Doftande blommor och växter skapar ett paradis av din trädgård

Nästan alla blommor och växter har en viss lukt, men en del kan lukta riktigt berusande. Till exempel är det underbart att sitta ner med slutna ögon i en rosenträdgård, eller att ta in mycket doftande hyacinter tidigt på våren. En trädgård full av blommor och växter, där året runt för att uppleva något faller och där doftande blommor gör upplevelsen ännu mer intensiv, kan med tiden bli ett paradis för ägarna.

Välja doftande blommor

Vem har en privat trädgård, står i organisationen och den årliga våren tur ofta ett svårt val. Variationen i träd, buskar, växter och blommor är magnifik. Att välja en bra mix för den privata trädgården finns en mycket roligare, men absolut inte enklare. Inte bara färgen på blad och blommor, men även lukten är ofta en del av beslutet att ta en viss växt. Särskilt under de senaste åren är i plantskolor alltmer uppmanas att gamla arter av växter med doftande blommor. Så var doftande rossorter nästan försvunnit från trädgården bilden, men mer och fler arter tillbaka nu.

Doftande blommor tidigt på våren

Vem mycket tidiga doftande blommor i trädgården kommer att få, särskilt växt hyacinter och liljekonvaljer. Speciellt de sista växter tar ofta på ett eget liv och sprida väl genom rötterna. De växer ofta vilt i skogen, så som är en grupp av träd i trädgården kan ha dem där nära växter och sedan behöver aldrig gå att se, men även på andra ställen i trädgården, de gör det rätt. Blommorna kan sättas med några blad i en vas, men det luktar mest en dag eller två dagar. Längre de håller det oftast ingen roll där. I trädgården, men blommorna längre.

Blommande träd

Japanska körsbär med sin mörkrosa, nästan lila blommor, blommande med sina ljusrosa blommor kan kraftigt lukter under blommar tidigt på våren. Blommorna av askan matas under blomningen av en söt doft. Förresten, även blomman klasar av lindar stark söt doft. Klipp grenar med blommor av den japanska körsbär eller Prunus hålla det för en vecka i en vas om de är avskurna åtminstone god snett, men det roligaste du ut det ändå. Förresten luktar alla blommande fruktträd samt.

Buskar med doftande blommor

Många blommande buskar doftar gott. Det finns naturligtvis lila på våren hela området kan du njuta av dess subtila blommig doft. Syrener buskar kan ha vita blommor, men även i ljuslila, ljuslila och mörklila färger. Snöboll buske doftar också samtidigt på våren. Kaprifol, som tar dig längs en spaljé eller längs en pergola kan göra klättring, blommande lite senare, som lavendel busken och fjärilsbuske, som för övrigt kallas så eftersom dess nektar verkligen speciellt lockar fjärilar. Mimosa är en annan, för många människor lukta blomma med vackra gula färg. Jasmine är en buske som lockar många människor i sina glansdagar av hennes söta, attraktiv doft och dess vackra vita blommor. Syrenerna hålla den i en vas tveka en vecka. Emellertid snöboll är inte lämpliga för vasen. Lavendel kan ta in under blomningen och sätta i en vas. Efter blomningen, kan du lagra de torkade blommor i en tygpåse och som ett botemedel mot nattfjärilar låg i linneskåpet. Malar hatar lavendel doft.

Doftande blommor av växter

Doftande växter finns överallt. Således är ärta mycket tacksam årliga klättring växt som i många ljusa färger och trevlig lukta din trädgård hela sommaren hjälper. Så länge du har vissna blommor uitplukt kommer att fortsätta att leverera blommor. Inte undra på att denna anläggning är så populär bland trädgårdsmästare utan gröna fingrar, eftersom det inte finns mycket behov av att odla den. Allt som behövs är en klätterställning längs väggen, trådnät, eller något annat som du kan knyta den i uppåt klättra. Fresia ?? s är också starkt doftande blommor som kan övervintra i skyddade ställen i trädgården varje sommar och få blommor. För resten dofter i princip alla sommarblommor såsom salvia ?? s pelargoner, ageratum, verbena, etc., bara inte på samma gång och inte alla är lika stark. Vissa blommor luktar starkast under dagen, andra på kvällen och det finns även blommor som bara ?? natten luktar.

Rozengeur

Rosen är blomman av valet. Speciellt den röda rosen är en symbol för kärlek och gärna ges som ett tecken på tillgivenhet och kärlek. Den gula te ros och rosor i andra färger är välkomna gäster i trädgården och inomhus i en vas. Speciellt doftande rosor nu åter planteras i trädgårdar. Gamla, ibland glöms bort vilda arter som ger en härlig rosendoft, nu är återigen mycket populär. Engelska trädgårdar är kända för användning av rosenbuskar och klätterrosor, även klättra träd i gamla trädgårdar och kunde försämra ordentlig vård enorma blomma kluster.

Örter kan också luktar

Örter kan även avge doft. Ta till exempel basilika, som vid första kontakten av bladet redan avger en stark lukt. Mynta och citron löv ger också en stark lukt vid beröring. Den lila bulbous Gräslök luktar vid vissa tidpunkter. Vem drar en liten örtagård kommer också att bli förvånad över tiden dofter och färger och har således ett antal naturliga smakämnen för livsmedel inom räckhåll.

Insekter älskar färg och lukt

Vem blommande och doftande växter, buskar och träd i trädgården är, kommer det automatiskt insekter på. Speciellt bin lockas till nektar i blommorna. Fjärilar är att hitta din trädgård och även där insekter flyger, fåglar oftast inte långt borta. En doftande trädgården är en levande paradis för människor och djur.

Inte alla uppskattar starkt doftande blommor

Lukt är olika för alla. Man finner doften av syrener läckra, andra vill blommorna är absolut inte i en vas, eftersom lukten irriterar honom eller henne. Även hyacinter och liljekonvaljer luktar starkt. Det finns även människor som var sjuka skulle kunna vara och lukten kan inte bara stå ut. När allt kommer omkring, är det samma gäller för parfym dofter. Vad en Sök bara en trevlig cologne, de andra jagar ut genom dörren.
(0)
(0)
Tidigare artikel Ramadan faste månad

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha