Du kan odla druvor i nästan varje trädgård

I nästan varje trädgård är att hitta en solig plats där du kan placera en vinstock. Du har en vacker vinstockar som ger alltför läckra frukter. Druvor tala till oss och påminner om den varma söder. Eftersom klimatet i vissa delar av Nederländerna är mindre gynnsam kräver anläggningen måste vara extra försiktig.

How do you plantera en vinstock

Det är bäst när du kan plantera druvsorter mot en vägg. Du kan sedan bifoga den ordentligt mot väggen och druvan är på våren som skyddade. Anläggningen är att sättas fast med en stödpinne, och sidogrenar kan fästas på ledningar zoadat det finns en sladd. Under hösten och vintern, är risken för kyla och frost mindre om vi står anläggningen skyddade. Men ett staket eller pergola som ligger på den soliga sidan är utmärkt att plantera en vinstock. Bladen är sedan i sommar, ett tak som ger skugga och om det är att växa druvor ger ganska medelhavskänsla. Om vi ​​planterar vi gör detta minst 30 centimeter från väggen och kan du sätta plantan den bästa vinkeln i marken så att transplantatet är cirka 10 centimeter från väggen. En bred och djup planteringshål bör göras. På pergola vi håller 10 cm. i högen som avståndet till anläggningen.

 Sorter som är lämpliga för användning i Nederländerna

  • Boskoops Glory
  • Esther
  • Tidigt på Avenyn

 Boskoops Glory
Denna druva har använts sedan 1903 kan mycket väl planteras utomhus. Med rätt vård de ger ett utmärkt resultat. Det är en röd druva med en delikat och söt smak som har varit tidig. Denna druva plantan växer snabbt. Den zijranken kan vara upp till sju meter långa på ett år.
 Esther
Esther är en röd druva som är väl resistent mot svampar. Under hösten bladen ger en vacker mörkröd färg.
 Tidigt på Avenyn
Detta är en vit druva som gott kan odlas utomhus. Det sägs att detta är ett av de bästa vita druvor som är lämpliga för den holländska jord.
Det finns flera typer av druvor, dock ofta odlas i uterum eller växthus. Ovanstående sorter men vi kan som trädgårdsväxter i marken.

 Vilken är den bästa typen av jord

Det är väl känt att druv innehav av en kalkrik jord. När vi har lerjord än jorden måste först lossas. Detta beror på att när det regnar marken snabbt smäller och rötter i frånvaro av syre kan absorbera mindre mat. Därför denna grund måste först göras lättare med löv och halm. När vi bara har tillgång till torvmark än växande druvor är mycket svårt. Du kan förbättra jorden något genom att regelbundet tillsätta kalk men det finns ingen garanterad framgång. Det är dock möjligt att sätta plantorna än i en kruka med god sandig jord, och sedan styras längs en pergola. Så du har fortfarande en vinstock i trädgården. Faktiskt, kan vi se att den sandiga jorden är bäst för växande druvor. Gamla stallgödsel, kompost krävs för att gödsla jorden. Eftersom mycket sandjordar snabbt torr kompost är särskilt mycket viktigt eftersom det kan behålla fukten bättre.

 Hur ökar vi druvorna

Förökning är möjlig genom:
  • Skal
  • Sticklingar

 Skal
Förökning är genom ledning av en metod som ofta används. Därför du tar en äldre växt druvor och skär ett lager av bark bort. Sedan böja armen på marken och delvis begrava. Efter ett år, och vid den tidpunkt som nya rötter kan skäras sitta för den nya anläggningen. Gör du alltid gör på vintern.
 sticklingar
Man kan Sticklingar på vintern genom att skära av en bit av de grenar av ca 20 cm. med längd över och under en nod. Då den nedre knappen skära en bit bark och en del av ögat. De sticklingar sedan med böka pulver huggande i en pott med två tredjedelar av webbplatsen är i marken. I mitten av maj sticklingar kan planteras i öppen mark.

 Beskära

En av de svåraste jobben är att skära en druva. Ändå är det nödvändigt att göra anläggningen växa i den riktning som vi skulle vilja, men vi vill också att njuta av läckra frukter. Därför beskär vi stegvis. Det första året lämnar du ensam att växa övre strecket och den andra skjuter du kan ta bort. Fotograferingen som återstår är druvan stammen. På vintern beskär vi stammen på en meters höjd. Under det andra året ögon kommer att gro från den unga stammen. De starkaste skott växer från toppen, och här är vi försiktiga. Dessa kan spännas fast till exempel rack och eller mot väggen. Sidoskott i axils av blad kallar vi tjuvar och som kan skäras tillbaka efter det första bladet. Alla andra skott på botten av stammen kan avlägsnas. Under det tredje året kommer att bli den första blommor kluster. Detta kan bäst bort några klasar så att anläggningen kan använda sina befogenheter för de återstående takstolar. Endast i det fjärde året skall skörda. Om vi ​​köper en druva anläggning än de vanligtvis inte kommer att köpa en ung område, men som anläggningen redan är något äldre. Fråga på trädgårdscenter till en ålder av anläggningen och ha detta i åtanke när beskärning. Det bästa man kan beskära på hösten när löven faller. Särskilt i svåra vintrar inte beskära den. Om vi ​​är sena med beskärning på våren anläggningen börjar blöda.

 Druvor druvor

Om druvorna om storleken på en ärta har då vi måste vinbär. Därför du tar en liten sax och därmed skära en del av de unga druvor bort. Ett gäng du kan nästan hälften flip. Stjälkarna skära bort alltför. Druvorna de återstående druvorna har mer möjlighet att nå full tillväxt.

 Vad vi behöver gödsel

Det bästa vi kan använda organiska gödselmedel, t.ex.. Gamla gödsel. I gödningsmedel bör vi vara uppmärksamma på en låg kvävehalt och en hög halt av kalk. Efter utgången av juni inte använda kväve mer. Det är bäst att gödsla efter vintern beskärning.

 Vilka problem kan uppstå

Ett vanligt problem är att bladen blir en brist på magnesium. Då kommer vi att behöva plantera besprutning med magnesiumsulfat, och vi använder för att 150 g i 10 liter vatten. Eftersom magnesium lime tvättar bort vi måste vara försiktiga med det eftersom det annars riskerar en kalciumbrist igen. Du kan också ställas inför rebzicade poserar någon fara i sig utan snarare saften från anläggningen suger. Därför måste vi ta bort den. En fara även bladgal- eller smittkoppor kvalster. Detta gör det möjligt för oss att känna igen för gupp på bladet. Smittkoppor mite stannar i vinter. Om vi ​​gör det i god tid, kan vi ta bort de drabbade bladen.
För att bekämpa sjukdomen i druvor vi använder produkter från Ecostyle. Dessa är baserade på naturliga ingredienser och utgör ingen fara för miljön och människors hälsa.
(0)
(0)

Kommentarer - 18

Hej, jag har ärvt en ganska härdig vinstockar från Mosel-regionen. Längs den södra sidan av vår fasad ligger direkt längs väggen, ett dräneringsrör med sand och under den. Om jag plantera station strax bakom röret och jag byta sanden det därför kommer anläggningen så har många problem med sanden? Eller slå rot lätt under sanden?

Nu har vi några vackra klasar av druvor är fortfarande gröna och måste mogna till röda druvor, men ändra vissa av de klasar av druvor, vilket skulle vara orsaken till det?

Vita fläckar på undersidan av bladen av druvan. eftersom du måste göra för att.

Detta är en fråga att tjäna en `new` en holländare som nyligen fått en egen lägenhet. Han har en `göra zelf` marknaden köpte en druva anläggningen och i sitt vardagsrum - ett fönster på den sydvästra - sätta och hoppas därmed att hitta något av atmosfären i sitt hemland. Anläggningen ligger i en rymlig, fylld med planteringsjord. Vad skulle han tänka när hand om anläggningen för att upprätthålla den atmosfären?

Hjälp Hjälp helpDe druva som jag fick förra året från min far ser sedan jag förra helgen har lagt honom alls vissnat utifrån. Han står i en kastrull och har redan fått alla vackra foten. Eftersom temperaturen gick upp en hel del, jag satte honom utanför, alldeles intill huset i en skyddad plats. Nu nya grenar är kraftlöst och brun. Har någon här har en lösning?

Dear Sir, Har haft i Nederländerna druvor. Men nu lever i Colombia, i en stor druva gebied.Heb nu äger sex olika druvsorter planterade. De är nu två år gammal, och en druvsort Agras Jag skördade 32 kg av druvor som skördats men de var alldeles för klein.Maar de säger här denna druva är mot cancer. Jag vet inte om det är sant is.Maar min fråga är, flera slag i min trädgård en hel del av tillväxt av grenar och löv men inga druvor. typ Italia tom, Reglo Roja, Riber Italia neger, Sidia, och Isabella. Hur kommer det sig? Har de någonsin bra gödning, men inga data kalk. Här har de varje år ungefär tre skördar. Eftersom det finns ingen vinter och temperaturen är alltid här är mellan 23 och 30 grader. Om de plockas de vänta ungefär tre veckor, och sedan går snoeien.En då det börjar om igen. Vad vi gör här är en stor art stift marken runt anläggningen varje år, god släppning. Och en hel del besprutning mot sjukdomar. I början var tredje dag. Dessutom är det med tanke på en hel del vatten till växterna, en hel del vatten var 2 dagar. Kanske kan du hjälpa mig med probleem.Groeten Nancy

Hej, jag gillar också Jeaneke en duva på balkongen. Han bara dog i vintras. Nu har jag köpt en ny, men jag är rädd att han kommer att dö i vinter. Under året ger jag druvan naturligt vatten, men hur är det på vintern? Och vad är det bästa sättet att skydda druvan på vintern? På sommaren ger jag tack vare druvan sådan gallon per week.Alvast!

Kan du plantera en växt druvor i en liten trädgård. Har i själva verket en liten plats och endast två sidor trädgård. Eller är det också möjligt att odla druvorna att plantera ett tak av trästolpar och plast wellpapp? Eller är det också möjligt för anläggningen att beskära druvor varje gång en kort stund för att hålla anläggningen druvor?

Hej, Bra artikel, men jag har fortfarande en del frågor. Jag äger en druva anläggning stå på balkongen, vilket gör det till en relativt liten yngel. Förra året hade jag köpt anläggningen och naturligtvis fördelarna med väl hand om trädgården centrum. I år finns det inte ens surfar kommit. Med en kniv, jag kollade om det fortfarande grönt bland den bruna handtaget var synlig, var detta fallet. ?? När jag läser jag tror att jag kan också behöva lägga magnesiumsulfat berättelsen. Men hur gör jag köpa Alvast thanks!

Arie Hej, Tack för din kommentar. Min son hade ett hus ett par år i samma situation som du beskriver. Han har odlat druvor här underbart. Var försiktig så att det finns tillräckligt med bördig jord att komma och ta hänsyn till solen. Kommer det att finnas tillräckligt med sol? Jag hoppas för er att det kommer att lyckas. SuccesMet Fri. hälsning, Celientje1M

Hej Johny, de vackra klasar av druvor måste gallras. Titta bara på Internet hur man gör filmer bra instruktion eftersom den innehåller. Det fanns för många druvor på ett gäng utvecklas och bör därför förtunnas. Men jag vet inte om detta är rätt tidpunkt. Fråga på en trädgård centrum verkar verstandig.Met Fre hälsning, Celientje1.

Bästa Tieme, Tack för ditt reactie.Het bäst verkar ta ett blad från busken och ta dem till en bra trädgårdsmästare. Detta kan definitivt säga vad som händer is.Veel succes.Vriendelijke hälsning, Celientje1

Tack för ditt svar. Din fråga är svår att besvara eftersom anläggningen kräver syre och det är viktigt att detta sker is.Wat tillräckligt närvarande och på vintern värmen är påslagen? Vad sägs om luftfuktigheten? Det är faktiskt en utomhusanläggning. Jag skulle råda även anlöper en bra garden center och skicka begäran. Eventuellt kan de några tips geven.Met Fre hälsning, Celientje1

Tack för ditt svar. Skulle druvan kanske chockad av stor förändring temperaturen? På natten är det nämligen fortfarande mycket kallt. Det är också troligt att nachtvorst.Daarom jag skulle plocka några kvistar av och kontrolleras i en trädgård centrum. kanske de kan ge dig råd om hur man nu handelen.Met Fre hälsning, Celientje1

Kära Nancy, Tack för ditt svar. Om du har haft druvor i Nederländerna, så har du en hel del erfarenhet. Dessutom är det 32 ​​kg. en underbar skörd va agras.Ik härifrån kan inte fastställa orsaken till överskottet bladtillväxt. Det är bäst att låta undersöka marken eller det kan vara något saknas. Den plats där druvorna är att ha någon större inverkan. Vi måste gå någonsin äga en druva eftersom det absolut var för mycket vind. På en mindre blåsig plats gjorde samma druva enastående.Jag önskar er lycka till. Med vänliga hälsningar, celientje1

Tamara Hej, Tack för din kommentar. I vintras, några nätter mycket hårt och frysta druvor kan inte stå ut med det. Det bästa du kan därför på vintern anläggningen vid basen täckt med halm. Även i frostperioden verkligen inget vatten geven.Ook sägs ibland att du behöver spraya anläggningen med bara ett tjockt lager av vatten. Du ser detta ofta i fruktträd. Det finns sedan ett lager av is runt den. Jag måste säga att jag själv aldrig har gjort heb.Veel framgång. Hälsningar Celientje1.

Tack för ditt svar. Det är helt möjligt att ha en växt druvor i en liten trädgård. Dock bör anläggningen verkligen vara på en solig plats, men bara i en liten trädgård är ofta ett bra skydd. Anläggningen skulle inte klipps för kort, bara när det är nödvändigt och sedan vara försiktiga. Sedan går mycket välsmakande druvor besluta groeien.Succes och hälsningar celientje1.

Jeanneke Hej, Tack för ditt svar på min artikel. Först några grundläggande frågor: Har druva tillräckligt med sol? Kan frosten förra vintern är den skyldige? Jag tror att du är den bästa en skarp bild av anläggningen och kan därmed gå till trädgården centrum. De kan oftast se vad som händer på det is.Als en liten sida shoot är vad du tar bort, kan du också därmed till trädgårdscentret. Magnesiumsulfat är pulveriserad att krijgen.Veel lycka med dina druivenplant.groetjes Celientje en.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också