Dr. Sylvain Mimoun hört maken till Evas hyperjaloux

Dr. Sylvain Mimoun hört maken till Evas hyperjaloux

Eva, 41, gift i 12 år till Vincent, kan inte stå för några månader attityden hos sin man. Det blir allt svartsjuk och vill kontrollera sitt liv.

 Innehållet i den här artikeln
  •  Samråd 1: svartsjuka, en ond cirkel
  •  Samråd 2: ursprungligen dålig självkänsla
  •  Samråd 3: viktiga roll som make
  •  Samråd 4-9: känsla omvärderade gör det möjligt att utvecklas
  •  Samråd 10: förtroende kommer tillbaka, färdiga svartsjuka

Samråd 1: svartsjuka, en ond cirkel

Eva kommer ensam, "Jag kan inte stå ut med det! Min make blev svartsjuk, klockor han allt, min telefon, mina e-postmeddelanden, kommer det även titta på mig på jobbet! Och det är samma sak när vi älskar, jag känner att det hotar mina reaktioner och blockerar mig helt. "

Allt var bra mellan dem tills hennes man "nedgraderats" i sitt arbete. "Han gjorde en riktig depression, till den grad att läggas in på sjukhus. Han återhämtade sig långsamt, men eftersom jag måste vara där hela tiden med honom. "

Efter hans depression, vände Vincent till Eva att hon spelar rollen av modern lugnar. Men detta hamnade irriterande hans fru ... som var ännu mer orolig! Han tänkte: "Hon har fått nog av mig eller hon är med en annan. I båda fallen om det inte är det, vad ska jag bli? "Till en början så vi måste hjälpa Vincent lita på honom. Således kommer det att finnas mindre behov av att kontrollera allt för trygghet.

Jag frågar honom: "Hur går det för dig sexuellt? Gjorde dig njutning, orgasmer? "Hon svarar" Ja "på varje fråga. "Och nu? "" Just nu är jag kärleken till fred och trygghet. "

Jag frågar honom: "Skulle han komma? Det bästa han skulle komma ensam ... Under tiden, försök att lägga undan sin trakasserier av svartsjuk man. "

Läs också: Svartsjuka i paret, förstå och hantera

Samråd 2: ursprungligen dålig självkänsla

Tre veckor senare, kommer de tillsammans. Vincent förklarar in ensam på kontoret, "Min fru stannar till hands om du vill se. "Det är därför garanteras.

Jag frågar honom: "Vad händer exakt? "Han förklarar:" Jag vet inte allt som min fru ". Jag lät honom ge mig exempel och utmanar honom: "Innan du visste till minut vad hon gjorde? "" Ja, ja, nej, men innan dess inte berör mig. "

Jag studsar "Och nu, vad bekymrar dig? "" När det är inte där, jag är orolig. Jag känner mig mer säker på mig själv ... "han loss. "Varför? "Jag sa. "Jag arbetar i försäkring. Jag hade inte kunnat avsluta en skiva och jag var nedgraderas så oförmögen som jag. "" Varför gör ni inte gjort det här? "Han fortsätter:" Jag kom inte överens med min chef och jag har avsiktligt lämnat undan en mapp i hans vård. "Han börjar också höra med en annan chef, skulle det ha gått annorlunda.

Det är också glömma den officiella orsaken till hans kommande: hans fru. I stället för att berätta för honom att låta henne leva, kan han inte höra eftersom han är orolig, jag fokuserade på honom och Eva bort sina bekymmer.

"Hur är det med din fru sexuellt? "Han svarar:" Good. "Vincent inte se att hon inte hade för mycket roligt. "Har du haft andra perioder av ångest? "Han sa," Varje gång jag hade ett nytt jobb eller en ny partner ... "I själva verket, varje gång han var tvungen att bevisa.

"Nu, var står du med ditt huvud? "" Jag inte är beroende mer av det, men det verkar som att han kommer att lämna ", sade han. "Hans avgång gör det förändra saker för dig? ". "Om han går, skulle jag fortsätta mitt inlägg. "

Vincent är inte helt utplånas. Han tror fortfarande att svara. Så att den finner förtroende för honom, frågade jag honom att lägga fram vad han gör i stället för att fokusera på hans arbete förlorat. Jag talar inte om sin relation med sin fru, men strax innan han lämnade, han frågar: "Hur kan jag lita på min fru? "" Tror ni verkligen att det är frågan? "Han svarar:" Ja, okej, "medvetet.

Samråd 3: viktiga roll som make

Jag ser Eva en månad senare. "Det kommer bättre redan, sade hon. Han trakasserar mig mycket mindre. Det är lättare att leva, och plötsligt känner jag närmare honom. "

"Och graden av sexualitet? "" Det fungerar ", svarar hon innan du frågar:" Vad gjorde han? "Jag förklarar," Detta är en av följderna av sin depression. Eftersom du känner dig närmare, visa det för honom. "

"Hur kan jag hjälpa honom att bli mer självsäker? "" Just nu är din enda medveten roll att vara där för att lugna honom. Men utan vårdnadshavare spela! Han måste känna att det var han som kunde få genom. Så du behöver bara följa med honom, även om det är till synes lite passiv ... utom under sex! Dessutom, om de går bra, det kan också lugna honom. "

Samråd 4-9: känsla omvärderade gör det möjligt att utvecklas

Vincent och Eva återvände individuellt tre gånger i samråd. Ett sätt för Vincent kan återupptas successivt litade på honom, och att hans fru skulle kunna följa och relatera dess framsteg.

Vid det senaste samrådet, var det tur Vincent: "Jag har goda nyheter, sade han. Min tidigare chef lämnade förra veckan! "Mer säker, vågade han gå själv, diskutera med överordnade att ta hans plats:" Jag sa till dem att jag var mer bekväm med detta arbete, mer motiverade och mer effektivt, så att i min nuvarande position. "

Ett tal och en strategi som förförde hennes chef. "Under intervjun, fortsätter han, berättade han för mig att mitt problem var mer en fråga om människor färdigheter. "

Vad omvärdera Vincent! I själva verket kommer det att vara tillbaka i tre veckor. Jag frågar honom: "Och med din fru, hur går det? "" Mycket bra! Häromdagen hon kom två timmar försenat, och jag var inte ens orolig. Jag bodde med henne, det var mer än min oro över att på grund av ett verkligt problem med förtroendet för den. "Jag sa till honom att han kan komma tillbaka ensam eller tillsammans med sin fru.

Samråd 10: förtroende kommer tillbaka, färdiga svartsjuka

Det kommer bara en månad senare. "Det går mycket bra, sade han. Mina kolleger är glad att jag kom tillbaka ... och att våra tidigare ledare är borta! "

"Hur är det med oro för att du har jämfört med din fru? "" Ursäkta mig? "Han sa, förbryllad. Jag anger: "Din fru hade intrycket att du épiiez ..." "Det är över nu! Och där jag känner mig så bra, att ingenting kan hända mig! "

Jag frågar honom: "Om det fortsätter väl, du säger att allt är bra? "" För mig, ganska "" Och enligt dig, din fru? "" Innan du lämnar, bad hon mig att tacka dig. "

(0)
(0)
Tidigare artikel US Presidentval

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha