Don Quijote: Fighting vindkraftverk

Birgel Södergren Februari 27, 2016 Miscellanea 22 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Slåss mot väderkvarnar: det är inte mycket! Med lite tur har vi upplevt det. Don Quijote slogs väderkvarnar, men slutade inte där. Precis som hänsynslös han vinläglar eller andra upplevda fiender till attack. Don Quijote är berättelsen om en godmodig förlorare, som var vandrande riddare och vida världen återtog sin springare Rocinant med hans sida prig av en tjänare Sancho Panza.

Don Quijote, berättelsen

Don Quijote var inte alltför rika adelsman som bodde i en by i den spanska regionen La Mancha. Han bodde med sin hushållerska och hans systerdotter. Denna adelsman hade en stor hobby: att läsa ridderliga romanser. Detta tog så allvarliga att han en dag bestämde sig för att vara en vandrande riddare. Han gick på vägen och föll i ett värdshus bland de stora roa värden och hans gäster dub, varefter han hade omedelbart sin första äventyr utanför Värdshuset och massa blev slagen av vissa handlare. Han fördes hem av en bonde. Men han hade inte lärt sig sin läxa. Han hyrde gården hand i så vapendragare Sancho Panza, och tillsammans med honom gick han för andra gången, Don Quijotes springare Rocinant och Sanzo Panza på sin mulåsna. Nu var det en vandrande riddare vanligt att ha en nära anhörig. Denna älskade konstaterades i en bonde jänta, som Don Quijote någonsin varit kär utan den unga damen i fråga är det antagligen medveten om. Hon gjorde dock, hans tankar har luften av en prinsessa och bonde maid prinsessan Dulcinea var hans älskarinna som han tillägnat hans prestationer. När allt avgjordes var Don Quijote och hans tjänare på väg tillsammans och upplevt en hel del äventyr, som ofta visade sig dåligt när de återigen lidit nederlag bryts och fick en bra stryk. När hon slutligen efter många vandringar återvänder till sin hemstad, Don Quijote blir sjuk, han gör sin vilja och på grund av febern till ett slut.

Don Quijote, boken

Miguel de Cervantes Saavedra skrev omfattande arbete "The Vernünftige adelsman Don Quijote av La Mancha." Boken består av två delar. Den första boken publicerades 1605 och den andra boken i 1615. Det omfattande arbetet berättar äventyr Don Quijote och som redan är underhållande. Dessutom käbbel mellan Don Quijote och hans tjänare Sancho Panza dyrt. Tjänaren dyker ett talesätt efter den andra ut. Mellan raderna i de roliga historier är en hel del visdom. Boken är inte bara en roman, men också en satir i romanen.
År 2009 publicerades av Athenaeum, en översättning av verk av Barber van de Pol. Boken innehåller mer än 1117 sidor och som tar upp den här boken kommer att ha en betydande bit till. Äventyret där Don Quijote slåss vindkraftverk, är snarare att finna i den främre delen av boken. Don Quijote såg vindkraftverk för jättar och började oförskräckt slåss mot jättarna. Det är också historien som blir kända och som vi har höga frasen "slåss mot väderkvarnar" kvar.

Miguel de Cervantes, författaren

Miguel de Cervantes är en av de viktigaste romanförfattare och dramatiker av spansk litteratur. Han föddes 1547 i Alcalá de Henares, en universitetsstad nära Madrid. Hans far var en fältskär. Efter lite vandrande bosatte familjen i Madrid. Cervantes deltog aldrig en universitetsutbildning. Efter en vistelse i Italien, slogs han som en medlem av den spanska armén i slaget vid Lepanto. När han återvände från den spanska Nederländerna fångades han av pirater och bara fem år senare friges. Tillbaka i Spanien han gifte sig 1584 till Catherine de Salazar y Palacios. Bland alla dessa företag, skrev han romaner och pjäser.
1597 började han skriva sitt mästerverk, medan han satt fängslad i Sevilla på grund av obetalda skulder. Även om hans roman Don Quijote lyckades, Cervantes dog i fattigdom år 1616 i Madrid, efter den lön han hade hållit konsumeras igen i denna roman.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha