Du är i riskzonen diabetes? Här är hur du kan förhindra det


Förebyggande är bättre än att bota. Och om det gäller att förebygga en besvärlig sjukdom som diabetes, måste du försöka ditt bästa.

Vissa människor, i själva verket har viss erfarenhet av sjukdomen; andra, dock leda en livsstil som ökar chanserna att få sjuka.

Det finns alltså vissa system för att förhindra diabetes?

Hoppa inte över frukosten NÅGONSIN

Äta frukost är alltid en god affärssed. Enligt en studie, i själva verket, människor som äter på morgonen, har en 35/50% mindre risk att bli överviktiga.
Varför? Hoppar över frukosten ökar nivåerna av ett hormon som kallas ghrelin, som stimulerar aptiten och tar oss, då, att längta efter mat hela dagen med risk för cram.

För att säkerställa en sund och näringsrik frukost, undvika att äta munkar eller kex och snacks rika på härdade fetter.
Föredrar snarare en kopp granola eller fiberrik spannmål med skumma mjölk, lägga, kanske av bären. Även yoghurt med färska bär är en bra lösning mat.

Bekämpa depression

Om du är deprimerad, du brukar äta lite och dåligt. Amerikanska forskare från Stanford University tror att depression ändrar mekanismerna och kemiska balanser i kroppen, vilket förbereder sig för olika sjukdomar. Enligt vissa studier, visade det sig att deprimerade kvinnor visade andelen insulinresistens högre av 23% jämfört med icke-deprimerade, oavsett kroppsvikt, mängd motion som utförs eller ålder av patienterna.

Förlorar en del PUND

Övervikt är en av de största riskfaktorerna för uppkomsten av typ 2-diabetes.
I en klinisk studie på 3.234 personer visar pre-diabetes symptom, under en period av tre år, har det visat att människor som har förlorat endast 7% av sin kroppsvikt minskade sin risk att utveckla diabetes med 58% .

För att bli av med extra pounds, är det viktigt att göra en kort konditionsträning, 3 till 5 gånger i veckan, säger amerikanska forskare från Syracuse University, "rask promenad i 30 minuter varje dag, till exempel, kan vara en hållbar lösning ".

SJU portioner frukt och grönsaker varje dag

Sju. Eftersom dödssynderna. Sju de dagliga portioner av frukt och grönsaker som skall vidtas.
En kost baserad på lågt glykemiskt index, rik på frukt, grönsaker och fullkorn och minska vitt bröd, vitt ris och mjölprodukter, hjälper till att hålla blodsockernivån låg och stabil.
I en undersökning som nyligen genomförts av Harvard School of Public Health av 486 kvinnor, fann forskarna att de som åt mer frukt hade 34% mindre risk att utveckla metabola syndromet. Kvinnor som konsumerade en stor mängd grönsaker minskad risk att drabbas av metabola syndromet med 30%.
I linje med de amerikanska forskarna har några tyska forskare genomfört en undersökning av 25,067 kvinnor och män i sju år, insåg att de som har byggt mer fiber från fullkorn visade 27% mindre risk att utveckla diabetes än de att de har ätit minimalt.

MINSKA LÄSK

Lär dig att släcka törsten med vatten, te och kaffe utan socker, örtteer, och mjölk i stället för söta drycker, fruktjuicer och drycker iperalcolici.
Vitamin D och andra mineraler som ingår i mejeriprodukter lägre med 62% risk att utveckla metabolt syndrom.
En läsk om dagen minskar risken för metabolt syndrom med 44%. Och "vad framgår av en studie utförd av Boston University School of Medicine i USA.
En annan faktor som vill hålla sig borta är majssirap som är något annat än socker i flytande form.

Stäng av TV

Övningen, såsom redan nämnts, det fäktning från risken för diabetes. En Harvard studie på 40.000 kvinnor fann att 30 minuters rask promenad per dag, minska risken för diabetes med 43%.

MINSKA MAT från snabbmat

Matvanor göra en verklig skillnad.
Amerikanska forskare vid University of Minnesota har övervakat matvanor och hälsa 9.514 personer i åldern 45 år och upp till 10 år och fann att de som åt två portioner av rött kött under veckan hade 26% större risk att drabbas av metabola syndromet.

Livsmedel som hamburgare, till exempel, är rik på mättade fetter som förutom sedimente längs artärerna, ökar insulinresistens. Livsmedel såsom fisk, nötter och olivolja har dock "exakt motsatt effekt.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha