Du kommer att ha det: BIID

Detta ben är inte min! Du kommer att ha det: den påträngande känslan som medföljer en arm eller ett ben inte din kropp. Det finns folk här som har sömnlösa nätter. De känner ständigt att de har ett ben för mycket. Objektivt de bara har två armar och ben. Men det finns en grundläggande skillnad. När de flesta människor ser sina ben som tillhör kroppen och körs på en daglig basis utan att tänka, personen med BIID, eftersom det är namnet på denna sjukdom ständigt känner att "fel" ben på planen. Denna känsla är så stark att hon stympning och alla de resulterande olägenheter föredra att ha en hälsosam ben. En bisarr historia? Läs mer nedan om sjukdomen, som är livet för den person som lider av det, kan vara ganska ruin

Vad är BIID?

BIID står för kroppsintegritet identitetsstörning, vilket innebär att människor som lider känner komplett. I deras uppfattning de har en arm eller ett ben för mycket, medan de objektivt sett har två armar och två ben och exakt rätt parad. Som förberedelse för att skriva den här artikeln har jag läst flera berättelser om erfarenheter och två dokumentärer vyer. Den ena var en rapport av jämställdhetsprogrammet "Detta är den dag", där två män följdes. De upplever sin ben som en stor börda, som de skulle vilja att förlora. Cor har redan framskridna planer är långa benet i en hink för att stoppa is, så det kommer så småningom att dö. För läkarna på sjukhuset vila där ingenting annat än amputation. I den andra dokumentären berättade David Openshaw sin historia. Redan i sin tidiga ungdom han upplevde benet som en stor börda. En dag, höll han det i timmar i en behållare med is. Det var en smärtsam upplevelse, men utsikterna att han skulle förlora sin ben detta gjorde honom framhärda tills det var helt dött. Detta var inte utan risk, eftersom han kunde ha dött också. David hade filmat hela processen. Från sitter med benet i en islådan till hans tillträde till sjukhuset. Hans ben såg så fruktansvärt, att det endast kan amputeras. Efter hans amputation han var tvungen att tillfriskna efter en stund och nu har han en benprotes som han kan spara bra. Han säger själv, efter hans amputation ha blivit en annan person. För första gången i sitt liv han känner komplett. Han är bekväm i sin hud och inte längre lider av depression som är så plågade honom tidigare. Jeroen, under programmet '' Det här är dagen "ville förbli anonym, du upplever detta lättnad. Han är äntligen nöjd. Hans läkare, som också intervjuades, som måste komma överens. Jeroen sätta benet i en hink med is och sedan grät läkarvård. Detta stöd bestod av den så desperat att han ville amputation. Ångrar aldrig haft Kate måste även läkaren är överens om att Jeroen äntligen har hittat sig själv och sin livserfarenhet nu tillfredsställande. Han ville inte att hans riktiga namn på tv, eftersom han berättade människorna omkring honom att han hade en olycka. När allt kommer omkring, kommer folk inte förstå varför han satte sig i sin amputation scen.
För personer utan BIID detta är ändå inte förstå, eftersom varför skulle någon nödvändighet friska ben amputerat? Naturligtvis finns det att hitta en läkare som vill gå så långt. Uppenbarligen finns det deras känsla av skräck så djupt att vissa personer med BIID själv göra amputation av benet så skadad att läkarna måste amputera det. Du kan inte bara avfärda det som en modefluga. Människor med BIID är i själva verket inte "galen". De har inte en psykisk sjukdom. Deras känsla är faktiskt jämförbar med vad människor som är födda i fel kropp. För dem, det finns gott om möjligheter att genomgå ett könsbyte. Ska vi "hjälpa" människor med BIID, även om bara för att hindra dem från att ta saken i egna händer? Att detta problem är inte enkel, artikeln nedan visar att jag vill särskilt ta upp frågan där BIID- lidande ställs inför. Anmärkningsvärt upplevt nästan alla människor med psykiska hälsoproblem BIID så länge de fortfarande har felande kroppsdelen. Vid den tidpunkt då benet eller armen har amputerats, känner de, utan undantag, mycket bättre. Hur i helvete är detta möjligt?

Djupt olycklig i fel kropp

BIID kommer men sällan. Enligt en uppskattning från Amsterdam Medical Center i Nederländerna finns femton personer med denna sjukdom. Kanske finns det något mer, eftersom alla inte går till läkaren tillåter. Enligt Lineke Tak, som skrev en artikel om hans patienter BIID ofta högutbildade män med någon uppenbar fysisk eller psykisk samsjuklighet. Kort sagt, det finns inga andra, relaterade sjukdomar. Hon beskriver BIID som en kronisk sjukdom som orsakar svår smärta och tryck reagerar inte psykoterapi eller medicinering.
Berättelser om människor med BIID har en gemensam nämnare: En kropp uppfattas som alltför mycket. Och inte bara det; de kan inte sätta den tanken ur huvudet. Det är en börda som påverkar deras liv. Detta är vad som hände med Richard. En intervju med honom till tidningen flickvän. Richard var ungefär åtta år gammal när han såg en man vars ben amputerades. I stället för panik, plötsligt visste han säkert: Så jag skulle vara!
"Det var som om jag såg mig själv sitta där, med samma handikapp. Att precis som hörde; det skulle vara bara normalt för mig att ha det ena benet är det inte. "
Denna känsla som var mycket skrämmande för honom. Eftersom det var mycket djup. Hans vänstra ben kändes som "inte naturligt." Han skämdes för detta "konstiga känslor, men kunde inte förneka dem. I själva verket var han avundsjuk på människor som var handikappade eller som var tvungna att flytta på kryckor eller med en protes. I sin ungdom fick han mer och mer känslan av att vara född i fel kropp. Han kände sig ensam och deprimerad. I hans sinne kunde han tala om detta med någon. Så småningom kom han över en artikel om BIID. Det kändes som att komma hem. Han var inte galen! Den hade ett namn.
Ändå förblev det svårt. Hans ben var inte så kropp känsla och längtan efter amputation blev starkare. Trots att han gifte sig med en vacker kvinna han kände ofta deprimerad. Tanken på benet som inte hör hemma där och allt var alltid dominerande.
Samma jag hörde tillbaka på Cor och Kees. BIID är mycket stark. Känslan av att du är helt över är så dålig att du nästan bröt att gå. Om du inte tar saken i egna händer och för något orsakar lem amputerade exempel måste worden.Ene Bob sköt sig själv i benet och på ett sådant sätt att benet inte skulle kunna räddas. När du går så långt som att uppnå ditt mål, måste du vara mycket desperat. Faktum är att Bob säger att han borde ha gjort detta år sedan.

Gå med protes att vänja

Cor är fast besluten att stoppa hans ben i en hink med is. Femtiosju år han känner djupt missnöjda med höger ben som inte bör delta. Det påverkar sitt dagliga liv i stor utsträckning; Fördjupningen är enorm. Han frågade en läkare som vill amputera benet hade ett negativt svar. Konstigt, han måste veta exakt hur långt benet.
Inför hans verksamhet Cor körs ofta med en benprotes runt. På tv visade hur han klappade benet två gånger, satte sin fot i hans kalsonger och ett slags plastskyddet på benet var på väg, så det var kvar. Sedan satte han på byxorna och bekräftade protesen. Cor kör regelbundet till en avskild parkeringsplats att göra med sina proteser där och även gå i en cirkel. Under dessa promenader, känner han fullständig; så han kommer alltid att vara.
Cor galen nu? Kanske omvärlden gör. Men han framstår som en mycket vanlig kille. Om än en med en bisarr önskan, men en man som lider outsägligt i något som vi inte kan förstå. Även inomhus, har han ofta sin protes. Efter år av träning, kan han sitta det verkligen framhärda fyra i sin stol utan att få kramp.

Varför psykoterapi inte hjälper

Personer med BIID kämpar med en enorm identitetskris. Normalt du känner dig hemma i din kropp. BIID ibland felaktigt i förhållande till störningen Body dismorphic Disorder. Personer med detta tillstånd befinner sig på vissa punkter mycket fula, när det i själva verket är detta inte så. Ofta de är missnöjda med sin påstådda fulhet och de vill ha en kropp korrigering. Man med BIID finner hans arm eller ben ofta inte ens ful, men det övergripande känsla av att kroppen inte passar deras kropp. Bilden de har i huvudet från kroppen, inte överensstämmer med verkligheten. Det finns knappast leva med. De känslor som de upplever liknar dem människor som fängslas som en pojke i en flickas kropp och vice versa. En könsbyte är ofta uppfattas som den enda lösningen. Samma sak gäller för personer med BIID. Först när den felande kroppsdelen tas bort, kan han känna sig lycklig.
När personen går med BIID i terapi, är det ofta för att han satt fast i sina förvirrade känslor. Ofta finns det en fördjupning. Känslan av att vara helt över, fångade i fel kropp och den starka längtan efter amputation är ofta svårt att hantera. Speciellt när man här med ingen vågar tala om. Bara synd inte. Eftersom varför han känner så? Han är, efter alla arbetsföra medlemmar och bör vara tacksamma för det. I stället är han avundsjuk på människor som missar ett ben. Varför kan han inte bara vara glad och fördärvar många oroande hans dag?
Det avskydde kroppsdel ​​är en besatthet. Det måste gå, men jag kan inte, eftersom ingen läkare vill att amputera en frisk lem. Så någon stänker på. Han kastade sig in i arbetet, men inte oroa dig för hans problem. Ändå hämnas sig förr eller senare, eftersom den när som helst sticker upp sitt huvud. Eftersom det finns ett tabu på en önskan att amputera en frisk lem, kan du också prata om det med någon. Detta gör det möjligt för BIID lidande kommer till isolerade.
Vissa berätta det för sin fru eller bästa vän, men i huvudsak de inte förstår eller ibland förklarats sinnessjuk. Människor som är gifta och har ett bra äktenskap, kan ofta berätta om sina upplevelser. Partnern utan BIID blir gradvis mer och mer av hur stort problemet är och hur stark längtan efter amputation. Mot sin man säga att han "bara inte att tänka" inte fungerar. . Hos personer med BIID är mycket mer på gång. Känslan fångade i fel kropp är så överväldigande att det inte kan lägga ut sent.
Äntligen följa behandlingen på grund BIID lidande är deprimerad och partnern måste titta hjälplöst på när hennes man går nästan förstördes av en sjukdom som har varit svårfångade.
En terapeut försöker förmodligen att behandla depression och att främja kommunikation mellan de båda parterna. Problemet med BIID är mycket djupare. Det har allt att göra med en bit av identitet. Vad är fel i detta fall. Du kan inte ändra, åtminstone inte utan att amputera fortsätta. Endast genom amputation är det möjligt för kroppen att återfå känslan bultande. Att detta inte är etiskt motiverat, kommer många läkare är överens. Det känns helt fel att skära in i en sund kropp. Men detta är det enda som kräver BIID patienten. Är inte gärna, men sedan ta saken i egna händer. Djupt tråkigt att någon skulle gå så långt. Men detta för den närmaste familjen är nästan kan inte innehålla. Kan BIID lidande inte dra ihop sig och "glömmer" att hans ben inte hörde. Det fungerar fortfarande bra? Praktiskt taget alla som är rörelsehindrade, kommer att ha gjort detta val själva. Varför någon med BIID då det frivilligt? Då måste det finnas en skruv lös?
Svaret är nej, och det gör att ha denna sjukdom precis lika dålig. Personer med BIID är vanliga människor med en bisarr sjukdom, de som en korsning med dem. Förutom det enorma lidande som måste genomgå BIID sjuka, de är också inte förstått. Vad ska de känner sig ensam!

Är att hitta orsaken till BIID i hjärnan?

Utredningen BIID är fortfarande i sin linda. Det finns få människor som lider och det finns ett tabu på att uttrycka en önskan att ha en lem amputeras. Det kommer att finnas människor med BIID som aldrig pratar om det, att fann märkligt rädsla. Vad är slående är att viljan till amputation högst ganska besatt. Den styr deras liv. Därför är det BIID jämförts med sjukdomen OCD. Människor som lider med den lider av tvångstankar och / eller tvångs att de måste utföra ändå.
BIID drabbade får ibland läkemedel som används vid OCD. Ibland ger viss lättnad, men ofta inte.
Dick Swaab, chef för det nederländska institutet för Brain Research räknar dit för att hitta något annat kommer att vara hjärnan hos avlidna med kroppsintegritet identitetsstörning. Här har han aldrig forskat. Men undersökte han hjärnan hos personer med genus dystrofi och faktiskt funnit att avvikelser. Han kan tänka sig att hjärnan hos människor med BIID ha något olika, till exempel i "del som reglerar kroppens identitet. Anmärkningsvärt är att nästan alla BIID drabbade kan berätta exakt hur långt lemmen på planen. De vet till exempel att det bör vara upp till tio centimeter ovanför knät, eller upp till fem centimeter under armbågen. De vet också exakt säga att det är deras vänstra ben, som inte är en del av sin kropp. Människor vars exempel höger ben måste amputeras, fortsatte att upprätthålla denna starka känsla. I England genomförde de en studie vid en tid BIID patienter. Normalt din hjärna reagerar när du trycker på ett ben eller en arm. Du kan se detta eftersom hjärnaktiviteten ökar. Hos personer med BIID hände nästan ingenting som "fel" ben blev rörd. Det verkade som hjärnan kroppen när kroppen inte riktigt känner igen.

Slutsats

För närvarande finns ingen tillfredsställande behandling för sjukdomen BIID hittade. Det är klart att obehandlad BIID i många fall leder till "ta saken i egna händer och därmed säkerställa att den långa önskade amputation kan förekomma. Forskning har visat att de som valt detta, utan undantag att känna dig gladare än före denna tidpunkt.
När det gäller BIID får du en hel del etiska frågor mot. Kan du "bara" gå klippa en sund kropp? Många läkare kommer inte att våga, och det kan också visa sig åtalas om sanningen kommer fram i ljuset.
Kanske BIID måste på samma sätt ses som köns muskeldystrofi. Människor som lider får trots allt, om det är efter en lång och svår process, men den önskade könsbytet. I så fall måste det finnas mer forskning om orsakerna till BIID och hjärnstrukturen av personer med BIID. Kanske borde det också vara så BIID syndrom ingår i DSM-V, handboken för psykiatriker. Med andra ord BIID bör erkännas som en sjukdom.
Skulle det någonsin hända att läkare på grundval av dessa resultat kan gå vidare till amputation, då denna enorma försiktighet måste iakttas. Amputation är i själva verket irreversibel, så ska du veta att någon kommer att vara ledsen om det visar sig att ha någon BIID.
Allt som allt ett svårt problem att sista ordet inte har sagts.
(0)
(0)
Nästa artikel Historien om hop

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha