Ditt barn döpta - vad det innebär det?

Ditt barn döpt är ett stort ögonblick i ditt religiösa liv, både för ditt barn och för dig som förälder. Många föräldrar är dock inte vet hur man handskas med det och vad som krävs i form av förberedelse. Till en minnesvärd hyllning till dopet tar både engagemang från kyrkan utan också föräldrarna.

Vad betyder dopet betyder detta?

Ofta dopet ses som en välkommen ritual för barnet i den här världen. För kristna är dopet inträdet i Jesu liv. Jesus själv blev döpt av Johannes i Jordanfloden. Han var nedsänkt i vattnet och göra Johannes Döparen kallade folket till omvändelse och rening och att förbereda för det kommande Guds kungarike. Genom dopet, kunde människor omvända sig och komma vändning. Genom dopet blir du ett Guds barn, en ny människa, född för livet.

Anledningar till att ha ditt barn döpt

För en förälder, är det uppenbart att du döpte ditt barn, den andra inte. Det finns många orsaker som kan orsaka en för att fatta detta beslut.
  • Du tycker det är viktigt att ditt barn ärver värden från kristendomen, liksom i hans / hennes uppväxt.
  • I familjen varje barn är döpt, det är tradition.
  • Du själv är en troende och du vill att ditt barn är också ett barn av Gud och få hans stöd och skydd.
  • Du vill att ditt barn till en gemenskap kommer att höra och att ha en gudfader och en meter så det finns alltid någon med honom / henne kommer att bli.
  • Du vill be Gud om styrka att utbilda ditt barn.
  • Med döpa människoliv är av särskild betydelse och ger ett nytt liv.

Hur gör du låta ditt barn döpt?

När du har beslutat att låta ditt barn döpt, bör du också bestämma i vilken kyrka du skulle göra det. För att justera dop i kyrkan, bör du kontakta sekretariatet för respektive kyrka eller församling.
Dop datum
Har du en förkärlek för ett visst datum att bli döpt barnet, till exempel på grund av ett speciellt tillfälle i familjen, kan du konsultera med sekretariatet för kyrkan. I det här fallet, ju förr desto bättre. Tänk på att eftersom en hel del måste organiseras och en pastor måste vara tillgängliga för att slutföra dopet. Det kan också vara så att dopet är klar med flera dop i firandet. I särskilda fall kan göras ett undantag i samråd med sekretariatet eller pastor.
Faddrar
När du låta ditt barn döpt dig en godfather och gudmor, eller dop- föräldrar ska välja. Den roll som faddrar är ditt barn stöd i religionsundervisning. Det är ett heders jobb att vara en mentor till någon. Båda människor måste ha den katolska tron. Faddrarna kommer att närvara vid dopet som vittnen och nämns också i dopet bok där dop ditt barnet är folkbokfört.
Beredningar
I de flesta fall kommer kyrkan eller församlingen ta initiativ till att förbereda föräldrarna till döpte på dopet ceremonin. Detta kan ske genom ett hembesök eller en inbjudan till en beredning kväll, ofta med flera föräldrar till dop. Under en sådan kväll förklaras vad dopet är, vad du som förälder får dig att ha ditt barn döpt, hur ett dop fest utseende och hur man gör dopet boken. Häftet innehåller både dopet dopet liturgin som används under firandet som dikter och texter som kan leverera föräldrarna.

Vanliga frågor

Här är några svar på frågor som ofta ställs om dopet.
Finns det några kostnader för dopet fest?
Du kan göra en dopet fest och allt runt det är faktiskt så dyrt som du kanske vill ha den. Från kyrkan är det möjligt att vi ber om en avgift i form av en donation till kyrkan eller ett fast pris. Detta är i förhållande till kostnaderna. Naturligtvis är några saker gjorda i samråd. Kostnaderna bör inte vara ett hinder för huruvida ett barn döpt.
Kan gifta sig med någon för kyrkan om personen inte är döpt?
Egentligen nej, kommer äktenskapet inte vara giltigt som ett sakrament, men äktenskapet är själv lagligt.
Kan hjälpa ditt barn gemenskap när den inte är döpt?
Nej, det kan inte vara. Det är emellertid vanligt att ett barn gemenskap vill göra och är inte döpt. Kyrkan kan du ordna att ha ditt barn döpt för komm firandet. Detta bör göras i tid för att göra de nödvändiga förberedelserna för detta kan göras.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha