Dinky Toys: leksaker till samlarobjekt

Det har gått mer än tre fjärdedelar av ett århundrade sedan starten produktion av metallleksaksbilar Dinky Toys. Många barn kommer att ha varit med i timmar, men efter ett halvt sekel av roliga slut rullade den sista modellen av däckfabrik. Den Dinky ?? s föll i glömska. Tills de upptäcktes av samlare. På brittiska aktiemarknaden för ett par år sedan betalade £ 12.650 för en kopia. Vad hände med den här leksaken?

Historia

De första modellerna dök upp i december 1933 in på marknaden. Detta har inte namnet Dinky Toys, men Modell Miniatyrer och utformades som tillbehör till en modeltreinset. Under 1934 modellerna som en oberoende produktlinjen genom den engelska Meccano leksakstillverkaren släpps ut på marknaden. Fabrikerna var i Liverpool och Bobigny. Senare Dinky ?? s producerades också i Spanien, Hong Kong och andra ställen.
Efter ett avbrott i produktionen på grund av utbrottet av andra världskriget produktionen av Dinky ?? s ses igen. Kvaliteten och detaljer i modellerna var att få bättre och popularitet ökat årligen. Då på 70-talet av förra århundradet, dök fler och fler plastleksaker på marknaden, efterfrågan på metallmodellbilar började avta. Konsolen var slutligen dödsstöten för Dinky ?? s. Den franska produktionen upphörde 1972. År 1980, det sista Dinky rullade in Britain från linjen.
Det var tyst runt Dinky ?? s och sedan ingenting mer producerade vissa modeller var knappa. Och det var det ögonblick som samlare dök upp på scenen. De Dinky ?? s var inga leksaker, men var samlarobjekt. Ökningen av Internet stipendium Ebay gav ett enormt lyft i handeln Dinky ?? s. Numera handlas många hundratals per dag. De flesta modeller bristvara snart flera hundra Euro ?? s, ibland ett par tusen!

Dinky samlarobjekt

En enkel lag i ekonomi är: ju högre efterfrågan och lägre efterfrågan, desto högre pris. Detta förklarar varför vissa dinky ?? s astronomiska summor räknas ner. Men vad som bestämmer värdet av en dinky exakt?
Första finns det en ålder. De modeller som tillverkades före andra världskriget tillverkade av låg kvalitet metall. Massor av modeller har därför brutits och kastas bort. Det var tänkt trots allt som leksaker och barns händer är inte alltid försiktig. Kort sagt, är en före kriget modell i gott skick knappa.
Dessutom tillståndet i intressemodell. I vilken utsträckning beläggningen har äventyrats? Finns det rost på modellen? Finns det bucklor, repor osv? I en värld av samlare är en typ av standard har utvecklats för att klassificera tillståndet av modellerna. Denna standard är som följer:
  • Mint, är modellen i perfekt skick
  • Nästan mynta, några små afbladderingen till färgen
  • Utmärkt, några små repor på lacken och afbladderingen
  • Mycket bra, flera verfafbladderingen eller repor
  • Tja, en hel del repor eller verfafbladderingen
  • Rimlig, behöver repareras
  • Vad värre är, som lämpar sig för delar endast

Reparation och ommålning av en modell ibland ger goda resultat. Emellertid kommer värdet av en renoverad Dinky vara betydligt mindre än en dinky i sitt ursprungliga tillstånd.
Modeller vars originalkartong är fortfarande närvarande, är värda ännu mer. Samlare älskar ursprungliga Dinky ?? s i originalförpackningen. Eftersom paketen är i allmänhet gjorda av kartong, det är så ännu ovanligare att ett paket har överlevt tidens tand. Till ett värde av vissa dinky ?? s boost att kopiera lådor gjorde det ibland är knappast skiljer sig från ett original ..

Vind

Den Dinky ?? s kommer i alla möjliga. Passagerar ?? s, lastbilar, polisbilar, militära fordon, flygplan och även fartyg. Totalt finns det cirka 7000 olika modeller inklusive variationer på marknaden. Vissa är inte längre tillgänglig, andra modeller är fortfarande relativt lätt att peka på huvudet. Det kan vara klokt att titta på din egen vind, eller dina föräldrar eller morföräldrar. Vem vet, det finns en liten förmögenhet i Dinky ?? s väntar. Det skulle vara en bra start för att starta din samling av Dinky. Annars, om du inte är den typen av samlare, du kan erbjuda dem till försäljning. Om du hittar rätt samlare, då kan du äntligen få den drömmen gå böcker!
(0)
(0)

Kommentarer - 4

Jag har bara ett Dinky Toy, en förtrupp, köpte 1955, som användes fram till nyligen av barn inom familjen som leksaker och nu återupptäckt av mig, till min glädje. Men allvarligt ovårdad. Axlar böjda, rem försvann bandet torkat, måla skalning. Finns det en DT-reparatör, i så fall vem, var och vad som skulle fastställa kostnaderna för min bil? Låt mig veta, alstublieft.Henk.

Har mer än 50 bilar av Dinky Toys plus skåp. gå emigrera som tillhandahåller?

Ha ett rimligt antal Dinky Toys modeller och vill erbjuda i denna första försäljningen, inklusive jag tror att vissa sällsynta modeller. Finns det en förening / klubb av samlare. Om så är fallet, hur uppnås?

Jag ser för färgen och = och observation turistbuss

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också