Dog köp: uppfödare eller skydd?

Planerar du att köpa en hund? Det första du behöver tänka på är bra om du vill köpa en hund från en uppfödare eller ett härbärge. Båda alternativen har sina egna fördelar och nackdelar.

Köpa en hund

Att köpa en hund är ett stort ansvar. Du måste ta hand om djuret och det är också viktigt att han får massor av uppmärksamhet och motion. En hund gör du vanligtvis i minst tio år och det är klokt att tänka den här saken igenom. När du är säker på att du är redo för en hund har du ett nytt dilemma. Eftersom du köper en hund från en uppfödare eller skydd?

Hund från en uppfödare

Köpa en hund från en uppfödare har många fördelar, men också nackdelar. Att höja en valp är mycket svårt och tidskrävande. Du måste djuret att lära hur man beter sig och se till att den vänjer sig hela situationen. Verkligen lämna den första perioden kan inte, eftersom en valp inte bara kan sitta länge. En annan nackdel är att en renrasiga hund är ofta mycket dyra. En hund från en uppfödare har också väldigt många fördelar. Så du kan få en mycket bra relation med hunden för att du har honom sedan barndomen. Du kan också utbilda ofta lättare. Hunden känner dig och kommer att lyssna på dig, förutsatt att du är konsekvent och naturligtvis vet vad du vill.

Akta broodfok

Bröd uppfödare är människor som föder upp hundar enbart för pengarna. Ofta har flera sorter och en hona ska i första hand ses som en maskin för valpar. Valpar i en valp är mycket billigare än vid godkända uppfödare, men de har också en hel del hälsoproblem. Risken för sjukdom och ofta döden är enorm hos hundar från en uppfödare. Även hunden så är mycket billig, kommer du senare måste många extra kostnader, såsom en veterinär.

Hund på ett härbärge

Har också en hund på ett härbärge både fördelar och nackdelar. En stor nackdel är att du får en annan hund i huset. Du tar också besväret att någon annan i huset. Vissa hundar kan vara tidskrävande eftersom du måste omskola. Också, inte alla skyddsrum ärlig om historien om hunden. Så du kan komma ganska besviken. Men det har också fördelar. Det finns gott om hundar i skyddsrummet som har lidit någon trauma eller som lyssnar väl. Naturligtvis kan du också spara en hund från en av dem att få ut av skydd.

Vad är bättre?

I slutändan är det inte så stor roll om du får en hund från en uppfödare eller ett härbärge. Det är särskilt viktigt att du har en själv en bra känsla. Varje situation kommer att vara annorlunda, som är bättre och faktiskt finns det ingen bra eller dåligt. Sätt och nackdelar ordentligt linje.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha