Dog Allergier: är allergisk mot hundar, då?

Annalil Wahlström Februari 28, 2016 Miscellanea 208 39
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Uppskattningsvis reagerar cirka 25 procent av hela befolkningen är allergisk mot hundar, ofta utan att vara där själv är medveten om. Hundar genomföra vissa tyger med dem att människor kan vara allergiska. Dessa vävnader är även känd som "allergener".

De stora hundallergener är "Canis familiaris" -allergenen. Dessa allergener produceras av spottkörtlarna och talgkörtlar i katter. Dog allergi orsakas också av ilska, saliv och hår av hundar.

Den här artikeln berättar allt du behöver veta om hunden allergi ...

Allergiska mot hundar

Forskare tvivlar resterna om huruvida vissa raser producera olika typer av allergen än andra raser. Än så länge finns det inga bevis och man tror att alla hundar sprider samma allergener. En hund allergi dvs hund födoämnesallergi kan också utlösas av en viss hund.

Det är sant att vissa hundar betydligt mindre eller till och med extremt låga allergener producerar. Dessa hundar är även känd som "allergivänliga", "allergivänliga" eller "allergen-fri". Även om risken är betydligt mindre att dessa hundar utlösa en allergisk reaktion, en del människor är allergiska mot det ändå.

Fakta: Om du är allergisk mot någon hund, du är allergisk mot alla hundar, även om endast en liten. Helt allergi fria hundar inte existerar.

Hypoallergena hundar

Graden av hypo-allergiframkallande varje hund varierar kraftigt från en person. En allergipatient kan vara helt fri från symptom vid kontakt med en specifik hund, medan sjuka från att vara en annan där. I listan nedan hittar du de hundraser som tillskrivs högsta kvalitet allergivänliga egenskaper:

1. Pudel

Poodles är medelstora till stora hundar med lockigt päls eller sladd päls. Därför förlorar de relativt få allergener och de är mycket "allergi vänlig." Det finns många hybrider av pudlar med andra raser som är bra extra allmänhet tolereras av allergipatienter, inklusive Labradoodle, Goldendoodle och Schnoodle.

2. Labradoodle

Den "Labradoedel" är en korsning mellan Labrador och pudel. Denna hundras är speciellt uppfödda för att hundallergi. Innan du köper en Labradoodle är typiskt för en lång väntelista.

3. Goldendoodle

Den "Goldendoodle", "Golden Doodle" eller "Golden Doodle" är en korsning mellan en Golden Retriever med en pudel. Även denna ras är uppfödd speciellt för dem som är allergiska mot hundar. Priset på både en Labradoodle valp som en Goldendoodle valp är oftast mellan 1500 och 2000 euro.

4. portugisisk vattenhund

Den portugisiska vattenhund är en muskulös, medelstor hund. Hans päls är blank, tjock, lockigt eller frissigt i konsistens och svart, vit eller brun färg. Hans brorson, är den spanska vattenhunden i viss mån allergivänliga. USA: s president Barack Obama är stolt innehavare av en portugisisk vattenhund.

5. Schnauzer

En Schnauzer är en kantig, allergivänlig hund med en yvig skägg, mustasch och ögonbryn. Den så kallade "Dvärgschnauzer" är mindre i storlek och förlora så lite ytterligare allergener. Det finns också allergivänliga korsningar mellan Schnauzers och Poodles, som heter "Schnoodles" eller "Schnoedels".

6. Kinesisk Naken Hondje

Kinesisk nakenhund hund har hår knippen på huvudet, tassar och svans, men annars hårlösa. Även om dessa hundar är mycket allergi vänliga, kan de alltför ofta stolta vinnaren av "fulaste hund tävlingar."

7. mexikansk nakenhund

Den mexikanska hårlösa eller "Xoloitzcuintle" är en helt naken eller hairless hund med bred skalle och en lång nos. Denna hund har en mycket unikt utseende som inte är mycket uppskattat av alla. Observera även den relaterade "American Hairless Dog" och "Peruvian Hairless Dog" antiallergiska egenskaper.

8. Italiensk vinthund

Italienska Greyhounds är mindre kusiner greyhound familjen. De är mycket små och mycket korthårig och förlora så mycket allergener. De större vinthundar, inklusive Greyhound, är mindre utsträckning allergivänliga.

9. kerry blue terrier

Den kerry blue terrier är ett medium med en svart kappa som går genom åren viss missfärgning. Denna terrier har en extremt kinky, lockigt hår och en rolig skägg.

10. irish softcoated wheaten terrier

Soft Coated Wheaten Terrier är en medelstor, kraftig hund med rektangulära konturer. Denna egenskap hund är relativt allergi vänlig. Även hudvänliga egenskaper tillskrivs dessa kusiner i Kerry Blue och Wheaten "AiredaleTerrier", "Skotsk Terrier", "Welsh Terrier", "Bedlington Terrier" och "Aberdeen Terrier.

11. Basenji

Basenjin är en liten, ovanlig proffsiga hund, från Kongo. Förfäder "Kongo-terrier" redan visas i forntida egyptiska gravar. Basenjis har en slät, glänsande, kopparfärgad eller svart päls med en vit nos, hals och bröst.

12. Maltese

Maltesiska eller "maltesiska lejonen" är små, elfenben färgade hundar med en kryddig karaktär och en silkeslen päls som faller rakt ner i en skilsmässa. De är relativt allergivänliga och passar för många som lider av allergier till hundar.

13. Bichon à Poil Frisé

En curl hårig Leeuwtje eller "Bichon Frisé" liknar en maltesiska, men är något större. Denna hund har en vit, kräm eller grå päls som är lös, fluffigt och lockigt konsistens. Denna hund skulle tolereras av många patienter med hund allergi.

14. Havenezer

En Havenezer eller "havenese" är en liten hund med en frodig, vågig eller lockigt dubbla skikt bestående av långa silkeslen hår. Havenezers hör som de maltesiska och andra "lejon hundar" till Bichon familjen. Alla dessa Bichon skulle ha antiallergiska egenskaper.

15. Chihuahua

Chihuahuas är små hundar med en kort, spetsigt nos och påfallande stora öron. Eftersom en Chihuahua är så liten och så har en liten hudyta, sprider det anmärkningsvärt liten hund allergener. Detta är i ännu högre grad för korthåriga Chihuahua.

Observera att hundar är i listan ovan "allergi vänlig." Detta innebär att sannolikheten är relativt liten är att de ger upphov till allergiska symptom. Däremot kan anti-allergiframkallande aldrig garanteras och sannolikheten av hund allergi kvarstår, därför, alltid närvarande!

Dragen av allergiframkallande hundar

Medan vissa kan hävda något annat, alla hundar producerar samma typ av hund allergener, och så det är inte fråga om rasspecifika hund allergener. Allergener är i hudceller, hår, saliv och urin från varje hund. Sannolikheten att en viss hund hund allergi orsakade inte genetiskt betingade, och därför liten eller ingen ras specifik.

Det är sant att vissa raser producerar betydligt mindre allergen än andra raser. Denna "allergenkoncentration" eller "allergen intensitet" är beroende av följande egenskaper:

1. Storlek

Ju större en hund, desto större är senares hudyta. Ju större hudytan, desto fler hudceller och hår av hunden logiskt.

2. Hud

Huden på en hund uppdateras då och då. De ytliga döda hudceller fälls. Ju snabbare en hund går igenom cykeln av förnyelse hud, desto mer ilska det virvlar runt inomhus. I vissa hundar denna process sker mycket snabbt; på andra plågsamt långsam. Detta har främst att göra med den typ av hud och, i mindre utsträckning, med villkoret för hundens hud.

3. Coat

Det finns hundar med korthårig, lurvig, långhårig, mjuk belagda, lockigt hår, burrigt, ulliga och lurviga rockar. Den grad i vilken en hund hår och ilska förlust är i hög grad beroende på kapaciteten hos rocken.

Generellt håller en grov, lockig, fet päls mycket mer ilska fast men smidig, branta päls. Sålunda kan det betydligt färre allergener går förlorade och inhaleras. En annan faktor är pälsen och längden "ömsat" en viktig roll i hundallergi. Slutligen kan det vara lämpligt att belägga en hund regelbundet klippning eller rakning.

4. "Tvättbarhet"

En hund som regelbundet tvättas, tappar mycket mindre hår och ilska än en hund som aldrig tar ett bad. Men en liten, korthårig Chihuahua är logiskt tvätta betydligt enklare än en stor, långhårig tibetanska Mastiff.

Observera att vi ser mer bevis fram som människor är allergiska mot hundar, snarare än för enskilda raser. Detta skulle innebära att "allergiframkallande" av en hund beror på proteinproduktion av hunden i fråga och känsligheten hos den senares ägare och inte hundras.

Tips för att köpa en hund

Är du allergisk mot hundar, men ändå vill köpa en hund? Ta sedan åtminstone följande steg:

 • Betrakta företrädesvis en "hudvänliga" hund.
 • Besök uppfödaren och se till att du omedelbart eller inom 24 timmar efter att få en allergisk reaktion.
 • Be om ett prov av pälsen och hålla detta monster kontinuerligt i din omedelbara närhet.
 • Ta reda på om du kan hålla hunden "inför rätta", så kan återvända om allergiska symptom uppstår.
 • Ta en hund som lätt kan tvättas.
 • Låt pälsen och huden på din hund gör helst utomhus.

Symtom på hundallergi

De huvudsakliga allergener som orsakar hund allergier kallas "inhalerade allergener." Eftersom du andas in dem, vilket innebär att du andas dem. Din hund ilska, hund hår partiklar och torkade rester från inandning hund saliv. Dessa allergener är mikroskopiska och lätta och virvlar runt överallt i ditt hem.

Allergener som du andas i kontakt med slemhinnor i ögon, näsa, mun och andningsorgan och sedan absorberas i blodet. Slutligen allergener binder till antikroppar, vilket orsakar en allergisk reaktion. De viktigaste symptomen på en hund allergi är som följer:

 • Torra, blodsprängda, rinnande ögon
 • Andnöd, täthet +
 • Hosta och nysningar
 • Hudproblem: klåda, rodnad, angioödem, brännande känsla, nässelutslag
 • Irriterad, kliande hals
 • Trötthet och letargi
 • Täppt eller rinnande näsa
 • Astmatisk bronkit
 • Hort Ende och pipande andning
 • Huvudvärk

Tips för att minska allergiska symptom och förebygga

Är du allergisk mot hundar? Sedan finns det en hel del saker du kan göra för att minska allergiska reaktioner till ett minimum! Det är svårt att helt bota en allergi mot hundar, men tack vare dessa tips kan förbli praktiskt taget fri från symptom:

1. Att handskas med din hund

Det mest praktiska och uppenbara kursen är att ta ingen hund i huset. Men om du nödvändigtvis vill ha en hund, måste du vidta vissa försiktighetsåtgärder. Låt din hund uteslutande i ett visst område i ditt hem. Se till att en hund ligger aldrig ner på geschoffeerde bänkar eller stolar och hålla husdjur särskilt utanför ditt sovrum! Dessutom finns det hundar som bor i ett utmärkt-om eller inte heated- hundkoja.

Ytterligare tips: Det kan vara så att din hund inte orsakar några allergiska symptom, men någon annans hund gjorde. I detta fall är det tillrådligt att begränsa besök på hundägare. Dessutom har andras hundar inte i ditt hem.

2. Bostäder & living

Lägg inte golvbeläggningar, mattor på golvet, utan snarare laminat eller vinyl. Hala golv är i själva verket mycket lättare att hålla ren. Ta också minimera filtar, kuddar och andra tyg tillbehör i huset. I attribut belagda vävar och kan bygga upp över tiden, nämligen enorma mängder av hund allergener. Av den anledningen, läder och plast möbler allergivänligt än många tyger och stoppade möbler.

3. Hygien och rengöring

Dammsugning är en av de bästa åtgärderna mot hundallergi. En hund förlorar kontinuerligt hår, ilska och saliv, och spår av denna kontinuerliga virvel genom ditt hus. Några av dessa allergener lägger sig även på möbler, golv, mattor, gardiner etc. Ju mer du dammsugare, den "hypo-allergener" ditt hem!

Det är också lämpligt att tvätta med stor regelbundenhet och möbler för att ta bort med en fuktig trasa om du är allergisk mot hundar. Det är också viktigt att sängkläder, mattor och gardiner regelbundet byta och tvätta / ånga högst 40 ° C. Slutligen är det ytterst lämpligt att tvätta händerna efter kontakt med en hund och ta en dusch innan du går till sängs.

Ytterligare tips: Använd helst en "UV antiallergi dammsugare." Detta är en allergivänliga dammsugare med joniserande filter som suger upp nästan 100% av alla hund allergener och aldrig blåser. En dammsugare med HEPA-filter är en bra andra val.

4. Luftfilter

En luftrenare med UV-filter eller HEPA-filter är ett av de bästa sätten för att minska allergiska reaktioner mot hundar till ett minimum. De bästa luftfilter ta upp till 99,9999% av alla hund allergener in i honom. Speciella impregnerade HEPA-filter såsom Coway® och NanoBio® förstöra annan svampar, bakterier, virus och kvalster.

Extra tips: En UV luftrenare eller HEPA luftrenare fungerar mycket bättre att förhindra allergiska reaktioner mot hundar än "normala" elektro luftrenare.

Behandlingar och läkemedel mot hundallergi

Det finns olika typer av läkemedel och medicinska behandlingar för att behandla hund allergier och dämpa allergiska symptom. Nedan diskuterar vi de viktigaste:

1. Allergitestning misstänkt hundallergi

Efter katt allergi hund allergi är den vanligaste husdjur allergi i världen. En hund allergi kan inträffa omedelbart efter födseln, men också utvecklas senare i livet. Om du absolut vill veta om du är allergisk mot hundar, då kan du genomgå två tester ...

Först av allt, det är RAST-allergitest. För en RAST test, ett blodprov som tas via RAST-metoden, analyseras för särskilda antikroppar. Immunoglobulin E är den huvudsakliga antikroppen som skapas under inverkan av hund allergener.

Vi skilja pricktest. Detta är för att anbringas hög-koncentrerad hund allergen till huden. Den behandlade huden sedan punkteras, och kontrollerar om en allergisk hudreaktion uppträder. Den större mer allergisk mot något galbult, ju mer du är för hundar.

Fakta: Det finns fyra olika grader av hund allergi. För Grade 1, är du lite allergisk mot hundar. Klass 4 är den allvarligaste formen av hund allergi.

2. Antihistaminer

Den huvudsakliga formen av medicinering mot hund allergi är "antihistamin". Antihistaminer är läkemedel som hämmar frisättningen av proinflammatoriska antikroppar i kroppen. Kända exempel på hans antihistamin Zyrtec, Aerius, Azaron och Fenistil.

Ett antihistamin tas vanligen oralt i form av ett piller eller en tablett, men kan också administreras med hjälp av hud injektion via en spruta, inhalation via en inhalator, droppar i ögonen och grädde på huden. Allt som allt, antihistaminer se till att ingen eller i varje fall sker en betydligt mildere- allergisk reaktion efter kontakt med en hund.

Fakta: för våldsamma former av hund allergier är också ibland kortikosteroider, mastcellstabilisatorer och recept avsvällande medel.

3. Immunterapi

Immunterapi mot hund allergi är även kallad "desensibiliserande" eller "hyposensibilisering". Det är en långtidsbehandling, där du kommer att göras successivt okänslig för hund allergener. Någon som är allergiska mot hundar får i så fall administreras systematiskt hund allergener, tills det immunitet nås. Immunterapi kan utföras via droppar under tungan eller genom hudinfektioner.

Slutligen

Allergier mot hundar märks främst genom irritation och klåda i näsan, ögon, hals och lungor. Den dåliga av en hund allergi är hår och ilska från hundar tjäna som en näringskälla för dammkvalster, som kan orsaka allergiska symptom i sin tur. Dessutom husdjur transporterar pollen, damm och svampar i sin päls med det som också kan ge upphov till allergier.

Är du allergisk mot hundar och är ovanstående information visat sig vara användbart? Lämna en kommentar nedan och / eller liknande plats på Facebook via den här knappen ... Ja, det är möjligt.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (39)
Åsgöt Ekdahl
  Like 2   Dislike 1

Jag är därför SUPER allergiska mot hundar. ARGH och många av mina vänner har hundar. Lyckligtvis, bra allergipiller, men Hej du kan inte alltid förutsäga. Och att tro att jag brukade vara bara har själv haft hundar. Jag hade också testat mig med ett sådant hem test, men det har varit ett halvt år sedan. Detta visade att jag var allergisk mot många djur, inklusive katter och grejer. Men som kommer att få det bästa av det. Men ja, vi måste lära oss att leva med det.

Gullbrit Wahlberg
  Like 5   Dislike 2

Paul, ja ni har rätt, jag ser att du har vad problemet är, och det är särskilt viktigt att inte vara alltför impulsiv och oansvarigt mot framtiden. Jag tror att vi kommer att vidta åtgärder och lät honom gå i kontakt med ett par hundar. Vanligtvis snart känner han som om det inte kommer, men utan att göra det alltför mycket hopp sätta som så småningom kommer vi verkligen att kunna få det att hända. Men ingenting vågat, hälften vunnet, och det finns färre njutning än att börja titta på valpar. 😉

Dilara Sparv
  Like 4   Dislike 2

Jaaaa! Jag är för ett tag sedan med en vän att besöka kullen från vilken dess nuvarande Golden Retriever har sitt ursprung. Begravda under 11 guldlockiga valp är riktigt bra! 😀 På den tiden jag tror att det är såååå mycket olyckligt att min fru är så mycket allergisk. Vi har funderat hyposensitisation, men en sådan process kan ta år och inte erbjuder en 100% garanti. 'T förblir ett dilemma ...

Holmvid Ekström
  Like 0   Dislike 0

Hej Paul, jag är mycket glad över att ha kommit hit. Kanske kan du skina ett ljus. Jag bor med min pojkvän och alltid velat ha en hund när jag gick att leva åtskilda, men du gissade rätt: vän ​​är allergiska mot jack russell av en vän, den tyska herden och bandet av en vän, katten av min moster , kommer att drabbas om huset är för dammiga. Skulle min vän att alla hundar är allergisk ?? Hår eller ilska? Inte bara för att veta säkert? Hur kan jag tolka och ta reda på om det fortfarande finns en hund som han kunde bära? Han tar på våren och sommaren ändå anti-allergi piller. Jag undrar vilka åtgärder vi kan vidta för att se om en viss hund han kan tolereras väl. Kanske kan jag ens ställa frågan till en läkare?

Viger Magnusson
  Like 4   Dislike 1

Kära Laura, Om din vän står inför en sådan variation av inhalant allergier och luftvägsbesvär, dess lite svårt att hitta en lämplig hund. Du skulle vara en "icke-allergiframkallande" Labradoodle eller guld- klotter kan försöka, men om det senare visar sig att det verkligen är en hund allergi, som är extremt riskfyllt. Du kanske försiktighetsåtgärder redan kunna utföra ett allergitest av en allergolog och / eller hudläkare, särskilt när det gäller hund allergener. Eller du kanske har att besöka ett antal uppfödare för ett par timmar i intensiv kontakt med hundar och se vad som händer. Min fru är allergiska mot allt som växer ... Vi är båda galen om hundar, men ser så långt borta eftersom jag kan inte bara låta en hund gå när det visar sig vara fel. Onwijs önskar en lycka till!

Eve Amundson
  Like 2   Dislike 0

Kära Paul, jag har sedan drygt tre år, en sheltie / chihuahua kors. Jag har nu sedan en månad verkligen lider av uppsvullna ögon och nästäppa. Min hund är ruggning, så mycket extra skjul. Jag tycker själv att det är frågan. Du kanske har tips för mig? Kanske extra tvätt eller borstning? Jag dammsuger varje dag, verkar flera gånger om dagen för att suga mig tillbaka en massa bra! Vet du vad som kan hjälpa?

Vivan Södergren
  Like 1   Dislike 1

Kära Maaike, Frankly dammsugning och ånga ganska mycket allt du kan göra. Överdriven tandborstning / kamning kan vara skadligt för kvaliteten på pälsen på din hund och KORREKT också starkare håravfall och hud peeling. Dessutom, genom att kombinera igen allergener kommer virvlar genom luften, som du sedan andas igen. God hygien och skötsel av din hund är ett absolut måste, men korthåriga hundar som du inte borsta mer än en gång per vecka och långhåriga hundar högst en gång varannan dag. En anordning köp luftfilter med en ordentlig HEPA-filter är dock ett absolut måste. Och personligen skulle jag prova ett antihistamin när du utför tänkt allergisymtom. Om klagomålen degraderas direkt, du vet säkert i alla fall att det är en allergisk reaktion. Lycka och styrka! Hälsningar, Paul

Betzie Lindquist
  Like 3   Dislike 1

Kära Paul, jag har astma / KOL och har sedan fem dagar Labradoodle i huset. Djuret är en korsning mellan en Harlequin en dvärgpudel och labrador retriever, så ingen verklig Austrialian Labradoodle. Hunden skjul nästan ingen, jag ser i genomsnitt en eller två hårstrån om dagen, så en eller två ilska rätt? Det finns dock stora skillnader mellan denna korsning eller en sann australiska Labradoodle eller inte? Jag har några fler problem med min nöd och får hosta upp slem svårt. Är det lämpligt att köpa -as på denna webbplats avskrivna en luftrenare med HEPA-filter för att minska min allergisk reaktion till ett minimum? Denna webbplats beskrivs också; immunterapi, och / eller antihistaminer som en av lösningarna, denna verkliga eller förblir det enda arbete med test? Jag har redan haft en allergi test gjort och hundhår är det värsta, följt av katthår, gräspollen, damm och kvalster. Min fru dammsugare och swiffert laminatet varje dag, hunden varje dag, efter uttag, kammade och rengöras. Avslutningsvis, skulle jag vilja veta om tvätta flera gånger i veckan kan göras. Detta kallas som en av lösningarna på denna webbplats, men jag vet inte om detta gäller även till denna korsning. M.v.g. Marcel

Torfast Brodd
  Like 3   Dislike 2

Kära Marcel, ärlig jag sa inte en hund expert, så specifik information om korsningar mellan Harlequin Poodles och Minilabradors Jag kan tyvärr inte erbjuda. Jag har främst inom ämnet hund allergi fördjupas eftersom min fru är extremt allergisk mot hundar, katter, pollen, kvalster, damm, osv ... en historia så liknar ditt. Det är förvisso inte en hund hår förlorar så mycket som ilska. Hundar kan omedvetet förlora tiotusentals ilska, utan att de förlorar ännu ett hår. Så det finns en stor skillnad mellan spridning och ömsat. Sammanlagt finns det många hundraser som främjas under namnet "allergivänliga" eftersom de knappast förlora henne, men det finns även hårlösa hundar som INTE torrfäller, men som ändå sprida en hel del ilska. Tvättningen av en hund är en hund med avseende på allergi mycket fördelaktigt, men för hunden själv, är det inte så bra alls. För hundar med en mjuk, silkeslen päls brukar rekommenderas att tvätta dem varje månad. Hundar med en styv, senig man bättre ÄNNU mindre frekvent tvättning. Tvätt kan undergräva den naturliga motståndet i hundens päls, vilket gör pälsen och huden är mer mottagliga för svamp- och bakterieinfektioner. Flera gånger i veckan verkar i varje fall inte nödvändigtvis bra för hunden. Immunterapi för allergier är definitivt värt att försöka, men det är en extremt lång och intensiv process som kan ta tre till fem år. Fördelen med immunterapi är att inte bara behandlar symptomen, men faktiskt adresserar den underliggande orsaken till hund allergi. Så småningom kommer du att vara mindre eller inte längre svarar på hundallergener, men den slutliga effekten är omöjligt att förutsäga i förväg. Hursomhelst kommer du att bli mindre eller inte längre lida av dina allergiska symtom. En hel del styrka i alla fall! Hälsningar, Paul

Törne Olander
  Like 0   Dislike 2

Kära Paul, Tack för ditt svar och förklaring av hund allergi. Igår köpte jag en luftrenare, "LightAir IonFlow 50 Style", sett på Lightair.com. Denna luftrenare skickar 3 miljoner negativa joner per sekund i luften. På nanonivå, dåliga luftpartiklar som du inte kan se och därför andas in neutraliseras och åter lockas av den statiska effekten i luftrenaren. Det återstår därför ren luft över. Så du har inga filter och liknande. Med varmt vatten den statiska delen är en gånger i veckan med ljummet vatten. Jag har läst många kommentarer från människor, främst lungproblem, var mycket positivt. Det är maskin gör ingen buller och använder nästan ingen ström. Köp är ganska dyrt 400 eller 500 euro. Jag undrar om du har erfarenhet av Airlight luftrenare. M.v.g. Marcel

Clarice Bergqvist
  Like 5   Dislike 2

Kära Marcel, i mina artiklar om mögel allergi och andra luftvägsallergier har också fått många frågor om luftfilter / luftrenare. Jag vill helst inte släppa ut mig om specifika varumärken, men det finns en hel del skit luftrenare på marknaden, särskilt inom konsumentsegmentet. Många filter gör ingenting alls eller är lämpliga för ett område med flera kvadratmeter och en volym på några kubikmeter. Så du måste titta främst på den erforderliga filtreringskapaciteten neutralisaitecapaciteit, ventilationskapacitet och jonisering kapacitet. Med många allergivänliga luftfilter, dessa aspekter är starkt överdrivna. Hur som helst du har inget att ett luftfilter utan fläkt; Det måste ifrågasätta tvångsluftcirkulation. Också bara jonisator har ingenting. Det bör alltid finnas ett HEPA-filter finns i en luftjoniseraren, eftersom du kommer inte bara neutralisera mikroorganismer, men även filtrera partiklar / fångst. Många luftfiltertillverkare hävdar att deras produkt är baserad på jonisering, men i verkligheten finns det produktion av UV-ljus och ozon, som i teorin visserligen joniserar, men inte nödvändigtvis signifikant. Det kan vara en god grund, men kapaciteten hos fläkten och filtermaterial som används är mycket viktigare. Det kan vara att det är ett elektrostatiskt filter, baserat på corona / utloppsplatsen, men jag tvivlar på det mycket. I filter koronaurladdning används för att ladda för att samla jon och de joniserade dammpartiklar på en yta, men du bör se och höra. Dessutom, en sådan chock enhet inkluderar ozon, bör du kunna läsas i förfrågningsunderlaget. Hur som helst du talar mer eller mindre om HVAC-filter i samband med t.ex. ozon och formaldehyd, där omfattande regler och riktlinjer är inblandade. Dessutom finns det fortfarande ett elektrostatiskt filter med en fläkt som erfordras för luftrörelse. Eftersom gör ingen buller luftrenare nämns av dig och innehåller ingen löstagbart filter, har du förmodligen att ta itu med en extremt dyr UV-lampa som i viss mån fotokatalytiska oxideerrt, men utan högvärdigt UV / fotocell omvandlar denna process har ingen vatten på kvarnen. Om det trots avsevärda mängder av joner kommer i kontakt med i luftburna partiklar, så träskor i teorin tillsammans, vilket gör dem tyngre och fälla, men att du är frälst ännu inte slutgiltigt. Hur som helst effektiviteten hos en sådan anordning är helt hypotetiskt så länge specifikationerna är så vaga och inte stöds av siffror ... Då kan du faktiskt lika bra en mygga lampa från några tiotal platser, som även lockar en hel del damm och även förstör celler mikroorganismer ... Gå därför föredrar en luftjoniseraren med en stark och ändå tyst fläkt och hög kvalitet allergivänliga HEPA-filter över jonisering filter; tack vare en kombination av hög kvalitet filtrering jonisera och mekaniskt ta bort upp till nästan 100% av de dammpartiklar som finns i luften, allergener, svampar, virus, bakterier och organiska föreningar från inomhusluften. Mot bakgrund av hund allergi har du oändligt mycket mer för den. Efter allt, du vill neutralisera atmosfären, sterilisera, rena och oxidera, men när "filteranordningar" utan själva filtret gäng helt enkelt överförs eller släppas, så att du kommer fortfarande att komma i kontakt med hundallergener. Hälsningar, Paul

Bergithon Borg
  Like 4   Dislike 1

God kväll, Paul, jag återigen tacksam för din kommentar. Jag kommer tillbaka denna vecka föra LightAir jonisator. Baserat på ditt svar, jag beställde nu WINIX U450, kan det filtrera ett utrymme upp till 99 m2. Detta renare har en sann HEPA-filter, Plasma Ionizer, aktivt kol och höga CADR värden. Priset är, med ytterligare filteruppsättning, väsentligen densamma som den jonflödet. Jag är nyfiken på vad du tycker om detta köp, kan jag alltid skicka tillbaka honom. På din webbplats du har nämnt namnen "Coway och NanoBio", men Conway är mer lämpade för mindre utrymmen och NanoBio kan inte levereras och, om jag läser rätt. Efterföljaren av NanoBio skulle vara så här WINIX U450, ordning "LTEC-Luchtreiniger.nl". Tack igen för båda reaktionerna, har hjälpt mig väl. M.v.g. Marcel

Severin Heidenstam
  Like 0   Dislike 1

Hej Marcel, jag upprepar: Jag är ingen expert, men för mig, den nuvarande beskrivningen av din nuvarande luftfilterenhet i alla fall som en enhet som faktiskt kan filtrera luft / spolning. Jag är nyfiken på din användning upplevelse! Särskilt när det gäller hundallergi ... Hälsningar, Paul

Thiodolf Lindblom
  Like 1   Dislike 0

Hej, I december beslutade vi efter tre års hund paus "igen för att starta en hund. Vi har två barn och tycker att det är roligt för dem. Den yngsta är 3. Efter en sökning vi fallit för en söt hund. En valp doodle. Allergitest på uppfödaren reagerade inte när vår dotter. Det test som vi gjorde eftersom de svarade med en allergisk första besök. De hade också katter hemma, därav testet. Pup tvätta med barn i bilen och vänta men ... När inträffade inget svar, beslutade vi att ta steget. Nu 4 dagar sedan valp i vårt hus. Vid varje lekfull slicka vår flicka blir fortfarande röda fläckar i ansiktet. Vi blev chockade ... Gosh ... Fortfarande ... Vad händer nu? Hon säger att det inte kliar. Hon säger att hon inte har någon ytterligare erfarenhet ... men få det från dåligt till värre? Vad kan hända om hon vänder allergisk och vi hålla hunden? Eller ska kroppen "bara få använda" och hålla reaktion rodnad senare? Hjälp, eftersom jag inte vågar njuta av vår valp eftersom jag är rädd att behöva säga adjö ...

Reinmund Mattisson
  Like 2   Dislike 1

Kära Romy En allergi är en extremt våldsam reaktion av en persons kropp för att främmande ämnen som är ofarliga eller tom användbara för den stora majoriteten av andra helt och hållet. Det är omöjligt att förutsäga i förväg om en person utvecklar en allergi mot hundar och hur fungerar någon hund allergi. Människor kan visa i stort sett från en dag till en allergi eller anafylaxi, men ledde fram till det ofta går obemärkt och gör så för en stund. Förresten, människor kan helt plötsligt ur en allergi VÄXA UR "och plötsligt förbli fri från symptom. Först av allt, jag tror att det är viktigt att vara säker på att det finns en faktisk hundallergi; Detta kan vara din dotter specifikt testad av en allergolog eller hudläkare. Om det visar sig att det faktiskt finns en hund allergi, då är det normalt föreskrivs en antihistamin för att undertrycka allergiska reaktioner när det gäller hund allergener. Nackdelen med detta är att alla typer av antihistaminer kan ha biverkningar och att trots allergi medicin ännu klagomål kvarstår, däribland hudåkommor, luftvägsbesvär och trötthet. En tydlig scenario för utveckling av allergier sammanlagt inte existerar, så det är verkligen en fråga om schabring och vid behov bort allergener eller undertrycka allergiska reaktioner. Hälsningar och önskar er styrka, Paul

Torben Hammarberg
  Like 2   Dislike 2

Gentlemen / Ladies, har vi tio år två hundar, gränscollie. Efter tio år, kan jag fortfarande vara allergisk mot hundar?

Sjul Lindholm
  Like 5   Dislike 0

Hej Paul, har vi nio år av en labrador och jag har aldrig haft något obehag. Nu har vi två veckor sedan en Labrador valp där och jag SNÖRVLA vad är andfådd, hosta, har rinnande ögon och ont i halsen och det finns en hel del brunaktig snor från näsan. Kan det vara så att jag specifikt för puppies'm allergisk? Om det var en vanlig förkylning, bör det ändå vara mindre, men jag känner att det är värre. Tack för din tid!

Lillebritt Skoglund
  Like 4   Dislike 1

Nej, det finns inget sådant som en valp allergi. Så det kan inte vara så att du är bara allergisk mot valpar, så mycket för unga hundar och inte för vuxna hundar. Det kan inte vara så att allergener i en hund förändring som hunden åldrar. Det kan mycket väl vara så att en hund sprider fler allergener än den andra hunden.

Janeck Heidenstam
  Like 1   Dislike 2

Hej kära människor. Vad sorgligt allt du har denna allergi. Eftersom du är så förtjust husdjur! Jag har sedan några veckor andas problem. Jag lider av min söta pojke, Anne. Doktorn sa, du bör kasta katten för kattallergi. Som om det är så enkelt! Vi har nu honom fem år och vi njuta av det så mycket. I nästa måndag annat möte med GP. Jag ville kanske köpa en hund i stället för en katt. Men när jag läste det på det sättet, är det inte klokt på grund hund allergi. Så hur som helst letar efter ett bra hem för Anne. Mycket ledsen!

Ils Stenbeck
  Like 5   Dislike 0

Kära, jag har en långhårig chihuahua sedan tre år. Eftersom mina 4 år, jag är allergisk mot praktiskt taget allt har en kappa. Ändå bestämde jag mig för att köpa en hund. Jag tar åratal antihistamin som hjälper mig mycket väl. När min hund var en valp, svarade jag oerhört allergisk mot honom. Men plötsligt har stannat helt ... Jag kan böka med näsan i rocken, utan något svar. Det märkliga är, när jag går att besöka andra personer med en hund, jag reagerar allergisk otroligt och jag kan vara sjuk i flera dagar där. Är det möjligt att efter ett tag blir immun mot din egen hund? I andra Chihuahuas Jag reagerar så loppet inte kan ljuga ... Tack! Med vänlig hälsning, Virginie

Arthur Lidholm
  Like 0   Dislike 0

Hej, Jag har sedan ett år eller tre en hund. Egentligen aldrig haft en allergisk reaktion, som inte kan tolereras. Jo jag vet att om till exempel han slickar min arm, jag får stötar och börja klia. Kanske en lätt form av allergi? Inte riktigt störande dock. Men sedan en vecka I rinnande och täppt näsa, halsont, huvudvärk, mycket ont i ögonen, trötthet etc. Detta började när jag träffade honom efter min semester gick att komma ur guesthouse där han stannade i två veckor och det bara inte kommer att gå. Han har fått andra livsmedel där. Vad som slog mig var att han var verkligen krabbor och hade en hel del håravfall. Jag tror att han har inte svarat väl att föda att "han hade, och att" han nu producerar ilska som jag reagerar. Samtidigt ser rocken bra igen. Jag reagerar tillfälligt på hans dåliga päls / skinn, eller har jag fick verkligen en allergi? Vill min hund verkligen inte förlora hey ... Tack för ditt svar.

Kjellvast Haglund
  Like 1   Dislike 1

Kära Pino, är tyvärr inte bara 1-2-3 för att avgöra vad som har förändrats dig eller din hund. Om du vill ha säkerhet, kan du ansöka om ett allergitest för att se hur intensiv din kropp reagerar bara hund allergener. Jag vet inte hur länge svårighetsgraden av din hund allergi förefaller ha ökat, men är beroende av det, du kan också bara titta på det. Vad som också kan ha hamnat är att en hel del av allergener från andra hundar i pälsen på din hund när du glädjas åt hunden borta. Kanske är det värt att ge din hund en grundlig badderbeurt ... Hälsningar och styrka, Paul

Mans Hedberg
  Like 4   Dislike 2

Paul Day, Först av allt tack för din kommentar. Jag har nu en kort vecka påverkas. Jag är i min semester också varit i kontakt med hundar, helt inget svar. Har precis köpt vissa åtgärder för hud och päls. Bland andra får vad han gör alltid bra. Förresten, jag har märkt att "han har varit i guesthouse hund loppor, trots baksmällan som han fick från veterinären. Jag ska i kväll med mask och alla men en gång på gång. Först av allt han har varit bra tvätt / dammsugning etc. och behandla loppor. Jag tror att han en gång var verkligen bra och nästa dagar för sent simma. Efter badet, jag kommer att behandla honom för loppor. Kanske kan jag vara mer reaktiv till lopp? Hoppas verkligen att det kommer att blåsa över när problemen med hud / päls och loppor är lösta. Tack igen för ditt svar.

Gilla Hagerstrom
  Like 4   Dislike 1

Kära Pino, kan det mycket väl vara så att du har en allergisk reaktion mot loppbett. I själva verket, den tid eller allergisk överkänslighet mot loppsalivproteiner av; Detta visar sig vanligtvis i extrem klåda, eksem utslag och kliande nässelutslag. I så fall skulle det i vilket fall som helst också röda stötar bör vara synlig på bettet. Eftersom de symptom som du beskriver fler weghebben av en inhalation allergi, verkar mer troligt att du är allergisk mot något du andas in, till exempel, damm, ilska eller mögelsporer. I den här artikeln om loppor du hittar önskad information om förebyggande och bekämpande loppor i huset. Det finns en rad kvar till populära artiklarna om loppor med många tips och berättelser från experter. Förhoppningsvis hittar du däri vad du behöver! Hälsningar och framgång, Paul

Krisse Degermark
  Like 4   Dislike 2

Vi hade redan en katt, men för ett år sedan en katt runt. Den andra är mycket tillgiven och kommer att sitta i ditt knä, men de är båda mycket söt. Nu har jag några månader sedan verkligen brytt sig om mina lungor. När min dotter en bok att läsa, då är jag redan andfådd. En allergitest gjort och det visade sig att jag är verkligen allergisk mot katter. Jag tycker att det är ett sådant svårt beslut, men jag tror att jag fortfarande måste gå till en annan vård i hemmet. Jag vaknar på natten "no air" get. Detta kan tyckas så verkligen komma en sådan älskvärd husdjur!

Gölu Larsson
  Like 0   Dislike 1

Ja tyvärr; människor kan verkligen extremt våldsamt svara på hundallergener och kattallergener. Det är också därför vi inte har hundar eller katter hemma och alltid har att säga nej när folk frågar om deras hund eller katt kan det komma att besöka, eller kan komma och bo i bilen kan köra det ... Min fru har efter en sådan dag i veckor eller till och med månader bördan av kvarvarande ilska. I den här artikeln om kattallergi kan du faktiskt läsa om allergisk mot katter. Det finns också många kattraser där de allra flesta människor mindre troliga eller allergiska. Styrka det! Hälsningar, Paul

Håkon Hellquist
  Like 4   Dislike 2

Sedan 14 dagar jag har två underbara engelska Bulldog valpar i huset! Jag hade nästan hundar hela mitt liv, men nu för första gången denna ras. Kan du fortfarande vara plötslig allergisk eller reagera? Eftersom jag har flera klagomål om min andningsorganen, ögon och hud och blir värre. För att vara ärlig jag gjorde droger för astmasymtom, detta har jag hela mitt liv och aldrig haft symptomen blev värre att hålla en hund i huset. Jag skulle vilja veta var detta kom från så plötsligt?

Lisbeta Stenström
  Like 1   Dislike 2

Förmodligen är det upp till de enskilda hundar Det kan vara så att de sprider relativt stora allergiframkallande enzymer.

Nore Hjulström
  Like 3   Dislike 1

Paul, tack för din kommentar. Jag ska se om jag kan hitta en lösning. Skulle de inte förlora!

Rörik Berglund
  Like 0   Dislike 2

Vi har nu en liten valp av en icke-sprider arter, men du måste ofta kam, etc., utanför! Vid testning med uppfödaren jag reagerade inte, men nu är hon en vecka hemma, jag känner min lungor / bronker ner. Jag visade sig också att reagera mycket starkt till fodret. . Jag kommentera även labradorer och stora håriga hundar, men mildare i små raser ... Därför har vi en halv maltesiska. Med en garanti för att hon kan återvända om det fortfarande stigande astma. Jag älskar djur, men jag vill också att andas. Minskar efter puppyhood? Kanske jag borde de av oss då och jag kan fortfarande starta hyposensibilisering? Det kommer att vara mycket missas. Jag torka golvet varje dag och håller övervåningen odjuret gratis. Vad händer nu?

Sigfinn Almgren
  Like 0   Dislike 1

Kära Ilse, är detta verkligen inte klokt att uttala sig om. Chanserna att du är allergisk är mindre över tiden i allmänhet inte särskilt stor, men det är möjligt. I vissa fall försvagades allergi något, men "över det växa" är ganska ovanligt. Det har ingenting att göra med en ålder av hunden, men med eventuella ändringar i din kropp. Hur som helst är detta en ren chansning. Hyposensibilisering tar år i alla fall och även garanterar inte, så du har det vid denna tid inte så mycket. Jag tycker det är verkligen ett val: att hålla din hund och leva med konsekvenserna av din hund avkastning och leva med konsekvenserna. Det låter hårt, men det är vad det tyvärr kokar ner till. Jag vet att din frustration lite, min fru och jag älskar absolut djur och skulle älska att två hundar, men hon är väldigt allergisk mot allt som rör sig. Vi ansåg mycket lång tid att prova en anti-allergen "race, men vi vågar inte spela till ... Rent för att undvika en ointaglig beslut som din. Tja, på den info har du naturligtvis ingenting vid denna tid. Hur som helst en hel del styrka för dig! Hälsningar, Paul

Juni Forsman
  Like 5   Dislike 0

Hej, jag hade också en fråga: Är det någon bekant med den redan har astma? För år hade jag lite störd av det och nu har jag sedan juli, en hund och är nu mycket orolig för att jag är allergisk mot det. Någon har erfarenhet av att bygga en allergi? Igår gjorde jag ett blodprov, så måndag jag vet mer. Redan började igen för att salbutamol eftersom problemet är dålig. Är mycket spänd innan utslagen, verkligen vill göra min söta hund inte gå bort ... Och om han var orsaken han är absolut ingen allergivänliga hund kallas ... liknande reaktioner Mvg Gerdi

Andor Ceder
  Like 5   Dislike 1

Bästa Gerdi, är det i alla fall redan länge varit känt att personer med astma eller luftvägsallergier lättare inhalant allergier utvecklas än en vanlig människa. Sannolikheten är därför finns absolut. Jag är nyfiken på resultatet i morgon. Förhoppningsvis din astmasymtom inte är orsakade av din hund eller kat.Sterkte och hälsningar, Paul

Sophus Nystrom
  Like 4   Dislike 0

Tack Paul, det lite om snabbt utveckla en respiratorisk allergi om du hade astma, visste jag inte. Du kan bygga det. Tack för din kommentar. Full av spänning och besvär jag kommer att vänta och se i morgon. M.v.g. Gerdi

Birre Malmstrom
  Like 1   Dislike 1

Jag fick just en ny hund. Men då jag var tvungen att sova på soffan eftersom han alltid skällde, jag hosta hela tiden och det är verkligen kittlade min hals. Jag kommer ofta i kontakt med hundar och har aldrig haft några problem med det. Vem kan hjälpa mig med detta problem?

Baltzar Schauman
  Like 1   Dislike 1

Hej kan kanske någon hjälpa? Jag bor hos en familj med två hundar. Sedan jag kom hit är min rätt och min näsa får jag tillsammans med en hel del hosta och lätt andnöd även måttlig väsande. I gästrummet allt försvinner långsamt, utom täppt näsa. Jag har redan en katt allergi och hösnuva och tvivel nu hunden. Känner du igen de symptom som kan ge mig ett svar?

Luther Lindblad
  Like 4   Dislike 1

Kära V. Bemmel, kan det vara absolut hund allergi, särskilt om hundarna aldrig skulle komma på gästrummet. Annars skulle det fortfarande vara en mögel allergi, dammallergi eller hus kvalsterallergi kan vara. Denna typ av allergi är i själva verket alltför ofta områdesspecifik. Styrka, Paul

Ate Ekblad
  Like 4   Dislike 1

Jag tyvärr allergisk, och jag verkligen verkligen som en hund skulle vilja. En sådan "allergivänliga hund" låter bra, men jag är rädd att jag måste vara det så småningom ändå allergisk att demonstrera.

Dagvor Lindbergh
  Like 1   Dislike 1

Jag hade en australisk labradoodle ... lång väntelista, 2.000 euro och super allergisk! Jag är mycket allergisk mot en Labrador, så labradoodle inte var för mig. Jag kommentera också på saliv och urin ... och sedan tyvärr gör rasen liten skillnad. Tyvärr för mig, inte en hund. Jag vill följa en desensibiliseringsterapi, men det tar fem fasta år. För mig, för närvarande inte en hund.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha