Dill, välsmakande i köket mot gasbildning

Dill och andra örter knappt gå ihop. Ändå är det underbart att äta dill. Med fisk, men även i andra rätter. Dessutom hjälper det mot gasbildning. Dill, en mycket speciell ört.

Hur dill se ut?

Dill ser ut som en tunn kvist med mycket fina blad som knappt urskiljbara som sådana. De ser faktiskt mer som nålar.

Smaken av dill

Smaken av dill är mycket sofistikerade. På avstånd är något av börda, men det är också kryddig och ännu fräschare. Nyplockade dill har även en bit av en citrussmak. I torkad form, som smakar nästan oigenkännlig.

Dill i köket lika gammal som tid och före

Dill har använts för eons i köket. Det har visat sig att så långt i Schweiz dill redan på stenåldern var uppfödd för sina kvaliteter i köket och utanför.

Vari dill ifrån?

Dill kommer från Norden, där det är kallt. Särskilt i de östeuropeiska områden än det är också i stor utsträckning. Köken är dill användning mest:
 • Skandinavisk mat
 • Baltic köket
 • Tyska matlagning

 • Dill i Egypten

  Ändå vet krydda varmare klimat. Vid graven av den egyptiska Faroa Amenhotep II fann sina kvistar dill. Dill nämns också i Bibeln. Fariséerna betalade sina skatter med ört.

  Medicinska egenskaper av dill

  Dill har många medicinska egenskaper det påstås. Dessa är bland annat:
 • Det fungerar stel. Egyptierna behandlade dill i en smärtstillande medel. Även i Europa har måste varit känt att dill är lugnande eftersom Saxon ord som betyder dillan dilla eller blidka.
 • Det är bra för matsmältningen. Vem gav tung och fett kan gå tugga bäst på en dillkvist. Det verkar som att ta pepparmynta magont bort. Även med gasbildning ger lösningen.
 • Det fungerar uppfriskande. Eller så trodde de romerska gladiatorer. De behandlas därför i nästan all sin mat berg dill.

 • Bevara smaken av dill: inte laga mat

  Vem vill bevara smak av ört dill bör absolut inte laga mat. Vem bevara smak i z ?? s renaste form kommer att äta det färska och rå. Dessutom är effekten av dill eliminerade när andra örter tillsättes till en maträtt. Dill lämnar därför bäst i kombination med bara lite peppar och salt.

  Speciellt örter

  Den speciella på örter kan hittas överallt alla typer av örter, deras användning och till exempel hur de kan torkas bäst. Läs allt om det i: Örter
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha