Din häst skolgång: gör Halstermak

Det allra första du bör lära ditt onbeleerde häst, är klädd i en grimma. En grimma snyggt och ta bort bör vara den naturligaste sak i världen. Skaka huvudet och flytta bort hör inte hemma här. De flesta unga hästar i Nederländerna har ofta haft en grimma. För de flesta uppfödare får en häst som föl redan en grimma till. Det betyder inte att hästen lärde därmed goda seder! Det är därför du måste lära dig själv. Ibland hittar du en häst som har bara varit på ängen och vet ingenting alls. Då du kommer på denna punkt har mer arbete. Eller kanske du har en häst som har skolad och har ett problem med grimman. I vilken situation du befinner dig också; din häst kommer att behöva lära sig det ordentligt. Roll så att komma igång!
  • Vänj dig vid att röra under utarbetande
  • Förberedelser för att bära grimman
  • Grimman att göra
  • Återfall
  • Min häst sticker huvudet i luften!
  • Viktiga frågor upp
  • Variationer på övningarna

Vänj dig vid att röra under utarbetande

Eftersom detta är en av de första saker du kommer att lära din häst, du vet inte så väl vad hästen redan eller inte vet och vad som är bekvämt. Det är därför viktigt att du närmar dig din häst lugn och ger dig självförtroende. Detta gör du genom att gå in i en båge på din häst i maklig takt. Kontrollera att du har en avslappnad attityd. När du har rätt till en häst springer iväg eller med en fast passning, kan detta hotar att djuret. Speciellt när du inte känner väl och ännu inte är bekant med ditt sätt att göra saker.
När du är i hästen, ge dig en belöning och klappa honom på hans kropp. Detta ger dig en hel del information på en gång. Har din häst är bra att du klappa honom eller han kör ifrån dig? Om han går in eller förblir spänd stativ han sovit gott? Om din häst springer iväg eller blir spänd, du går till honom den dagen ensam tyst närma sig och röra vad han slappnar av. Först då kan du gå vidare med att vänja sig vid grimman. Om du hoppar över det här, förklarar hästen snabbt kopplingen mellan grimman och spänning. Det kan vara så att hästen därför inte vill fastna om han drar sig undan huvudet när du sätter på grimman. Som kan uppstå, så ta massor av tid för här. Har du en häst som ingen svårighet med detta, då kan du gå ett steg längre.

Förberedelser för att bära grimman

Pat hästen med en lindad lina eller grimma tyst över hans kropp. Gör detta på ett ställe på kroppen där han svarar koppla av. Förlänga långsamt tills du kan röra hela halsen. Ha alltid i åtanke att hästen förblir avslappnad. Vidrör hästen spänd, då du gör ett steg tillbaka. Gör vad han har förtroende för. Nästa, ta ledningen repet och placera den över hästens hals. Låt det glida fram och tillbaka över halsen. Arbeta bakåt långsamt närmare öronen. Wen häst Observera att strängen glider längs bakom öronen. Placera repet också överens på näsan av hästen.
När ingen längre ett problem att ge allt, du gå ett steg längre. Ta en annan rep och knyt en ögla som att ha en grimma kommer att göra. Detta är ett säkert sätt att träna. Om hästens huvud i pension då kan du låta repet åt sidan. Gör du denna övning omedelbart med en grimma, så låt gå hårdare och grimma fortsätter att hänga huvudet av häst eller hästen drar dig med det. Detta ger en negativ upplevelse.
Placera repet bakom öronen på hästen. Ta tillbaka det mycket försiktigt och slappnar tillbaka till hästen. Massage så att säga med repet bakom öronen, så att hästen gillar det. När du tar bort sladden kan du skjuter bort öronen som om det är en grimma. Många unghästar kommer härvid reflexmässigt göra upp sina sinnen. Om så är fallet gör repet omedelbart igen. Skjut rep först en centimeter till öronen och sedan tillbaka igen. Upprepa tills hästen reagerar inte längre med tillbakadragandet av hans huvud. Då du skjuter repet upp till öronen, är det lite över öronen och så vidare. Så dela din träning i tio små steg. Du upptäcker så exakt den plats där din häst reagerar med tillbakadragandet av hans huvud. På denna plats håller dig öva tills du kan göra repet jämnt över öronen. Lägg allt i den jämnaste möjliga rörelse och politik.
Hur mycket tid lägger du måste ta för dessa övningar beror på hästen. När en häst är du här i ett träningspass klar med det. I en annan häst du kanske behöver en vecka. Kontrollera i alla fall att hästen varje steg slappna kan utföra.

Grimman att göra

När hästen behärskar tidigare övningar, kan du göra en grimma att gå. Ta en grimma som är rymliga, så det kan vara lätt på och av. Gör samma övning som med repet.
Du gör det mycket lugnt till grimma och massage hästen bakom öronen med grimman. Belöna mellan och ta din tid. Naturligtvis, nu har du en del att sitta på näsan. Detta gör take off av grimman är lite svårare än ett rep. Hästen kan häri vara samma reagera genom att dra tillbaka sitt huvud. Var uppmärksam på detta. Gå precis på samma sätt som i de tidigare övningarna med repet. Låt grimma en centimeters väskor tills hästen accepterar och alltid gå en centimeter längre. När hästen gör fortfarande upp huvudet, gör grimman än en gång! Starta övningen igen.
Denna övning tar lite tålamod, men du har en livstid av glädje av det. Du förhindra din hästs huvud hårt drar av grimman eller kommer att skaka på huvudet vid take off av grimman. Det är också mycket trevligt om du senare vill göra i en bit!
Vissa hästar kommer från dag ett, alla är bra. För andra hästar måste du ta dig tid. Låt din häst för att avgöra hur snabbt din träning.

Återfall

Det kan mycket väl vara så att din häst senare ännu en gång huvudet drar tillbaka eller skakar i uppsägning av grimman. Det kan hända. Det behöver tid för att vara inlärt beteende att göra en vana. Sedan upprepa ovanstående övningen. Du kommer att se att din häst mår bra fortare varje gång.
En grimma gör du varje dag. Det hjälper om du varje gång du gör något massera med grimman bakom öronen och grimman konsekvent tyst fördomar. Så du ser genast visa om hästen igen går fel beteende. Eftersom du vara konsekvent, kommer gott uppförande vara normal. Placera grimman alltid endast om hästens huvud håller prydligt tyst. Om den inte gör det, hitta den punkt där saker och ting går fel, och öva det igen som beskrivits ovan.
Tåg du gör detta konsekvent på det här sättet, så kommer du aldrig problem med det eller förringa grimman!

Min häst sticker huvudet i luften!

Det finns alltid smarta Pranksters, som upptäcker att du inte kan komma till deras huvuden, om de stickande det tillräckligt högt i luften. Ofta är det stora hästar. De kan lätt hålla huvudet utom räckhåll. Det är mycket svårt, naturligtvis. Speciellt om du står på ängen och du kommer inget att göra med din häst. Inga problem! Även detta är en lite tålamod att träna ut böter.
Head låg efterfrågan
Du kommer att lära din häst att göra lite huvudet på kommando. Det kan ske på olika sätt. En är med grimma. Att fortfarande gäller uppenbarligen inte lyckas. Så vi börjar med ett rep grimma eller bly rep. Stå bredvid hästens axel. Placera ledningen rep över manken på hästen, så att en ände hänger på båda sidor om hästen. Ta ändarna och arbeta repet fram emot bakom öronen.
Här börjar utbildningen. Det är avsett att hästen på ljust trycket i huvud repet sänks. Vi vill inte behöva hänga på repet med hela vår tyngd för att få huvudet ner. Därför börjar vi med minsta möjliga stöd.
Du tar i vänster hand till vänster änden av repet i höger hand och den högra änden. Ta repet mellan tummen och pekfingret och se till att det finns ett lätt tryck på repet läktaren. Dra inte! Hästen kommer att vara första gången förmodligen reagerade inte alls. Därför kommer vi att öka trycket. Räkna till tre och stänga långfingret på båda händerna även repet. Om han inte gör det inom tre sekunder, anslut sedan fingret närmast repet till hela händerna ner repet. Vid minsta rörelse av huvudet sviker dig direkt repet. Belöna hästen och börja om igen.
Vad händer om hästen inte svarar?
Det kommer alltid att finnas hästar inte svarar som du med två nävar till repet runt staten. Flytta repet än från vänster till höger över halsen. Hitta den punkt där hästen reagerar. Om den inte gör det, kan du öka trycket på repet genom att sätta dina händer något lägre så att mer tryck kommer på repet. Återigen: inte dra! Du bara tryckte och hålla den på. Nu har lite tålamod, eftersom hästen kommer att reagera. Om än med en viss nedåtgående rörelse. Lämna omedelbart och prisa honom.
Din timing när det släpps, kommer att avgöra dess framgång. Ju snabbare du släpper, eftersom hästen svarar bra, desto ljusare hästen kommer snart att svara på din fråga. I början reagerar hästen med en liten rörelse nedåt. Om du belöna ner varje liten rörelse du släpper trycket, kommer hästen alltid svara bättre på din fråga. Detta kan innebära att du gör tjugo gånger övertrycks framför hästen huvudet på höjden du vill. Varje gång du tränar detta, kommer du att märka att han gör sitt huvud snabbare och längre ner.
Kom också ihåg att du alltid kan börjar med den lättaste möjliga tryck. Således, varje gång hästen har en chans att reagera på en viss lättnad. Om du går några dagar i följd av dessa steg, kommer du att se att hästen reagerar på allt lättare tryck.
Håll huvudet lågt
Hästen kommer sannolikt först lära sig att göra sitt huvud, att flytta upp igen omedelbart efteråt. Men vi vill att han ska hålla ner huvudet, så länge du vill. Det är därför vi gå ett steg längre.
Om din häst på rätt sätt på din fråga reagerar med ta ner hans huvud, låt repet inte längre helt separat som i undervisningen av övningen. Du låter bara händerna gå, men hålla händerna på plats. När hästen huvudet rör sig uppåt, frågar du genast tillbaka ner. Upptäckte hästen så att den kan hålla bättre huvudet lågt! Detta bygger också i steg. I början, frågar du hästens huvud för att hålla i en sekund och sedan belöna dig. Om det går bra, ställa två sekunder. Detta gör att du kan bygga upp till så länge du vill.
Huvudet med handen låg efterfrågan
När detta går bra, då kan du göra det med handen för att be halsen. Sätt fingrarna bakom öronen och tryck bara pälsen mycket lätt. Hästen inte svarar inom tre sekunder, ge tryck mot huden. Har hästen har ingenting, sedan i musklerna som det sista steget, trycker så hårt du kan. När hästen reagerar, du låter din hand glida tillbaka över manen till manken. Att göra det huvudet upp, skjut dig i öronen med handen. I början du ändå ge tryck med fingrarna bakom öronen. Senare hästen redan vet tillräckligt om du låter din hand glida framåt. Det lämnar sedan rakt alla väskor.
Till slut, har du absolut ingen mening längre. Du sätter din hand endast vid manken och glider fram och din häst gör huvudet ner. Nu kan du lugnt sätta på grimman. Kanske hästen gör från vanan plötsligt huvudet igen mycket hög vid åsynen av grimman. Så se till att du har en hand redo att be huvudet rakt skikt. Gör det roligt för honom att hugga näsan av grimman. Till exempel, ge honom en behandling innan.
Träna dig konsekvent på detta sätt, då kan du alltid gå skikt hästens grimma att göra. Detta är inte bara användbar för hästar att detta var ett problem, men för varje häst! En ytterligare fördel är att huvudskiktet är en avslappnad position för en häst. Din häst blir stressad, kan du be ner huvudet. Du kommer att se att han slappnar snabbare!

Viktiga frågor upp

Nu hålla din häst kan vara mycket modig står med huvudet nedåt, men du kanske vill vara strax under som körs huvudet till den andra sidan av din häst. Därför är det praktiskt att också lära hästen på kommando igen för att göra upp hans sinne. Du kan ge detta tryck upp under näsan eller käken. Du börjar med mycket lätt tryck och utför det på tills hästen reagerar. Gör detta i steg om tre sekunder. De flesta hästar lär detta lätt.

Variationer på övningarna

Alla typer av varianter på denna övning är möjliga. Du kan, till exempel i sidled mot dig ber huvudet. Gå något bakom frambenen på din häst och sätta en ledande rep runt hästens hals. Placera repet precis bakom öronen. Du kan bege dig din häst nu på dina frågor. Hästen sänker huvudet än till dig. Du bygger denna övning på samma sätt som med huvudet låg efterfrågan. Vill inte böja din häst, kan du ge en liten knuff med höften bakom hans frambenet. De flesta hästar böja än i sig. Du kan också göra denna övning med armen över att förklara halsen på din häst och din hand för att ge ett lätt tryck på utsidan av hästens hals. Detta kan vara lätt att göra grimman. Om du ofta använder ett rep grimma, på detta sätt mycket trevlig.
Du kan också lära hästen att göra näsan i grimman. Detta fungerar särskilt lätt om din häst vill ut ur sitt stall eller paddock. Du håller grimman öppna dörren till stall eller paddock. Sedan vänta tills hästen sticker näsan i grimman. Gå sedan till utsidan. Det är också belöningen. Första gången, kan detta bäst ta femton minuter. Därefter paret kommer dock snart förverkligas. Han skulle så småningom vilja gå utanför.
Är du på en plats där hästen så illa vill lämna, kan du använda ett livsmedel belöning. Håll detta under en öppen grimma. Så hästen kan bara få det om det sticker näsan i grimman. Hästen genom att utöva en gång, bygga av maten belöning. Använd detta fortfarande då och då för att hålla motivationen finns.
(0)
(0)
Tidigare artikel Gamla kinesiska akrobatik
Nästa artikel Kombinera olika sporter

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha