Drents-Friese Wold nationalpark: gränslös natur

Gustav Lindroth Februari 27, 2016 Underhållning 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
På gränsen mellan Friesland och Drenthe är ett av de största sammanhängande områden i Nederländerna: Drents-Friese Wold nationalpark. Du kan gå cykling, vandring, simning och för barnen finns mycket att upptäcka. Utgångspunkten är naturumet i Appelscha. Den typ av Drents-Friese Wold speglar naturen ?? ?? i Nederländerna under århundradena. De första nybyggarna skära ned skogen för att beta sina djur och sätta på fälten. Eftersom det fanns fler och fler människor, var den mark som används mer intensivt och förtvinat platsen i en ljunghed. Hoppas marken genom gödsling fertila igen, det var tänkt betesmarker får. Ljungen var kargare och på många håll vinden fick tag i den underliggande sand. Detta resulterade i att flytta sand. Natur- chefer planterade sedan träd för att förhindra sanden. Samtidigt, också insett värdet av sanddyner, med resultatet att skogs del av sanden en andra chans från fällning av träd. Alla dessa faser, skog, hedar och sand, i Drenthe-Friese Wold för att se en kort avstånd från varandra.

Besökscenter

I besökarna bekanta sig med flora och fauna i området. Bild, ljud, luft och vind visar utvecklingen av naturen och de växter och djur som du hittar. Du kan köpa lokala produkter, bokning utflykt och samla dokumentation om möjligheter att utforska parken själv.

Vandringar

Från ingången till besökaren center pole beteende går genom delar av parken. Under vandringen passerar du Terwisscha-skog, hedar och den norra delen av Aekingerzand eller Kale Duinen. Vill du uppleva mer av sandflykten, då Kale Duinen-promenad är ett måste. Det börjar vid informationstavlan längs Canadaweg, vid höjden av Aekingermeer, och är märkt med röda inlägg. Du korsade sandflykten, passera vakttorn och Border Poel, en samling av små sjöar. Efteråt kan du ta ett dopp i den svala och djupa Aekingermeer. Vill du veta mer bakgrundsinformation om promenader, kan du ta en gratis beskrivning i naturumet.

Horeca

En trevlig plats att äta och dricka Brasserie Ijgenweis bredvid besökaren. Du kan i stor utsträckning för lunch med pannkakor. Längs vägen under en resa är Villa Nova i Zorgvlied en trevlig plats för kaffe eller lunch.

Praktisk information

Besökscenter
Terwisscha 6a
8426 SJ Appelscha
0516-46 40 20
Generellt webbplats
Mån-sön 10-17 timmar; Tis-fre 11-16 och lör-sön 10-17
Fritt inträde

Barns aktivitet

En rolig barns aktivitet Leprechaun Walk. Beväpnad med spetsig hatt, röd opplakwangen och en vacker påse barnen gå en postering väg och verkställa dem uppdrag. Det handlar om allt från ett bakåt hill hög som sten vägar. Plånboken innehåller några överraskningar. Vandringen tar en halvtimme till en timme.

Vad är en nationalpark?

Drenthe-Friese Wold är en av tjugo nationalparker i Nederländerna. För att få denna beteckning bör omfatta ett område sammanhängande karaktär av minst ett tusen hektar, med ett minimum av odlad mark. Naturvård är av största vikt, men parkerna är också för naturen rekreation. De gör inte ofta flera administratörer. Friese andra nationalparker är Schiermonnikoog, Alde Feanen och Lauwersmeer.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha