Ditt barns utveckling; 2 veckor gravid

I slutet av den andra veckan av graviditeten sker ägglossningen rum. Officiellt, du är i den andra veckan i graviditeten så inte riktigt gravid. Men du som kvinna är redan helt upptagen med "graviditet" och "gravid". Läs den här artikeln om den andra veckan av graviditeten.

Och menstruationscykeln

Den genomsnittliga längden på en menstruationscykel varar 25 till 35 dagar. Vissa kvinnor har en kortare menstruationscykel; nämligen omkring 20 dagar. Andra kvinnor faktiskt har en ganska lång menstruationscykeln; ibland så många som tre månader. En period består av två distinkta faser; den första fasen sträcker sig till ägglossning sträcker sig den andra fasen från ägglossning till att förlora blod. I den första fasen tas in i kroppen av kvinnan voorbetreidingen att hoppa hårsäcken och tillåter en kvinna att ägglossning. Ägglossning någonstans i mitten av menstruationscykeln. En kvinna är sedan cirka två dagar, mycket bördig. Ägglossning runt en kvinna är fortfarande ganska bördig. På dagarna runt ägglossningen, till en kvinna så troligtvis bli gravid.

Befruktning

När en kvinna har sex med sin partner runt hennes ägglossning, kan befruktning ske. Detta innebär att ett ägg blir befruktat av en spermie av mannen. Från det ögonblick en kvinnas ägg befruktas, är hon gravid. Friska kvinnor har ägglossning varje chans 30-35% att bli gravid. Chanserna att bli gravid beror också på ålder av en kvinna. Efter den 35: e levnadsåret, har en kvinna mindre chans att bli gravid.

Förfallodagen

De två första veckorna av graviditeten, är du faktiskt inte gravid. Detta beror på att graviditeten räknas från den första dagen av din sista perioden. Kanske du undrar varför detta görs? Det är att ge en logisk förklaring. Kvinnor vet eftersom nästan aldrig exakt utse den tidpunkt då de är gravida. De vet ofta om när den första dagen av sin sista menstruation inträffade; och i övrigt kan beräknas efter detta ganska bra. En graviditet beräknas från den första dagen i den sista menstruationen är mycket mer tillförlitlig. Men det garanterar också att kvinnor är de första två veckorna av graviditeten faktiskt fortfarande inte är gravid. En kvinna som anger fyra veckor gravid, är egentligen bara en vecka eller två riktigt gravid.

Du är i den andra veckan

Har du försökt att bli gravid? Då kan det vara bra att köpa en ägglossningstest för att se om när du har ägglossning exakt. Runt ägglossningen, är du "bara" ett par dagar fertila. Det är därför lämpligt att just under dessa dagar för att ha sex med din partner. Mer information om ägglossningstest kan hittas här.
Läs också om den tredje graviditetsveckan.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha