Digital paycheque

En arbetsgivare måste givetvis betala sina anställda för det arbete de utför och som kursen ingår en lönebesked på. Men papperslönebesked kommer att försvinna inom den närmaste framtiden. Fler och fler arbetsgivare väljer att skicka lönecheckar digital. Anställda måste ge explicit tillåtelse att få sin lön elektroniskt.

Lönecheckar senare standard digitala

Från den 1 juli, är 2010 regleras av civillagen, skall arbetsgivaren ge lönecheckar för sina anställda via e-post eller via en personlig sida på intranätet. Fram till dess var det endast tillåtet att lönespecifikationer skriver att erbjuda arbetstagarna.
Dock får arbetsgivarna endast digitalt skicka en paycheque om två villkor är uppfyllda:
  • den anställde måste ge uttryckligt tillstånd för dem;
  • Dessutom måste den anställde kunna lagra sin elektroniska lönecheck så att han kan konsultera lätt efteråt.

För närvarande är det fortfarande betecknas som anställd av arbetsgivaren om de vill få en extra kopia eller utskrift av en lönebesked eller ett årsbesked. Senare dock rädda de dessa dokument till sig själv och man kan ha det när som helst över.

Digital lön: via e-post eller intranätet?

Ett vanligt sätt att leverera digitala lönecheckar till anställda, levererar via e-post. I denna metod, är skyddet emellertid en icke försumbar problemet. Många anställda är tillräckligt medvetna om risk ?? s och inte vidta lämpliga åtgärder. Som största risken ?? s fonder:
  • avlyssna e-postmeddelanden som skickas via servrar. Vanligtvis passerar som ?? budskap i följd flera servrar innan den anländer till mottagaren. Eftersom all vägen ?? ?? inblandade servrar har tillgång till hela texten, en e-post kan lätt avlyssnas;
  • kallade webbaserade e-postleverantörer erbjuder möjligheten att öppna din brevlåda på vilken dator som helst om den är ansluten till Internet. I så fall är det tillräckligt som en användare för att skicka ett användarnamn och lösenord till webbplatsen för läsning av e-post. Sådana leverantörer är därför ett lätt mål för hackare.

E-post kan därför betraktas som en relativt osäker kommunikation. Men arbetsgivare inte är skyldiga att skicka lönebesked via e-post, de kan också göra tillgänglig på intranätet. Men det är viktigt att ta bra regler sekretess! Vem lönecheck utskrift till en skrivare av fallet, naturligtvis, det bör inte lämna obevakad lögn men omedelbart samla utskriften.

Fördelarna med den digitala lönebeskedet

Den digitala lönebesked sedan 1 juli, 2010 är tillåtet enligt lag och det förväntas att den elektroniska lönebesked inom några år kommer att vara standard. De digitala lönecheckar har fördelar för båda parter:
  • Arbetsgivarna är inte mer dyrbar tid förlorad när du vrider och skicka lönebesked;
  • Som arbetsgivare kan man också spara på frakt och porto, ungefär ett år ?? 9, - per anställd;
  • Dessutom pappersförbrukningen minskar, och det är utmärkt för miljön;
  • Hädanefter anställda inte längre behöver rapportera till sin chef för en extra utskrift av deras lönebesked eller årsinkomst uttalande;
  • Dessutom är den anställde snabbare och på ett mer miljövänligt sätt i besittning av en digital lönebesked!

Förresten, en arbetstagare som inte kan hitta i de digitala lön Män, fortfarande kan göra anspråk på en papperskopia.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha