Diwali ?? Indien av ljus

Clarissa Engström Februari 27, 2016 Miscellanea 12 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Diwali kallas även av ljus och firas sedan urminnes tider. Det har varit en av de viktigaste festivalerna i hinduismen och andra namn Deepavali eller Diwali Deevali. Under Diwali av huset och ärva något antänds. Den symboliska betydelsen är en seger för goda över det onda, ljus över mörker och sällhet okunnighet. Det är den enda festivalen som förenar hela Indien. Det är svårt att säga exakt vad som är ursprunget bakom Diwali. Det finns många berättelser och legender om ursprunget till denna festival. Det finns så ?? s tio mytologiska och historiska skäl som kan förklara ursprunget till firandet av Diwali.

 Ramayana

Den mest kända legenden bakom Diwali är Ramayana, den stora hinduiska epos. Enligt Ramayana, var Rama - prinsen av Ayodhya - hans far - kung Dasaratha - beveeld att lämna landet och komma tillbaka efter att han har levt i fjorton år i skogen. Så Rama gick tillsammans med sin hängivna fru Sita och bror Lakshmana trogen i exil. När Ravana - demonen kungen av Lanka - Sita kidnappade och tog till sin ö rike Lanka, Rama slog tillbaka och han dödade Ravana. Han räddade Sita och återvände till Ayodhya efter fjorton år. Folket i Ayodhya blev mycket glad när de hörde att deras älskade prins skulle komma hem. ?? Till Rama återkomst till Ayodhya för att fira, människor tände sina hus med lerkärl lampor eller diyas ?? s och de inredda hela staden i stor skala.

 Rad av ljus

Man tror att den här historien började traditionen av Diwali. År efter år, hemkomst av Lord Rama påmind genom Diwali med ljus, fyrverkerier, ritualer och glädje. Festivalen har fått namnet Deepawali eller Diwali Sanskrit Dipavali rad betyder något. Dipa ?? s är oljelampor och diyas eller diva ?? s ?? s traditionella små skålar av keramik med en bomulls veke och skirat smör. Diwali markerar också början på det nya året enligt Vikrama kalendern eller för att vara exakt, är att den fjärde dagen av Diwali, som Diwali firas religiöst sett fem dagar. Den hinduiska eran infördes av kung Vikrama.

 Lakshmi

Det är också trott att Diwali, gudinnan av rikedom, välstånd, ljus, skönhet och fertilitet - gudinnan Lakshmi - steg från havet. De hinduiska skrifterna säger oss att för länge sedan både Devas och Asuras var dödliga. De var tvungna att dö en dag, precis som människor, men de ville leva för evigt. Därför kommer de spottas havet för att leta efter Amrita, nektar odödlighet, kom under denna händelse många heliga föremål och gudar upp. Den huvudsakliga var gudinnan Lakshmi, dotter till kungen av mjölk havet. De steg på måndagen i nya Kartik månad. På samma natt Gud Vishnu gifte sig med henne. Vackra lampor tändes och placerades i rader för att markera denna heliga händelse. Än idag, hinduer fira födelsen av gudinnan Lakshmi och hennes bröllop med Gud Vishnu på Diwali och be om hennes välsignelse för det kommande året.

 Ren och ren

Diwali är förknippad med konsumtion av söta livsmedel och fyrverkerier. Det är en glad fest och är ofta firas inom familjen. De medföljande ceremonier är där för att garantera lycka i hemmet. Det är en fest för alla; unga och gamla, män och kvinnor, rika och fattiga. Det firas för att välkomna livets ljus som är associerad med framgång och hopp. Det faller på en annan dag varje år på grund av datum bestäms av den hinduiska kalendern, men alltid firas under månaderna oktober eller november. Folket och deras hem ska vara rena under Diwali vilket innebär ren och ren. Huset är därför fullständigt rengöras och dekorerade med kransar och ritningar på golvet i blommotiv som är gjorda av mjöl speciellt färgade tyger. Kroppen renas genom meditation, en vegetarisk kost och ingen alkohol, ett bad och ren eller nya kläder. Under den tredje dagen, de ofta önskar varandra ?? Shubh Diwali ?? Lyckligtvis vad Diwali medel. På den fjärde dagen de ändras ofta gåvor från och få veta gamla legendariska berättelser.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Jonia Berggren
  Like 0   Dislike 1

Hinduismen är den äldsta religion, men den äldsta religionen, det är ett sätt att leva, en tro vissa obligatoriska i hinduismen är inget obligatoriskt, men om du gillar Hindu vill leva, är du bunden av regler utföra vissa ritualer eller så för att leva på. Och det finns någon som vill följa välkomnas, inte förnekas någon annan troende. Buddhismen beror också hinduismen, något som många inte vet.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha