes öppna ögon fortfarande se saker som du inte ser längre. Din räckvidd är så olika att du inte kan se dessa möjligheter.
Förutom denna subjektiva uppfattning inte kan skada dig i beslutsfattandet också ta några objektiva uppgifter om det som du har att besluta om. Kontrollera minst du bestämmer spirande men lika på objektiva data. Detta kan eventuellt igen vad utöka din uppfattning.
Slutligen talar det för sig själv att man i perception, eller helt enkelt var är det nödvändigt att fatta ett beslut, du behöver inte gå på autopilot, men mycket medvetet är i processen.

Slutligen

Å ena sidan så bra att det finns där, skulle du annars inte kunna ge alla dessa stimuli tolkning och skulle göra övertid din hjärna. Å andra sidan spelet att inte alltför mycket tunnelseende och döda vinklar när du når ?? baserat på din nya bild ?? fatta ett beslut.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha