Dinant: en vacker stad i Ardennerna

Herved Mattisson Februari 29, 2016 Underhållning 31 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Dinant är en härlig stad i Ardennerna där en hel del sevärdheter. Det ligger i provinsen Namur och ligger vid floden Maas. Förutom flera stora attraktioner, inklusive Citadel, grottor, parker, kloster eller miljön är också mycket lämplig för sportig semester. Det är kul för hela familjen och du är i en helt annan miljö utan att behöva resa mycket långt för Nederländerna. Vad finns det att göra i Dinant och dess omgivningar?

Historia

Dinant var en gång en av de viktigaste städerna i Furstendömet Liège. Staden var känd för sina koppars och det var en av de viktigaste yrkena den tiden. Det var en av de bättre städerna genom rikedom och strategiska läge på Meuse. Det var en viktig handelsvägen från Köln till Paris. Till Dinant har tidigare också kämpat ofta. Till exempel, hertig Filip den Gode och Karl den djärve i 1466 lät plundring och förstöra staden. Senare gjorde staden igen att blomstra igen. År 1914 fanns striderna i Dinant mellan tyskarna och fransmännen och belgarna. Staden ödelades för 80 procent.

Läget

Dinant är en stad och kommun i provinsen Namur och ligger vid floden Maas. Dinant har en yta på 99,8 kvadratkilometer och har cirka 13 tusen invånare. Staden ligger mellan floden och klippiga bergen i Ardennerna. Den ligger cirka 30 kilometer söder om Namur. Bredvid centrum är staden Dinant, följande församlingar: Anseremme, Bouvignes-sur-Meuse, Dréhance, Falmagne, Falmignoul, Foy-Notre-Dame, Furfooz, Lisogne, Sorinnes och Thynes.

Sevärt

Med den karakteristiska uppsvällda kyrkan Dinant är en vacker siluett längs floden. Det finns många affärer och kaféer. På terrasserna längs Meuse finns en vacker utsikt över staden och slott i området. Följande sevärdheterna är värda att se:
Citadel of Dinant
Citadellet är högt över staden. Han kan nås antingen med linbana som trappor. Den nuvarande strukturen går tillbaka till år 1818. Redan i tolfte talet fanns en fästning på denna plats. Det finns förvaringsutrymmen för att se en gammal bageri, en samling av antika vapen och kanoner. Det finns också återskapade skyttegravar första världskriget.
Leffe Abbey
Leffe är känt i Nederländerna på grund av ölet. Det finns ingen öl som bryggs på klostret, men det är på sommaren kul att titta på.
Maredsous Abbey
Detta kloster går tillbaka till år 1872 och är fortfarande i full drift. Det munkar lever enligt Benedictine reglerna. De kör ett bibliotek och mottagningsrum där abbey produkter som ost och öl till salu. Även människor är välkomna att stanna för att göra en reträtt till exempel.
Maison de Monsieur Sax
Adolph Sax uppfann saxofon. Hans hus är en staty där han sitter på en bänk. Här är det möjligt att ta en promenad längs hans speciella uppfinningar som i slutändan har en betydande bidrag till musiken. Det kan lyssna på ljudklipp. Det finns också i denna miljö, för att erhålla en kaka region i form av en saxofon.
Park Mont-Fat
Nära citadellet är en park ?? Mont-Fat ?? kallas. Här finns en stor lekplats, besöka en grotta och en restaurang med panoramautsikt över staden.
Båttur
Det är möjligt att beundra Dinant från vattnet. Båtar från flera organisationer erbjuder möjligheten att göra en resa på floden.
Rock Bayard
Detta är en rock med formen av en stor avlång sten som bara separera från bergytan. Här en bana som löper genom den. Det är en riktning. Den andra banan kallas ?? menhir ?? gå.
La Merveilleuse
Detta är en grotta som upptäcktes 1904 under byggandet av en järnväg. Den har många rum där det finns stalaktiter och stalagmiter. Under andra världskriget, var detta en tillflyktsort för invånarna i Dinant.
Annevoie Gardens
Slottet trädgårdar Annevoie är speciella på grund av de många fontäner och vattenfall. Det är en vacker park där intresserade kan njuta av den romantiska barock. Här är strikt franska symmetri med den engelska landskapet stil och italienska charm vattenfall och fontäner behandlas tillsammans.
Brasserie du Bocq
Detta brasserie grundades 1858 och är nu den sjätte generationen brygger är traditionella öl. Här är det öl som produceras på ett speciellt sätt med en topp-fermenter och med en andra jäsning i flaskan. I detta bryggeri, är det möjligt att ta en guidad tur där en öl kan drickas i slutet.
Grottorna i Han
En av de mest berömda sevärdheterna i Ardennes Han Grottoes som är i Han-sur-Lesse Valley. Här kan du beundra imponerande stora salar med fantastiskt formade förkalkning. Här är Wildlife Reserve, arkeologiska fynd och besök 3D attraktion Speleogame.

Sportig i Dinant

Det är ganska populärt för paddling i Dinant. Från Anseremme till floden Lesse, söder om Dinant, kan du paddlar kanot. Här passerar slott, naturparker, grottor och klippor. Det finns både långa och korta resor möjligt. Förutom paddling du kan göra sport att engagera sig med cykelturer, mountainbike eller paintball. Vidare är det möjligt att klättra Rochers den Frijer, huvud uppstigning fast massa av Belgien.

Regionala specialiteter

Den största shoppinggatan är Rue-och-Rhee. Här kan man få något liknande belgisk öl, fester och söta specialitet Dinant: Dinant. Detta är en platt kaka av mjöl och ren honung som görs i alla möjliga former. Dessutom Flamiche är en delikatess. Detta är en kaka gjord av fet ost och ägg.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha