Din hälsa och bakterierna i och på kroppen

Hur ser din hälsa med bakterier på och i kroppen där? Till denna fråga återfinns i den amerikanska Human Microbiome Project sedan 2008 undersökning. I juni 2012 över ett antal iakttagelser som gjorts i rapporten innehålla en auktoritativ engelskspråkiga tidningen Nature.Wat är de viktigaste resultaten av forskningen hittills? Anno 2014 ingen tvekan om att dessa bakterier är mycket viktiga för din hälsa.

Vad gör de 100 miljarder nyttiga bakterier i och på din kropp?

I och på din kropp är så ?? s 100 miljarder nyttiga bakterier.
Det har varit känt att vi människor använder sig av bakterier för ett antal kroppsfunktioner. Tänk på matsmältningssystemet eller syntesen av vissa vitaminer. Eller det faktum att nyttiga mikrober blockerar vägen för patogena bakterier.

Nyttiga bakterier

Under de senaste åren har en växande förståelse för att dessa bakterier bidrar positivt till människors hälsa. Sålunda är det nu antas att närvaron av bakterierna kan förklara varför en person reagerar olika på läkemedel än någon annan mänsklig varelse. Och även varför vissa människor gör och vissa människor är känsliga för vissa infektionssjukdomar.
Dessutom misstänks den som blir störd när bakteriell balans, kan det leda till kroniska sjukdomar, såsom colon irritabile, astma, och kanske till och med fetma orsakad av antibiotika. Enligt kontroversiell kliniska mikrobiologen Martin Blaser skulle inte bara denna sjukdom men även eksem och diabetes typ I och II kan leda till. Han skriver i sin bok saknas mikrober. Den holländska medicinsk biolog och vetenskapsjournalisten Jop de Vrieze publicerar på sig rollen av bakterier i och på människokroppen. Han har skrivit boken dök upp i 2014 Alla varelser: hur bakterier hålla oss friska.
Insamlingen av mikrober som varje människa bär med sig, vi kallar microbiome.

Hur ska vi få folk till vår microbiome?

Vid födseln vi får bakterier från slidan av vår mor tillsammans. De bakterier befolkningen växer under de första två åren av liv i en stabil population.
De barn som kommer att födas med kejsarsnitt på första bakterier i deras microbiome, är ännu inte klart. I vilket fall som helst, utvecklar detta microbiome under de första åren av barnet.
Samtidigt bygger barnet är därför immunförsvar. Det immunsystemet lär sig att känna igen de berörda gynnsamma bakterier.

De microbiome vuxna

Kroppen av en vuxen människa existerar som n ?? 1 till drygt 2 kilo bakterier. Speciellt tarmen är fylld med den. Folk tror ofta att deras tarmar är fulla av smälta maten. Det är inte helt korrekt. Ungefär hälften av dina avföring omfattar mikrobiell biomassa! Dessa bakterier förökar sig snabbt. Så snabbt att volymen nästan direkt efter en avföring fylls.

Flera grundläggande typer av bakterier

Kroppen av bakterier spelar en viktig roll i immunsystemet. Ta till exempel slidan. Bakterierna som innehåller utsöndrade kemikalier som gör miljön svagt surt, så att bakterier från utsidan är stöts effektivt.

The Human Microbiome Project

Sedan 2008 forskare studera från Human Microbiome Projektet i USA det genetiska materialet av nästan 250 friska personer. När den mänskliga microbiome, den centrala frågan om förändringar i den mänskliga microbiome samband med hälsa eller sjukdom hos människor.

Banbrytande rön

Forskningen visar att varje människa besitter tusen bakteriestammar. Vad som är slående är att sammansättningen av den microbiome skiljer sig från person till person. Men är rent förvånande att patogena bakterier i microbiome lever fredligt tillsammans med andra bakterier.
Dessa banbrytande Resultaten publiceras i den 13 Jun 2012 omfattar den inflytelserika tidskriften Nature och andra vetenskapliga publikationer.
Forskningen syftar till att identifiera hur microbiome av en frisk människa är sammansatt. Av de första 600 försökspersoner valdes hade 242 män och kvinnor som ingen sjukdom i sin näsa, hud, mun och svalg, matsmältningskanalen och när det gäller kvinnor, deras vagina. Många av de ursprungligen utvalda ämnen, till exempel, deras tandkött är inte hälsosamt.
Under utredningen, var bakteriepopulationen av de friska försökspersoner undersöktes tre gånger. Därefter är kroppen av denna bakterie DNA sekvenserades. Det visar sig att det finns i vissa kvinnor jämfört med den andra kvinnans vagina på minsta variationen av bakterier är närvarande. Tarmkanalen däremot innehåller från en människa i jämförelse med den andre den rikaste mängd bakterier.
Med andra ord, även hos friska personer det finns en stor skillnad mellan arter och proportionerna av de bakterier som finns.
Under forskning fann också intressant över hundra arter av bakterier som inte tidigare kända.
På vilket sätt microbiome är påverkan på hälsan eller sjukdomar hos människor? När svaret är klart, kan forskarna börja arbeta om avsiktlig byte av microbiome, hoppas på det sättet att bekämpa sjukdomar hos människor eller förbättra hälsan. I vilket fall som helst är det uppenbart att det fortfarande behövs mycket mer forskning innan det händer.

Nya insikter bakterien Akkermansia muciniphila

En intressant ny utveckling är upptäckten av forskare vid Université Catholique de Louvain att bakterien Akkermansia muciniphila spelar en roll i att orsaka fetma hos gnagare, utan också hos människor. Denna bakterie är vanligen cirka 3 till 5 procent av tarmbakterier, men i fallet av fetma eller diabetes II är närvarande i mycket mindre mängder. Åtminstone visar att forskningen bland möss. Resultaten av denna forskning offentliggjordes den 13 maj, 2013 publicerad i PNAS med titeln Cross-talk mellan Akkermansia muciniphila andintestinal epitel kontroller dietinducerad övervikt.

Probiotika kan återställa mångfalden av mänskliga bakteriepopulationer?

En intressant fråga är om detta är också fallet i människor och om det ska vara möjligt att föra procentsatserna för denna bakterie Akkermansia muciniphila hos personer med diabetes är överviktiga eller säkerhetskopiera till en sund nivå. Vissa studier tycks visa sig att pre-biotiska kost kan påverka andel av dessa bakterier i tarmarna positivt. Det skulle vara goda nyheter, eftersom bota fetma eller diabetes II skulle innebära ett stort genombrott i vetenskapen om det mänskliga microbiome.
Läkare och mikrobiologen Martin Blaser påpekar dock att det finns olika typer av probiotika existerar. Han anser att det är knappast väl utformad forskning kring effekten av probiotika utförts. Han hoppas för storskaliga, randomiserade, placebokontrollerade studier på detta område.
Martin Blaser har den 13 november 2014 årliga anatomilektion. Detta är en medicinsk offentlig föreläsning av en ledande internationell talare på ett visst ämnesområde. Titeln på föreläsningen är: Mikrober i reträtt.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha