Dracula, en erotisk fascination

Vid omnämnandet av namnet Dracula ?? ?? många människor ser en olycksbådande, hotfull figur, helt klädd i svart, täckt med en lång svart kappa med röd sammet inuti, med ett blekt emotion ansikte och två långa huggtänder. Detta är den klassiska bilden att människor associerar greve Dracula. Hur kan vi förklara denna världsomspännande fascination med kungen av vampyrerna efter mer än 100 år? Den klassiska berättelsen om den berömda greve Dracula, med anor från 1897, då den irländska författaren Bram Abraham ?? ?? Stoker för romanen Dracula hade bekant världen med kungen av odöda ut den mystiska regionen Transsylvanien, Rumänien. Stoker skrev sin roman i den senare viktorianska gotiska romanen, en tid då jagar en vacker ung flicka med en mörk, ond främling som vanligt princip användes i romanerna. Karaktären av greve Dracula Stoker delvis baserad på livet av ökända prins Vlad Tepes, även känd som Vlad III Dracula ?? ?? . Till skillnad från Dracula som vi vet att det var fortfarande Vlad allt annat än en vampyr. Han var adlig och har titeln ?? Order of the Dragon ?? ärvt, där namnet Dracula ?? ?? direkt koppling. I sina många kampanjer mot turkarna, vände Vlad till både en aldrig tidigare skådad militärt geni som en hemsk sadist som att säga var ansvariga för dödarna av mer än 100.000 människor. Så han slaktade tiggare grymt, tvingade han kvinnor deras nyfödda ?? s äta och låta honom hugga av huvudet på hans fiender att spetsa sedan på styltor. Trots dessa grymheter Stoker har alltid varit en stor beundrare av Vlad; Vlad hade verkligen en mycket hög intelligens och kände inga bräckliga mänskliga känslor som rädsla och ånger. Genom att kombinera dessa legendariska personer med den då populära fenomen vampyrism är Stoker kunnat skapa en karaktär som skulle fruktade över hela världen. Berättelsen har fått under tiden också internationell uppmärksamhet och fortfarande lever i olika generationer runt om i världen.

Dracula

Stokers berömda berättelse börjar som Jonathan Harker, fastighetsmäklare, reser till Transsylvanien att göra affärer med den mystiska greve Dracula, som har för avsikt att köpa en fastighet i England. Till hans misstro Harker kommer till den bisarra upptäckten att jarlen en ond monster som vill bosätta sig i London för att tillfredsställa hans ständiga behov av blod där. Harker försöker förhindra detta och går tillsammans med Dr Abraham Van Helsing och några andra direkt involverade konfrontera den djävulska Count till livet för många oskyldiga kvinnor och även för att rädda hans vackra fästmö.
Vid omnämnandet av namnet Dracula ?? ?? många människor ser en olycksbådande, hotfull figur, helt klädd i svart, täckt med en lång svart kappa med röd sammet inuti, med ett blekt emotion ansikte och två långa huggtänder. Detta är den klassiska bilden att människor associerar greve Dracula. Dracula är en fiktiv karaktär, framkom från minnet av en enda person, men har ändå visat sig vara allt kunna inta en särskild plats i vårt undermedvetna och sedan plötsligt dyka upp under våra mest sårbara stunder. Hur kan vi förklara denna världsomspännande fascination med kungen av vampyrerna efter mer än 100 år?

Tro

Denna internationella fascination har sitt ursprung i vår allmänt intresse på det övernaturliga. Tron på och med den rädslan för det övernaturliga är ett fenomen som uppstår sedan människans skapelse. Den primitiva sinnet är benägen att tillskriva en oförklarlig fenomenet det övernaturliga, som också utgör en grund för att tro. Tron på det övernaturliga är under århundraden ingår i de stora världsreligionerna. ?? Gud ?? och flera oförklarliga mirakel sågs som positiva övernaturliga fenomen och Satan ?? ?? och ?? Djävulens verk ?? igen, men ansågs vara mycket negativ. Detta görs för alla troende i Bibeln, Koranen och andra världsreligioner lättare att acceptera det oförklarliga som ett naturligt fenomen. Härjningar pesten att Europa lämnar ett spår av död och förstörelse till vänster är ett exempel. På grund av bristande kunskap om samtida medicin såg på denna drastiska förtunning av befolkningen som ett straff från Gud eller Djävulen. Den försvagade tillstånd av offren för deras död var därför hänförlig till vampyrism. Intressant, därför att i vissa Dracula filmer utseende vampyr direkt sammanfaller med ökningen av pesten. Med utvecklingen av vetenskap, men kom mer och mer till slutsatsen att övernaturliga fenomen hade en enkel, rationell vetenskaplig förklaring, så att dessa fenomen till idag är en mycket sällsynt del av samhället. I många Dracula Anpassningar tro har alltid spelat en mycket viktig roll. Det är i slutändan alltid det goda som övervinner ond makt; ett tema som är starkt närvarande i de flesta skräckfilmer, en av de mest kända exemplen utan tvekan Exorcisten, där en ung flicka blir besatt av en ond kraft som i slutändan drivs av det goda.

Dracula på bio

Den ursprungliga berättelsen om Bram Stoker har under årens lopp blivit tusen gånger i de mest skiftande sätt filmade. Den första, som bygger på den nya, är Dracula Film förmodligen den ungerska regissören Karoly Lajthay Drakula från 1921, som nu är en förlorad film. Därför skådespelaren Max Schreck är idag fortfarande ses som den första vampyr på den stora skärmen. Han spelade Graf Orlok i den legendariska filmen Nosferatu des Grauens regissören Friedrich Wilhelm Murneau från 1922. Med den här filmen Murneau har låta världen ryser, med hjälp av revolutionär ?? ?? tekniker som skuggor, snabbare fotografering och negativa bilder. I början av 30 ?? ungerska skådespelare Bela Lugosi i rollen som Dracula gjorde några stora hits, som förde honom världsberömmelse. Lugosi är därför många människor fortfarande betraktar som den verkliga Dracula, som form av erkännande är också tydligt i intervallet 007 aktörer som Sean Connery, Roger Moore och Pierce Brosnan. När allt kommer omkring var det brittiska filmbolaget Hammer Horror som sen ?? 50, efter den enorma framgången av filmen FÖRBANNELSEN Frankenstein, bestämde sig för att fortsätta producera relativt billiga gotiska skräckfilmer, så att de mest kända skräckklassiker nu i färg, hela förnyade dök upp på vita duken.

Romantiskt

Det mål som skall uppnås från en skräckfilm var att skrämma allmänheten så mycket som möjligt genom att erbjuda dem ett spännande äventyr genom skräck mark. Ändå innehåller dessa kollektiva mardrömmar, förutom mycket skrämmande scener, ofta romantiska och erotiska element som ger den nödvändiga variation i en skräckfilm. Filmskapare visste att en romantisk och / eller erotiska förvandlas till en skräckfilm var nödvändigt att bryta monotonin i vanliga skräckfilm, så att allmänhetens uppmärksamhet var bättre underhållna. Dessutom var en film inte är en film utan någon slags romantisk inflytande. Därför valde de allt efter några år för en mer subtil presentation av greve Dracula. Tyngdpunkten var oftare på djupet ontroerdheid situation Dracula i filmen; plågas av en hopplös och obesvarad längtan efter kärleken i hans liv för att vinna. Filmen ?? s hade med denna dimension som utgångspunkt, men var noga med att inte göra romantisk film enligt skräckfilm. Det måste sökas en balanserad dos av skräck och romantik / erotik för att uppnå det slutliga målet och underhålla. Hammer Horror var det första företaget som var involverad med erotiska inslag i karaktären av greve Dracula, Stoker på ett sätt som hans karaktär också ursprungligen hade tänkt. En roman av Stoker faktum avslöjar mycket om sexuellt förtryck och attityder till sex i artonhundratalet England. År 1958, alltså, publicerade den första färgen version av den berömda romanen av Bram Stoker kallas fasa Dracula, där rollen som Greve Dracula var sublimt lägga ner av den brittiska skådespelaren Christopher Lee, som på grund av sin aristokratiska utseende en av de mest populära Dracula -acteurs någonsin skulle vara. Det var han som introducerade huggtänder och hypnotiska röda ögon i filmindustrin. I filmen, som fortfarande har i dag anses vara en av de bästa Dracula filmerna genom tiderna, har Lee oerhörd styrka och atletiska färdigheter greven skildras på ett mycket imponerande sätt, som nästan omedelbart genom att offentliga åtgärder längtan accepterades. Detta kompenserades av den mycket djärva, erotisk attraktion Lee ?? s Dracula hade på hans många kvinnliga offer. Dracula, Lee, vad manliga tittaren strävar efter att vara, men kan inte vara; en erotisk mycket aggressiv person, som genom användning av våld är kvinnliga offer framför honom vinna, utan att utvärderas direkt av offret och / eller dömda. Denna form av identifikation bäst skildras i filmen DRACULA har stigit från graven, där Dracula, i en nästan romantisk kärleksscen, försöker råna en kvinna offer för hennes blod. I den här scenen, kommer kameran äger både Dracula och kvinnliga offer, vilket skapar en dubblett identifiering.

Sexualitet

Hotet om Dracula är till stor del förknippad med makt människans sexualitet; den vampirism fenomen ?? ?? är tvetydig. Vi vet alla att vampyrer suger blod ur oss, men vi verkar, som vi en gång gripen av en vampyr, vår inte kunna frigöra sig från hans grepp. Beteendet hos de kvinnliga offer är därför en sammansättning av oklarheter; kvinnliga mål är ofta rastlösa i sängen väntar på befriande ?? ?? bita av Dracula, som om de förväntar sig en ivrig älskare. Dessa bett symboliserar sammanslagning av två kroppar; penetrationen av tänder vampyren i nacken av hans offer visar tydligt parallellt med penetration under samlag, som kännetecknar den erotiska inslag i attacken av vampyr. Om offren gång uppmärksamheten hos vampyr har fått, blir de, på ett liknande sätt som i hård kär, i en fullständig dvala, som skulle kunna ses som en form av total underordning. Den hypnotiska blick Dracula jagar hans kvinnliga offer inte rädd, men däremot ger dem i ett tillstånd av total sexuell upphetsning. Efter bettet förändra kvinnor tidigare fredliga, oskyldiga flickor med en tråkig, uttrycks blick i vild, frisk ?? pånyttfödd ?? kvinnor förväntansfulla ansiktsuttryck, som vi mycket tydligt kan ses i filmen Dracula: Mörkrets Furste. I många fall, ändra sexuella läggning av offren; tidigare heterosexuella kvinnor går efter bytet av människor i vampyr nu välja sina offer inom sitt eget kön. De kvinnliga offer förstörs av den aristokratiska vampyr. Detta ger parallellt med den vanliga gotiska tema; manlig aristokrat som spökar kvinnor av icke-aristokratisk härkomst. Förändringen i mänsklig vampyr innebär att den mörka sidan samvete och känsla för moral inte platta och så småningom tar över. Vissa egenskaper hos en vampyr omedvetet i besittning av varje person. Exempel är snabbt och lätt att känna igen i dagens samhälle; stora företag drar livet av sina anställda för att kolla in själva maximera nyttan av erfarenhet. Och i vissa äktenskap, dominerar en partner andra, som så småningom kan leda till en total mental utmattning.

Utseende

För att motivera de sexuella svar i publiken den bästa vampyren i filmen är ofta åtföljs av en mycket tilltalande utseende, vilket strider mot andra berömda filmmonster som varulv och Frankensteins monster. Attraktionskraften i vampyren därför alltid varit en viktig del av den totala framgången av filmen Dracula. Dracula av en mänsklig kropp, för att ge konventionella klänning och höviska artighet, hans hot mot oss mycket mer olycksbådande än när vi står inför en skräckinjagande främling, där allmänheten omöjligen kan identifiera sig med i en film. Dracula Faran ligger därför mycket tidigare i de förvirrade och osäkra psykiska reaktioner från allmänheten när det verkar som ett monster ?? normal ?? utseende har över vampirism fenomenet ?? ?? själv. Dracula Lee var artig och väl lugn, men kan vara från ett ögonblick kan ändras utan föregående meddelande i en mördande rovdjur. Den sexuellt attraktiv vampyr skapar en kombination av olika känslor som kan garantera en optimal upplevelse känsla. Vi blir förälskad i utseende och starka förföriska makt vampyr, medan det i åtanke, vet sanna natur vampyren. Rädslan för det onda kommer att försvinna i direkt konfrontation mellan vampyr och offer och banar väg för en fusion av skräck och erotik som säkerställer säker på att hotet om vampyren en mycket intensiv och psykologiskt sätt av allmänheten upplevs.

Fascination

Den globala fascination med vampyrer och särskilt för vampyren Dracula har lett till skapandet av olika föreningar och fanklubbar vars medlemmar alla har ett särskilt intresse i Prince of Darkness. Tyvärr, den besatthet av vampyrism för vissa mycket mer än bara en ofarlig hobby. Visas regelbundet i olika medier oroande rapporter om brutala mord som begåtts av personer som måste övertygas sig vara en vampyr. Ett exempel är den amerikanska mördaren Richard Chase som dömdes till livstids fängelse för mord på sex personer han drack blod. Dessa människor är i sin hobby gått så långt att de nu lever i en fantasivärld med resultatet att gränserna mellan fiktion och verklighet oskärpa allvarliga och i vissa fall kan vara helt borta. Ändå fortsätter Draculas historia att fascinera publiken igen och igen och igen. Så gott som alla kommer att kunna enkelt berätta scenariot med genomsnittliga Dracula film och ingen kommer nu för överraskningar vid premiären av en ny film Dracula. Ändå den klassiska berättelsen återställs filmas. De nyligen släppt filmer Bram Stokers S Dracula och Dracula 2000 ?? är några exempel. Det är därför mycket osannolikt att dessa filmer kapitlet ?? Dracula ?? i filmhistorien är nu stängd en gång för alla. Så länge allmänheten fortfarande fascinerad av vampyren Dracula, kommer att fortsätta att följa anpassningar. Skådespelare Bela Lugosi, Christopher Lee: s föregångare, hade sin egen teori som han förklarade fascinationen med Dracula. ?? Han sade, ?? Det är kvinnor som älskar skräck. De hoppades att jag var Dracula. De hoppades att min kärlek var kärleken till Dracula. Det är omfamning of Death Deras undermedvetna längtar efter. Döden, den sista triumfer älskare. ????
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha