Dopning ?? Jean Nelissen

Asdis Afzelius Januari 7, 2016 Miscellanea 32 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
År 2000 Jean Nelissen publicerade boken "Doping -. Djävulska spelet med liv och hälsa" Här berättar han om historien om dopning.

Dop och knark

Nelissen säger bland annat att ordet "knark" kommer från. I den 17: e-talet försökte många holländska nybyggare för att bygga ett nytt liv i Nordamerika. Det var ett hårt liv. Holländarna åt därför en mystisk sås, vilket bör säkerställa att de drabbats mindre av trötthet. Receptet för den sås som de fått från indianerna. Denna mystiska blandning kallas holländska nybyggare "dop". De engelska nybyggarna i Nordamerika hört talas om denna mystiska universalmedel. De kallade det "knark". Sedan dess har korruptionen i väst frisiska ordet "dop" blivit den internationella termen för stimulantia.

Doping och död

Undertiteln på boken är inte för inte den djävulska spelet med liv och hälsa. " Jean Nelissen betalar mycket uppmärksamhet till de negativa effekter som kan ha dopning. Talande är några titlar på kapitel i denna bok: "Förkortade liv", "Den döda besättningen", "offer" och "The Bomb".

Epo

Som nämnts, dök upp boken i 2000. Den främsta orsaken till att skriva den här boken var "Tour dopage" 1998. Jean Nelissen tillbringar i "Doping - den djävulska spel på liv och hälsa" därför mycket uppmärksamhet till Festina Affair och epo till fenomenet.

Bedömning

Boken ger intryck av att något hastigt sammanställt. Idén är ganska rörigt. Ibland Nelissen är slarvig med fakta. Det betyder inte att denna bok, tack vare den fascinerande sätt på vilket Jean Nelissen säger alla dessa historiska berättelser, men är ganska läsning för varje sportfantast som vill veta mer om historien om dopning.

Writer

Jean Nelissen var en av de mest framstående holländska cykel journalister. Han var särskilt känd som en TV-kommentator för NIS. Dessutom arbetade han som journalist på dagstidningen De Limburger och han skrev ett tiotal böcker.

Erfarenhet Expert

Förutom i 2000 denna bok, har Nelissen skrivit utförligt om dopning. Famous är en artikel som han publicerade 1967. Om journalistik experiment hade Nelissen och en kollega journalist på den tiden, bestämde sig för att prova en eller dopning verkligen kommer att prestera bättre. Båda journalister sätta på sina racercyklar i första hand på ett spår, utan att använda dopning. Sedan körde den vägen igen, men nu under inflytande av dopning. Deras slutsats var enhälligt: ​​ja, du kommer dopning presterar mycket bättre.

Data

  • Boktitel: Doping. Den djävulska spel med liv och hälsa
  • Författare: Jean Nelissen
  • Utgivare: LJ Torv
  • Sida ?? S 111

Speciell

Denna produkt är en del av min speciella på Jean Nelissen.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha